B.tox kezelés, b.toksz feltöltés

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

B.tox kezelés részletek

Ráncok b.tox kezelése

Mely ráncokra hat a b.tox kezelés?

Kétféle ránctípust különböztethetünk meg az arcon: a statikus és a dinamikus ráncokat. E két típus kialakulása nem különíthető el élesen. A dinamikus ráncokat más néven mimikai ráncoknak hívjuk, az arcizmok intenzív, gyakori mozgása, az arckifejezések erőteljes változása hozza létre őket.

A szemöldökök közötti függőleges, ún. „haragos ráncok”, a szem környéki szarkalábak, és a homlokon vízszintesen futó ráncok tartoznak ide. A mimikai ráncok esetében a b.tox kezelés nyújt megoldást, mivel átmenetileg megszünteti a kezelt, mimikai izom és az ideg között ingerület átvitelt, így izommozgások hiányában a ráncok ellazulnak és kisimulnak. Ezek mellett bizonyos esetekben lehetőség van a nyaki ráncok hasonló kezelésére is.

Mi a B.tox?

A b.tox egy olyan fehérje, amit egy, a hasonló nevű baktérium termel. Ennek a hatóanyagnak a higított oldatát alkalmazzák az esztétikai orvoslásban. Ezt a szert az 1980-as évek végén kezdték el alkalmazni a gyógyászatban, először az ideggyógyászatban és a szemészetben, 2002-ben hagyták jóvá az injekciók esztétikai alkalmazását az USA-ban.

Azóta a ezzel az anyaggal végzett szépészeti beavatkozások hihetetlen népszerűségre tettek szert, a világsztárok körében is elterjedt eljárást ma már lunch therapy” néven is emlegetik, mivel akár ebédidőben is elvégezhető, utána nyugodtan folytatni lehet a munkát. Ezt a hatóanyagot nemcsak ránctalanítás céljából használják, de orvosi problémák kezeléséhez is megoldást nyújt. A fokozott verejtékezés kellemetlen tüneteit lehet csökkenteni vele és a migrénes fejfájás esetében is fájdalomcsökkentés céljából alkalmazható.

A bőr ráncainak megjelenése

25 éves kor jelenti a vízválasztót: az általános bőröregedés jelei általában ekkortól kezdenek észrevehetővé válni a bőr felszínén. Természetesen a genetika és az életmód is hatással van erre a folyamatra, de tényként foghatjuk fel, hogy ekkortól kezdve a bőrben zajló élettani folyamatok végérvényesen kezdenek lelassulni, a bőr szerkezete meggyengül. Csökkenni kezd azoknak az anyagoknak a mennyisége (kollagén, elasztin, hialuronsav), amelyek feszessé és simává teszik a bőrt. Az öregedés legfelismerhetőbb jelei a bőrön finom vonalak, barázdák alakjában jelennek meg, idővel egyre elmélyülnek és ráncokká formálódnak.

Hol jelennek meg a ráncok az arcon?

A bőr feszességének csökkenését eleinte még nehéz észrevenni, de a barázdák és ráncocskák viszonylag fiatalon is jól láthatók. Határozott vonalakként az arc különböző területein tűnnek fel. A ráncosodás folyamata általában a szemkörnyéke területén kezdődik, mivel itt a legvékonyabb a bőr az arcon, ezért hajlamosabb a ráncosodásra. A szarkalábak, a nevetőráncok idővel rögzülnek, és egyre mélyebbé válnak.

A homlokon vízszintes vonalak, a két szemöldök között függőleges ráncok alakulnak ki.  Ezeket „mimikai ráncoknak” nevezzük, az arckifejezések erőteljes változása, a túlzott mimika hozza létre őket. Idővel azonban ezek is állandósulnak, és egyre erőteljesebbé válnak. Az orr és a száj között mélyebb ráncok jelennek meg, összekötve a két területet. Ezek orr-száj redő néven ismertek, a bőrfeszesség csökkenése is hozzájárul a kialakulásukhoz.

A gravitációnak és az öregedési folyamatoknak köszönhetően idővel az arc minden részén finom barázdák tűnnek fel, amelyek már nincsenek összefüggésben az arckifejezésekkel, mimikával és végül mindig láthatóak maradnak.

Mi történik a kezelés során?

A kezelés ambulánsan, a konzultációt követve azonnal elvégezhető. A kezelés során szigorú protokollt követve az orvos először fertőtleníti az arcot. Ezt követően a dinamikus ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba megfelelő mennyiségű, higított oldatot fecskendez be. Ennek hatására a kezelt izmok ellazulnak, a ráncok fokozatosan kisimulnak. A kezelés 10-15 percet vesz igénybe, minimális fájdalommal jár, ezért legtöbbször érzéstelenítő krémre sincs szükség a beavatkozáshoz.

A kezelt területen az eredmény a 4-5. naptól kezdve érzékelhető, teljes hatását 1 héten belül éri el. Az eredmény alkattól függően 3-6 hónapig tart. Ahogy a hatóanyag fokozatosan felszívódik, úgy jelennek meg újra a ráncok. Évi 2-4 alkalommal történő kezelés esetén a ráncmentes állapot szépen és folyamatosan fenntartható. Az anyag ár vagy árak függenek az alkamazott anyag  mmennyiségétől és a kezelés ára pedig a kezelésre kerülő terület méretétől és ráncok sűrűségétől.

B.tox kezelés férfiaknakMire kell figyelni a b.tox kezelés után?

A kezelés után nem szabad a kezelt területhez hozzáérni a beavatkozást követő hat órában, mert előfordulhat, hogy a befecskendezett anyag „elkenődik” a bőr alatti szövetekben, és így szélesebb körben fejti ki blokkoló hatását, mint kellene. Ennek legkellemetlenebb tünete lehet például a homlok vagy szemkörüli ráncok blokkolása után a szemhéj lebiggyedése.

Szerencsére ez csak átmenetileg következhet be, hiszen a szer hatása idővel teljesen elmúlik, így visszaáll az eredeti állapot. Mivel a b.tox hőérzékeny anyag, a kezelést követően kerülni kell a szaunázást, szoláriumot, napozást. 2-3 napig az aktív testmozgás sem ajánlott. Nézz meg az előtte utána képek gyűjteményünket a galériában.

Milyen tünetek fordulhatnak el a kezelés után?

A szer beinjekciózása után minimális bőrpír, bőrérzékenység alakulhat ki, ezek azonban rövid időn belül eltűnnek. Az injekció helyén kisebb bevérzések jelentkezhetnek, de ezek is néhány nap alatt felszívódnak. Nagyon ritkán átmenetileg megereszkedhet a szemöldök, a szemhéj lecsügghet, de ezek a tünetek is pár hét múlva maguktól elmúlnak. Előfordulhat, hogy a megismételt kezelések hatása már hosszabb ideig tart, mint az első beavatkozásé.

Hány éves korban érdemes először b.tox kezelést alkalmazni?

Nem kor, hanem bőrállapot kérdése, hogy mikor szánja rá magát valaki az első ilyen kezelésre. Attól függ, hogy hány éves korra alakul ki az arcon olyan mimika, ami hosszabb távon mély barázdákat, ráncokat hoz létre. A ráncokat könnyebb megelőzni, mint a már meglévőket eltüntetni, ezért nem érdemes túl sokáig várni. A kezeléssel ki lehet tolni a nagyobb plasztikai beavatkozás idejét, különösen azok számára, akik genetikailag hajlamosabbak a korai bőröregedésre.

Milyen esetekben nem szabad ezt a ránctalanító kezelést alkalmazni?

A kezelést 18 év feletti pácienseken végzik csak el. Terhesség, szoptatás ideje alatt nem ajánlatos kezelést végezni. Izomműködési, ideggyógyászati és autoimmun esetén, illetve b.tox vagy albumin allergia esetén szintén nem lehetséges ez a fajta ránctalanító kezelés.

B.tox vagy hialuronsavas feltöltés?

B.tox hatóanyaggal inkább a dinamikus ráncokat lehet eredményesen kezelni, míg a hialuronsavas feltöltés a statikus, izommozgás nélkül is jól látható ráncok kisimítására alkalmas. Abban az esetben, ha a ráncok fajtái közül mindkettő jelen van, a két hatóanyag egy kezelésen belül való kombinálása jelent megoldást a tökéletes eredmény eléréséhez.

Az anyag átmenetileg megszünteteti a ráncokat előidéző izommozgásokat, így a ráncok ellazulnak, kisimulnak. A hialuronsav nagyszerű vízmegkötő képességgel rendelkezik, a ráncokban, a bőr alá fecskendezve azonnal megszívja magát vízzel, ezáltal a kezelt terület megduzzad, feszesebbé válik. A hialuronsav már közvetlenül az injektálás után feltölti a barázdákat, a kezelés eredménye azonnal szembetűnő.

A b.tox esetében azonban a kezelést követően néhány napot még várni kell, hogy a befecskendezett anyag reakcióba lépjen az idegsejtekkel és meggátolja az ott lévő izom és az ideg között ingerület átvitelt. Ennek köszönhető, hogy a ráncok kisimulnak, a bőr simábbá, feszesebbé válik. Mivel minden ember más és más, az anyagok felszívódásának ideje is egyénenként eltérő lehet. A kezelés hatása jellemzően 4-6 hónapon át lesz tartós, míg a hialuronsav körülbelül 12 hónap elteltével kezd el fokozatosan felszívódni a szervezetből. A megfelelően tartós eredmény elérésének érdekében ajánlott a kezeléseket bizonyos időközönként megismételni.

 

A kezelés használata más területeken

A ránctalanítás mellett, a a kezelésnek más területen is lehetnek hatásai.

Izzadásgátló kezelés

Az izzadás alapvetően természetes folyamat, az emberi szervezet így gondoskodik a megfelelő testhőmérséklet fenntartásáról. Ha átlagos hőmérséklet mellett erőteljesen vagy gyakrabban izzadunk, fokozott verejtékezésről beszélünk. A túlzott izzadás egyik magyarázata, hogy a verejtékmirigyek túlműködnek a test egyes területein, vagy annak egészében. A fokozott izzadás hátterében valamilyen komoly betegség is állhat (hormonális problémák, idegrendszeri, belgyógyászati betegségek).

Mindkét esetben fontos szakemberhez fordulni, hogy kiderüljön a túlzott verejtékezés oka, és ha valamilyen alapbetegség áll fenn, megfelelően kezelni tudják. Sok esetben az izzadás alkati probléma, hátterében nem húzódik betegség. A hatóanyag kiválóan alkalmazható a fokozott izzadás kezelésére, mivel blokkolni lehet vele az izzadásért felelős mirigyek működését a hónaljban, a tenyereken vagy akár a talpakon. Férfiak esetén a fejbőr fokozott verejtékezése esetén is sikerrel alkalmazható a b.tox kezelést. A hatás várható ideje nagyjából ugyanannyi, mint más területeken végzett hasonló esztétikai kezelések esetében, egyéntől függően 3-6 hónap.

A migrén ellen

A krónikus migrén sokak életét megkeseríti, oly annyira, hogy akár napokra munkaképtelenné válhat a páciens. Az erős fejfájást gyakran hányinger, hányás és depresszió kísérheti. Vannak esetek, amikor a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók már nem segítenek, a drasztikusabb fájdalomcsillapítóknál komoly mellékhatásokkal lehet számolni. 

A migrént az arc- illetve fejizmok görcse okozza, melyet stressz, éles fény, bizonyos ételek, italok válthatnak ki, de gyakran genetikai hajlam áll a háttérben. A migrénes roham leggyakrabban az orrgyök és a halánték, valamint a tarkó tájékról indul ki és akár 3-4 napig is eltarthat. Ez az anyag blokkolja az ingerület átvitelt, azaz az izmok összehúzódását, így a migrént kiváltó artériás görcsöket is képes megakadályozni.

Magyarországon 2012-ben engedélyezték a b.tox használatát migrén esetén. Tapasztalatok szerint ennél a kezelés hosszabb idő alatt fejti ki a hatását, akár 3-4 hét is szükséges az eredményesség megítéléséhez. A kezelt területek száma is több, nem csupán az arcon, de az egész fejen, nyakon és tarkón is megtalálhatóak. A beavatkozás ebben az esetben is ambulánsan történik, és ugyanazok a kritériumok vonatkoznak a páciensre, mint az esztétikai kezelések esetén.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

 

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a B.tox kezelés oldalról >

 

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb