IDŐPONT EGYEZTETÉS

Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából.
A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.


=
Mégse

Hasplasztika

A hasplasztika népszerű beavatkozás

A hasplasztika több okból eredendően esztétikai megoldást jelenthet. A nagymértékű fogyás, a gyerekvállalás mind nyomot hagy a hasfalon,ahol könnyen megereszkedik a bőr az alatta lévő zsírréteggel egyetemben. Ilyen mértékű változásnál már a torna sem segíti. Különösen zavaró ez a ruházkodás során, tisztálkodásnál, testmozgásnál, emellett gerincfájdalom, bőrproblémák (különösen a kötényhasnál), és pszichés problémák is előfordulhatnak. Ezekre jelenthet megoldást a hasplasztika, amely eltávolítja a felesleges szöveteket, feszesíti a megereszkedett has bőrét, helyreállítható vele a meglazult hasfali izomzat, valamint a zsírfelesleg is megszűntethető. A vágás általában a fehérnemű vonalának mentén helyezkedik el, így még fürdőruhában, illetve fehérneműben sem látszik majd a heg.

 

A hasplasztika menete

A hasplasztika során a műtéti metszés ívelt vonalban a két csípőcsontot összekötve a szeméremdomb feletti barázdában halad. A metszés hosszának mértékbe az eltávolítandó bőr mennyiségétől függ. A plasztikai sebész elsőre megpróbál a bikinivonalban vágni, de előfordulhat, hogy erre nincs lehetősége az egyéni körülmények miatt. Az orvos a bőr bőr alatti zsírszövettel együtt való felpreparálását végzi el az egész hason a bordaívekig, végezetül pedig a felesleget távolítja el. Szükség esetén lehetőség adódik a meggyengült hasfali izomzat megerősítésére is. A plasztikai sebész a köldököt is áthelyezi eredeti magasságának megfelelően. Előfordulhat, hogy a hasplasztika zsírleszívással is párosul a jobb eredmény érdekében.

A hasplasztikai beavatkozás altatásos műtét keretében zajlik, a műtét kb. 2-3 órát vesz igénybe attól függően, hogy milyen mértékű helyreállításra szükséges (eltávolítandó bőr- és zsírfelesleg mennyisége). A hasplasztika után közvetlenül 1-2 éjszakát kell a klinikán tölteni. Ezt a rövid pihenőt egy kényelmesen felszerelt, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában lehet tölteni az altatás utáni lábadozáshoz. A beavatkozás után nyomókötést és/vagy egy speciális hasplasztika utáni ruhát, ún. haskötőt kap a páciens, amelynek a viselete a műtétet követő 4-6 hétig javallott.

A hasplasztikai beavatkozás után

A műtét után nyomókötést és/vagy haskötőt hordása erősen ajánlott, amely a felpreparált bőrt segíti visszatapadni, gátolja a savóképződést és segíti a has gyógyulását. Egy kis, vékony cső (drain) kerül a bőr alá, melyen keresztül a váladék távozik, amit az orvos már 1-2 nap után eltávolít.
A műtétet követően szokásos esetben a második hét után következik a varratszedés. A haskötőt azonban még a varratszedést követően is hordani kell. A hétköznapi tevékenységek engedélyezettek, azonban a műtétet követő 1 hónapban a fizikai munkától tartózkodni kell. Amennyiben irodai munkáról van szó, általában 2 hét után lehetséges az ismételt munkába állás. A varratszedés utáni két hétben semmilyen sporttevékenység nem javallott, azonban utána mértékkel lehetséges a mindennapi dolgokhoz és a sporthoz is. Bármilyen kérdés vagy panasz esetén fel kell venni a kapcsolatot a műtétet végző plasztikai sebésszel.

Annak ellenére, hogy a hasplasztika eredménye azonnal látható, a has formája a következő pár hónapban nyeri el végső formáját. A műtéti heg maradandó, bár az idő múlásával egyre kevésbé lesz észlelhető, és legtöbbször a fehérnemű vonalán húzódik, így jól takarható. A hasplasztikának köszönhetően a has laposabb, feszesebb lesz, jobban aránylik testhez és hozzájárul önbizalom növekedéséhez.

Időpont egyeztetés
Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából. A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.
=
All rights reserved © 2015 Széptest Plasztikai Sebészet