IDŐPONT EGYEZTETÉS

Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából.
A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.


=
Mégse

Orrkisebbítés – Ne lógjon ki a sorból!

 

Az orr alapvetően szaglásra használt érzékszervünk. Az orrüreg felső részében található, 2 négyzetcentiméteres nagyságú szaglómezőnek köszönhetően, az ember több ezer szag megkülönböztetésére képes. Mivel az arc központi részén helyezkedik el, esztétikai szereppel is bír, ezért ha mérete, vagy formája az átlagostól eltér, az rendkívül szembeötlő.

 

Az orrkisebbítés nem mindig volt divat

 

Nem volt ez mindig így. Az arcolvasás ókori tudománya – amely az embert arcvonásai, illetve külső jegyei alapján kategorizálta – úgy tartotta, minél nagyobb valakinek az orra, annál jobban képes az önérvényesítésre és nagyobb az életereje is. A korai kínai orvoslás mellett, a rómaiak is elismerték a méretes orrot, hiszen észbeli kiválóságot tulajdonítottak annak, aki az átlagosnál nagyobbat viselt. Úgy tartották, csak az okos embereknek lehet nagyméretű az orruk. A XV. században a nagy orr jó jelnek bizonyult viselőjének életútját tekintve, akár hajlott, akár egyenes volt az.

 

nose4
Ma inkább csak megkülönböztetjük a különböző formákat, és lehetőség szerint törekszünk nem pont az orrhosszal kilógni a sorból. Ha valakinek nagy az orra, jelzőket ragasztanak rá, amelyek inkább pejoratívak, mint elismerők.

 

Mit old meg az orkissebítés?

 

Az orrkisebbítés egy orvosi megoldás arra, hogy elejét vegyük az ítélkezéseknek és a kéretlen véleményeknek. A plasztikai beavatkozással szűkíthető a túl széles orrnyílás vagy orrlap, kiegyenesíthető a púpos vagy kampós orrhát, csökkenthető az orrszárnyak mérete.
Az orrkorrekciót érdemes megfontolni, ha elégedetlenek vagyunk az orrunk formájával, arcunkhoz viszonyított arányával, illetve ha légzési nehézségeket okoznak az orr deformitásai. Az orrkisebbítés műtéti beavatkozásával rövid időn belül helyre áll az arc szimmetriája és összhangja, tulajdonosának önbizalma.

 

További információkért és ingyenes szakorvosi konzultációért kérjük keressen fel minket elérhetőségeinken!

Időpont egyeztetés
Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából. A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.
=
All rights reserved © 2015 Széptest Plasztikai Sebészet