Hasplasztika - Árak, képek, fórum

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Hasplasztika árak, képek

Hasplasztika beavatkozás, tanácsadás

A bőr rugalmassága minden embernél a genetikától függ. Vannak, akiknél jelentős fogyás vagy szülés után a korábban megnyúlt bőr nem húzódik össze, ami nem kívánatos redőket okoz. Más esetekben a bőr idővel elveszíti a rugalmasságát, aminek következtében a megereszkedettebb bőr esetén kötényhas alakulhat ki. A hasplasztika műtéttel vissza tudjuk állítani hason a bőr feszességét a felesleges bőr és zsír eltávolításával.

 

Kiknek ajánlott a hasplasztika?

Nagymértékű fogyás, terhesség, ikerterhesség, szülés után gyakran előfordul, hogy a has megnyúlt bőre nem képes az eredeti állapotára visszahúzódni, petyhüdté, lógóvá válik. Végleg elveszíti feszességét és nem simul megfelelően a hasfalra. Különösen zavaró ez a ruházkodás során, a tisztálkodásnál, a testmozgásban. Súlyosabb esetben a hasfal olyannyira megnyúlik, hogy rálóg egészen a szeméremdombra. Ezt nevezzük kötényhasnak. A terhesség utáni has plasztikai műtét nagyon gyakori beavatkozás. Későbbiekben olvashatnak, hogy hasplasztika után mire kell majd vigyázni.

A kötényhas nem csak esztétikailag zavarhatja a pácienst, de az egymással érintkező bőrfelületek miatt kellemetlen bőrproblémák is kialakulhatnak. A hasi területen felhalmozódott zsírnak komoly súlya is van, ennek viselése kihat a gerincoszlop állapotára és fájdalommal is járhat. A rendszeres hasizomerősítő gyakorlatok, a mozgás, a diéta, a non- invazív kezelések nem segítenek, ezt a problémát a plasztikai sebész képes látványosan orvosolni. Mennyibe kerül egy hasplasztika? A has plasztikai műtét árak megtekinthetőek az Árak menüpont alatt >

 

Mi is ez az eljárás pontosan?

A hasplasztika egy olyan sebészeti beavatkozás, amely során az orvos műtéti úton eltávolítja a felesleges szöveteket, feszesíti a megereszkedett bőrt. Ha szükséges, a hasfal izomzatának rekonstrukcióját, helyreállítását is elvégzi.

 

"Jelentős túlsúly esetén a műtét előtt egy megfelelő fogyókúrát javaslunk, egy nagyobb fogyás után lehet csak a megnyúlt bőrt hatékonyan, eltávolítani."

 

A beavatkozást bizonyos esetekben zsírleszívással kombinálják, ilyenkor a felhalmozódott zsírsejteket is el tudják távolítani egy műtét alkalmával.  A vágás általában a fehérnemű vonalának mentén helyezkedik el, így még fürdőruhában, illetve fehérneműben sem látszik majd a heg.

 

You can watch an interview with one of our plastics surgeons on Bodylifting here >

 

Hasplasztika árak

A leggyakoribb kérdés, hogy mennyibe kerül egy hasplasztika? A hasplasztika árak nagymértékben attól függenek, hogy mekkora volumenű, mennyi ideig tartó sebészeti beavatkozás szükséges a tökéletes eredmény eléréséhez. A műtétet megelőző konzultáció során, egy alapos vizsgálat után állítja össze az orvos a műtéti tervet, amiben az esetleges, összes kiegészítő beavatkozás szerepel. Ez alapján kalkulálja ki a végső árat.

 

Műtéti folyamat

A beavatkozás első lépése a konzultáció

Mint minden plasztikai sebészeti beavatkozás esetében az első lépés az orvossal történő konzultáció.

 

"Egy interaktív beszélgetésről van szó a páciens és a plasztikai sebész között, ami egy nagyon fontos elem. Ekkor szembesül a páciens a rá váró műtét részleteiről, áráról, illetve a sebészeti beavatkozás lehetséges eredményéről."

 

Ez alapján dönthet, hogy belevág-e, vagy sem. Az orvos megvizsgálja a pácienst, megnézi, hogy milyen mértékű a probléma, milyen egyéb, kiegészítő beavatkozásokra van szükség a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében.

Megmondja a pontosan megtervezett beavatkozás árát, ami a műtét összetettségétől és a műtét hosszától függ. Fotókkal, képekkel segít a páciensnek elképzelni a műtét utáni állapotot. Nagyon fontos, hogy az orvos minden információt beszerezzen a páciens egészségügyi állapotról, a rendszeresen szedett gyógyszereiről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről.

 

Műtét előtti vizsgálatok

A protokoll szerint a műtét elvégzése előtt a páciensnek laborvizsgálaton és EKG vizsgálaton kell részt vennie, illetve a konzultáció során az egy éven belül készült hasi ultrahang és mellkasröntgen leletét is meg kell mutatnia a plasztikai sebészének.

 

Hasplasztika után, képek, fórum a blogunkban

Hogyan történik a műtét?

A beavatkozást minden esetben jól felszerelt műtőben végzik, altatásban, a műtét 2-3 órát tart, attól függően, hogy milyen mértékű beavatkozásról van szó. Mekkora az eltávolítandó zsírfelhalmozódás, szükség van-e zsírleszívásra.  A beavatkozás során a sebész a bemetszéseket a két csípőcsont között, a bikinivonalban ejti meg, azért, hogy a későbbiekben a fehérnemű, a fürdőruha eltakarja a hegeket. A vágás hossza az eltávolítandó bőr nagyságától függ.

Ezután az orvos a bőrt és a bőralatti zsírszövetet felpreparálja az egész hason a bordák ívéig, majd kimetszi a felesleges szöveteket. Ha szükséges megerősíti a meggyengült hasfali izomzatot, a köldököt áthelyezi a megfelelő magasságba.  A tökéletesebb eredmény érdekében, amennyiben szükséges, zsírleszívást is alkalmaz, végül pedig zárja a sebet. Amennyiben további részleteket szeretne megtudni a beavatkozásról ajánljuk  a következő cikkeket magyarul és English - Abdominoplasty - Introduction to details.

 

Mi történik a hasplasztika után?

A páciensre még a műtőasztalon felhúznak egy speciális kompressziós ruhát, haskötőt, ami a szegycsonttól egész a szeméremcsontig tartja és enyhe nyomás alá helyezi a hasi területet. Segíti a bőr visszatapadását, megakadályozza a savóképződést, védi a sebeket. Mivel a páciens altatásos műtéten esett át, a hasplasztika után egy éjszakát a klinikán kell töltenie. Nézzen körül blogunkban, ahol a hasplasztika fórum hasábjain sok mindenről beszélgetünk.

 

Mennyi a várható gyógyulási idő a beavatkozás után?

A műtét végén a sebész drain, azaz szívócsöveket helyez a sebbe, amelyek a sebváladék elvezetését segítik a műtét utáni napokban. Három nap elteltével, az sebek átkötözése során távolítják el ezeket. 8 nap múlva, a következő kontroll alkalmával leveszik a ragasztókötést és a sebet steril gézlapokkal fedik be. Csak ezután érheti víz a műtéti területet. Varratszedésre 2-3 héttel a beavatkozás után kerül sor, majd a hathetes kontroll következik. Ekkor derül ki, hogy a bőr rendesen visszatapadt-e, a sebgyógyulás is a megfelelő módon zajlik. Innentől elhagyható a kompressziós ruha viselése. A műtét utáni eredménnyel kapcsolatosan képeket talál a galériánkban.

 

"A műtéti területen bevérzések, duzzanatok jelennek meg, amelyek 5-6 hét alatt múlnak el. A kötőszövet roncsolása miatt azonban egyfajta bekeményedés érezhető a műtött területen, ami 6 hónap elteltével lazul fel teljesen."

 

A három hónapos, illetve a féléves kontroll alkalmával ezt is ellenőrzik. Az első héten valószínűleg a páciens érezhet fizikai fájdalmat, de ez fájdalomcsillapítóval jól kezelhető. A felépülés első két hete alatt a páciensnek kerülnie kell a megerőltető fizikai munkát, ezután fokozatosan térheti vissza a korábbi életviteléhez.

 

Mikor lehet látni az eredményt?

Amikor a kontrollvizsgálat alkalmával először lebontják a sebeket borító kötést, már látszik, hogy megszűnt a lecsüngő bőrrész és a has sem domborodik annyira előre. Ilyenkor még a bevérzések, duzzanatok rontják az összképet, de ezek 5-6 hét alatt elmúlnak.

 

"Fél évre van szükség ahhoz, hogy a műtött terület teljesen regenerálódjon, ekkorra lesz végleges a beavatkozás eredménye. Előtte utána képek találhatóak a galériánkban."

 

Szétcsúszott hasizmok rekonstrukciója

A várandóság ideje alatt, a has növekedésével együtt nő a két hosszanti hasizomra nehezedő, belső nyomás, ezért az izmok eltávolodnak egymástól. A két hosszanti hasizmot összekötő kötőszövet, más néven bőnye, alaposan megnyúlik. Szülés után a belső nyomás megszűnik, optimális esetben a test regenerálódik, az izmok visszarendeződnek középre és visszaáll a szülés előtti állapot.

Nagyon sok kismama esetében, főleg túlsúly, ikerterhesség, gyenge izomzat vagy laza kötőszövet esetében ez nem történik meg, a hosszanti hasizmok között megmarad a rés, amelyen keresztül a hasüreg tartalma előredomborodik és így a hasfalon előboltosulás tapasztalható. Ez nem csak esztétikai problémát jelent, komoly hátfájással, az izomzat gyengülésével, illetve a sérv kialakulásának veszélyével is járhat. A has plasztikai műtétje ezen a problémán is tud segíteni, a beavatkozás során a szeméremcsonttól a szegycsontig hosszában összevarrják a szétcsúszott egyenes hasizmokat és így megszűnik a rés közöttük, a hasfal visszanyeri feszes állapotát.

 

Választható beavatkozás formák - gyakran zsírleszívással kombinálva

Mini hasplasztika

Normál testsúly, vékony testalkat esetén is előfordulhat, hogy a hasi területen felhalmozódott zsírréteg és logó bőr zavaró pocak formájában jelenik meg, a páciens nem tud megszabadulni tőle. A köldök fölötti rész kevésbé van megereszkedve, csak az alsó részen található ez a probléma. Ilyenkor jöhet szóba a mini hasplasztika. Ebben az esetben a sebész nem nyúl a köldökhöz, kisebb vízszintes metszéssel feszesíti a köldök és a szeméremcsont közötti területet. Ha szükséges a mini beavatkozást zsírleszívással kombinálja a tökéletes eredmény érdekében. Mivel nincs köldökmetszés és köldökáthelyezés, kisebb a beavatkozás, gyorsabb a gyógyulás.

Teljes hasplasztika, zsírleszívás

 

"A teljes hasplasztika azoknál a pácienseknél kerül elvégzésre, akiknél a köldök alatti és feletti területen is felgyülemlett a felesleges bőr, esetleg meggyengültek, szétnyíltak a hasizmaik."

 

Ebben az esetben a köldököt is kimetszik és áthelyezik a megfelelő magasságba. A műtét során sebész a bemetszéseket a két csípőcsont között, a bikinivonalban ejti meg, bőrt és a bőralatti zsírszövetet felpreparálja az egész hason a bordák ívéig, majd eltávolítja a felesleges szöveteket.

A műtét során, ha szükséges az orvos megerősíti a meggyengült hasfali izomzatot, a köldököt áthelyezi a megfelelő magasságba.  A tökéletesebb eredmény érdekében, amennyiben szükséges, gyakran zsírleszívást is alkalmaz, végül pedig zárja a sebet.

Részletesebb leírást itt talál: Melyik eljárás való nekem >

 

A beavatkozás kombinálva más plasztikai műtétekkel

A klasszikus beavatkozás a csípőtő csípőig tartó hasi részt érinti. Előfordulhat, hogy a megereszkedett bőr a csípő és a derék területére is rálóg és a hasi terület feszesítése után zavaróan hat az elért eredményre. Ilyen esetben a plasztikai beavatkozást kiterjeszthetik a csípő és a derék területére, oldalsó részplasztikát alkalmaznak, és ha szükséges, zsírleszívással kombinálják a beavatkozást. Egyre elterjedtebb, hogy a páciensek egy altatásos műtét alkalmával több plasztikai beavatkozást is elvégeztetnek.

Mellplasztika kombinálva hasplasztika műtéttel

Gyakori például a mellplasztika beavatkozással történő kombinálása.

Ez ugyan megterhelőbb a szervezet számára, de a gyógyulási idővel spórolhat a páciens.

Zsírleszívás

Ha a beavatkozás alkalmával zsírleszívás is történik, a leszívott zsírt saját zsírral való feltöltéshez is fel lehet használni. Az arc, a mell, a fenék, a vádli plasztika esetében a saját zsír az implantátumot is kiválthatja. Az orvosi konzultáció során erről a lehetőségről is szó esik.

A beavatkozás kockázatai

Mint minden sebészeti beavatkozás, ez a műtét fajta is kockázattal jár, de az esetek nagy többségében a páciens problémamentesen esik át a műtéten és elégedett az eredménnyel. A lehetséges korai szövődmények: ödéma, vérömleny, utóvérzés, nagyobb vérveszteség, ér- és idegsérülés, tüdőembólia, zsírembólia. Ezek felismerése végett tölt a páciens a műtét után egy éjszakát a klinikán. Később otthon, ha a szövődmény bármely legapróbb jelét érzékeli, azonnal keresse meg az orvosát. Késői szövődmény lehet a hasfali sérv kialakulása, ideiglenes érzéskiesés a hasfal bőrének területén, hegképződés, a "túlhegesedés", vagy "keloid" képződés. Ezt injekciós kezeléssel lehet megszüntetni.

További részleteket olvashatnak itt a hasi hízás okairól és a zsírleszívás részleteiről.

Hasplasztika képek

Hasplasztika képek, előtte utána összehasonlítások megtalálhatóak a képgalériánkban.

Összefoglalás

Ez a beavatkozás nagyon jó esztétikai megoldást nyújt a pácienseknek a has tájékon megnyúlt bőr eltávolítására.

 

"A nagymértékű fogyás, a gyerekvállalás mind nyomot hagy a hasfalon, ahol könnyen megereszkedik a bőr az alatta lévő zsírréteggel egyetemben. Ilyen mértékű változásnál már a torna sem tud teljes mértékben segíteni."

 

Különösen zavaró ez a ruházkodás során, tisztálkodásnál, testmozgásnál, emellett gerincfájdalom, bőrproblémák (különösen a kötényhasnál), és pszichés problémák is előfordulhatnak. Ezekre jelenthet megoldást a beavatkozás, amely eltávolítja a felesleges szöveteket, feszesíti a megereszkedett has bőrét, helyreállítható vele a meglazult hasfali izomzat, valamint a zsírfelesleg is megszüntethető. Ezek mellett az egyik leggyakoribb igény gyakran a terhesség utáni hasplasztika.

A vágás általában a fehérnemű vonalának mentén helyezkedik el, így még fürdőruhában, illetve fehérneműben sem látszik majd a heg. Has és mellplasztika beavatkozás is szokott gyakran egyszerre történni. Ez főleg mellnagyobbítás saját zsírral eljárás alkalmazásánál gyakori, ahol ilyenkor a hastájékról lehet a zsírt leszívni a zsírfeltöltéshez.

Az, hogy mennyibe kerül egy hasplasztika beavatkozás, nagy mértékben függ a pácienstől és a műtét bonyolultságától. Sok esetben zsírleszívással kombinálva kerül elvégzésre a beavatkozás, ami nagyon hatékony tud lenni. Férfi hasak esetében  is gyakran szokott sor kerülni plasztikai műtétre, ez a beavatkozás is egyre népszerűbb. Az árakat megtekintheti az Árak menüpontunk alatt. Előtte utána képek találhatóak a galériánkban.

 

További információkat talál a beavatkozásról a Wikipedia cikkjében >

 

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Hasplasztika oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb