Lézeres arckezelés, hegkezelés

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Lézeres arckezelés, hegkezelés

Lézeres arckezelés - Alma lézerrel az egyenletes, feszes arcbőrért

Az új lézeres arckezelés, hegkezelés eljárás egyre népszerűbb az arcplasztika területén. Olvassa el a Pasarét Klinika plasztikai sebészet blogját az új eljárásról. Az emberek egyre többet foglalkoznak önmagukkal az "otthoni irodából" érkező online találkozók miatt. A fáradt, egyre ráncosodó és megereszkedett arc sokaknak okoz önbizalom-problémákat, akikre megoldást jelenthet a lézeres arckezelés vagy az arcplasztika.

 

Lézeres arckezelés - Alma lézerrel az egyenletes, feszes arcbőrért

 

"Ahogy telnek az évek, eljön az idő, amikor reggel a tükörbe nézünk, és a látvány hatására eldöntjük: valamit tennünk kell a bőrünkkel."

 

A jó éjszakai alvás, a drága krémek, a kozmetikai kezelések hosszú távon nem segítenek, és egyelőre nem szeretnénk plasztikai sebészhez menni. Ilyenkor jönnek képbe a non-invazív kozmetikai eljárások. 

Lézeres arckezelés, hegkezelés

Ilyenkor sem tűszúrásra, sem vágásra nincs szükség, de a beavatkozás utáni eredmény még egy plasztikai műtét után is önmagáért beszél. A lézeres arckezelés is ebbe a csoportba tartozik, az öregedés látható jelei mellett egyéb bőrproblémák korrigálására is alkalmasak. A lézeres arckezelés hegekre, aknes területek kezelésre és bőrhibák, foltok tompítására, eltüntetésére is alkalmas lehet.

 

A múlt hibáinak kijavítása

A lézeres arckezelés Budapest 2. kerületben, Pasaréten sok mindenben segíthet. Hányszor nyomtuk ki a pattanásainkat tinédzser korunkban? Hányszor feküdtünk le teljesen sminkelve egy éjszaka után? Hányszor feküdtünk ki a napon anélkül, hogy alaposan befedtük volna bőrünket fényvédő krémmel? Ami történt, megtörtént, és a legjobb esetben is tanultunk belőle. A múlt hibáinak következményei azonban nyomot hagynak a bőrünkön. Apró hegek, elszíneződések, barna pigmentfoltok, egyenetlen bőrfelület és bőrszín lustaságunkra, figyelmetlenségünk pillanataira emlékeztetnek. Szerencsére ma is létezik ez a lézeres arcfiatalítás technika, mellyel eltörölhetjük a múlt hibáit és felfrissíthetjük, üdévé, egyenletessé varázsolhatjuk arcbőrünket. Az ALMA lézer segítségével egyszerre dolgozhatunk a bőrfelszíni foltokon és a bőr mélyebb rétegeit érintő problémákon.

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Lézeres arckezelés a fiatal bőr szépséghibáira is

A felületi egyenetlenségek és a tág pórusok nemcsak az öregedő bőr jellemzői. Sajnos nem mindenki születik hibátlan bőrrel, serdülőkorban derül ki, milyen szerencsések vagyunk a bőrtípusunkkal. A lézeres arcfiatalítás, hegkezelés segítségével nem kell megvárnod az öregedést, bármikor elkezdheted bőröd állapotának javítását. Egy fiatal nő önbizalmának is jót tesz, ha szebb lesz a bőre, megelőzésnek is felfogható, ha fiatalon él a modern technika vívmányaival és helyreállítja mindazt, amit a természet a bőrén elcsúfított. szakértők segítsége. 

A természetes szépség ismét előtérbe kerül

Az idő előrehaladtával a bőrfelszíni problémák mellett a hangsúly a bőr rugalmasságának, feszességének és teltségének megőrzésére, visszanyerésére helyeződik. A gravitáció nem kíméli senkit, az öregedő bőrben pedig megváltozik a kötőszövetet alkotó legfontosabb fehérjerostok, a kollagén és az elasztin szerkezete és termelése. Emiatt a bőr veszít rugalmasságából, aminek legszembetűnőbb jelei lehetnek az arcbőr megereszkedése, a vonások szétterülése, a tossa, a lelógó szemhéjak és a szem alatti táskák, és természetesen a ráncok.

Harmincas éveink végéig elegendő mennyiségű kollagén és elasztikus rostok, hialuronsav, különféle lipidek, stb. áll rendelkezésre ahhoz, hogy bőrünk friss és fiatalos maradjon.

 

"A negyvenes éveinkben elkezdődik a bőr látványos öregedése és a perimenopauzában ezek a folyamatok drámaian felerősödhetnek. Az ALMA lézerrel műtét nélkül megújítható a bőrfelület, feszesíti, összenyomja a megereszkedett bőrrészeket. Serkenti a kollagén és elasztin termelődését, a bőr belülről kifelé tartósan megfiatalodik."

 

A lézeres arckezelés nem csak nőknek szól

Lézeres arckezelés

Az egyenetlen bőrfelület, tág pórusok, pattanások, hegek és hegek a férfiak hiúságát is feltárják. Sőt, a mindennapi életben nem is tudnak élni a sminkelés eszközeivel. Egyre többen merik szakember segítségét kérni, az Alma CO2 lézeres arckezelés, hegkezelés számukra is megoldást jelent a bőrhibák, egyenetlen bőrfelület korrigálására.

40 év felett csökken a bőr zsírtartalma és a kötőszövetet alkotó hialuronsav vízmegkötő ereje, amit a környezeti hatások, a genetika és a dohányzás is befolyásolnak. Ezért 40 év felett a kozmetikai eljárások száma is arányosan növekszik.

A lézeres arckezelés pattanásos bőrre is nagy sikerrel alkalmazható. Ha kérdése van, vagy szeretne bejelentkezni egy ingyenes konzultációra, keressen minket elérhetőségeink bármelyikén. A lézeres arcekezelés vélemények megtalálhatóak a blogunkban. 

Az arcfiatalítás, arcplasztika mellett még nagyon gyakran jönnek hozzánk a pácienseink alsó és felső szemhéjplasztika igényekkel. Szemhéjplasztika a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerületben. Jöjjön el ingyenes alsó, felső szemhéjplasztika konzultációnkra. A lézeres arckezelés ára megtalálható a weboldalunkon az árak listájában, előtte utána képek galériája és a blog fórumunk is sok érdekességet tartalmaz.

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne bejelentkezni az ingyenes konzultációra, keressen minket bármelyik elérhetőségünkön. Ha többet akakr olvasni a lézeres arcfiatalításról, akkor ajánljuk a wikipedia ide vágó cikkét és az ALMA Laser weboldalát is.

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Alkalmazási területek

Lézeres arckezelés, frakcionált CO2 lézer kezelés

A sérülésből, műtétekből származó hegek és az aknés hegek sok páciensnél gyakori problémát jelentenek, mivel ezek gyakran bőrsérülés után alakulnak ki. A hegesedés a bőr természetes gyógyulási folyamatának része. Ahogy a test helyreállítja a sebet, a fibrotikus szövet helyettesíti a sérült bőrt, és védőszövetet képez. A kialakuló szöveti heg típusa a sérülés okától, a seb mélységétől, elhelyezkedésétől és egyéb paraméterektől függ.

A lakosság egy része műtét után is hegesedést szenved, amelyet viszonylag nehéz kezelni. Példa erre a császár metszés utáni heg a nők alsó hasán. Sokkal gyakoribbak és leginkább kellemetlenek az aknés hegek. Ezek gyakran nagyon látszanak az emberek arcán, és arra kényszerítik őket, hogy nyilvános helyre érkezés előtt erősen sminkeljenek.

 

Hogyan javítható a hegek kinézete?

Az Alma aknés hegeltávolító és hegfelújító megoldásai a fenti hegtípusok mindegyikét kezelik. Ezt egy sor fejlett technológia segítségével tesszük, beleértve a lézert és az RF plazmát. A kezelések a tömörített hegszövetet egészséges új kollagénnel helyettesítik, javítva a hegek kinézetét vagy együtt eltávolítva őket. A sebészeti megközelítésekhez képest ezek a nem invazív kezelések, sokkal alacsonyabb kockázatot jelentenek, és nagyon kevés időre veszik ki a pácienst a hétköznapi életből. A hegek vizsgálata alapján 3-4 kezelésre szokott szükség lenni, de néha akár 8 kezelést is igénybe vehet, kiváló klinikai eredménnyel.

 

Alma Hybrid frakcionált CO2 és erbium-glass 1575 nm lézeres arckezelés

A Hybrid technológia előnye a korábbi Co2 lézerekkel szemben, hogy egy ablatív és non-ablatív energia kombinációjából alakítható ki a bőr állapotának leginkább megfelelő mikropixeles beállítás.

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

A lézeres arcfiatalítás menete

A beavatkozás a bőr megtisztításával és érzéstelenítésével indul. A lézer ezután pontról pontra, mikropixelről mikropixelre éri a kezelendő bőrterületet, nem pedig a teljes felületet. A pontokra fókuszált lézer kis sebet ejt a bőr mélyebb rétegeiben, elpárologtatva a bőrről a mikroszkopikus oszlopokat. A termikus hatás fokozza a kollagén és az elasztikus rostok termelődését, a mikroszkopikus sebeknek köszönhetően megindul a gyógyulás, új bőrfelület képződik.

A mikropixeleknek köszönhetően a teljes folyamat - a sebgyógyulás és a feszesítés - gyorsabban megy végbe, mint a hagyományos lézeres arcfiatalítás eljárásnál, és bár a javulás viszonylag gyorsan kezd mutatkozni, a teljes folyamat körülbelül 2-3 hónap után lezajlik (a hatás kitarthat akár évekig).

 

"A kezelés során a páciens bőrállapotához, problémájához igazítjuk a szkennelés méretét, mélységét és sűrűségét. A gyógyulás a bőrproblémától és a beállítások erősségétől függően 5-10 napot vesz igénybe."

 

Amikor csak a CO2 lézerfény előnyeit használjuk, kifejezzetten felszíni problémákat kezelünk (ráncok, hegek), a bőrfelszín képét egységesebbé tesszük felszíni hámlasztással, minimális rejuvenatív hatás mellett.

Amikor csak az Erbium- Glass 1575 nm lézerfény előnyeit használjuk, hámlás nélkül mikrosebeket ejtünk a bőr mélyebb rétegeiben, intenzív rejuvenatív hatást (lifting hatás és bőrtónus fokozás, teltebb, üdébb bőr) elérve gyors gyógyulási idővel.

Amikor a Co2 és az Erbium-Glass 1575 nm lézerfényeket kombináltan használjuk egy mikropixel leütésen belül, a felhám egyenletes leválasztásával egy időben valósul meg a mélyrétegben leadott pixeles hőenergia hatására a bőr szerkezeti újrastrukturálódása. Kifejezetten a kor előrehaladtával megereszkedett, petyhüdt, élettelen bőr megújítására alkalmas.

 

Kinek és milyen esetben ajánlott a frakcionált lézeres arckezelés?

Lézeres arckezelés

Az ajánlás nem életkortól függ, hiszen a frakcionált lézeres arckezelés sok szempontból hatásos. Az idősebb páciensek célja a bőr fiatalítása, a mélyebb ráncok és a megereszkedett bőr enyhítése, a napkárosodott, foltos bőr állapotának javítása, de fiatalabbak is használhatják, ha szeretnének bőrüket frissebbé tenni vagy megszabadulni aknés hegek és tág pórusok.

Különösen hatékony a pigmentfoltok és a szem alatti karikák ellen, valamint a striák ellen is. Gyakorlatilag minden területen használható, arcon, nyakon, dekoltázson, kézen, további előnye, hogy más kezelésekkel is kombinálható. Gyakran a Drakula kezeléssel egy időben (ez az ún. Frakula kezelés).

A kezelést követően néhány napig ödéma, bőrpír és bőrérzékenység, égő érzés alakulhat ki. A nem megfelelő otthoni bőrápolás a következőket okozhatja: fokozott pigmentáció, fehér depigmentált foltok, bakteriális szuperfertőzés, hegesedés. Herpes prevenció javasolt! A kezelés után 2 hónapig kötelező a fényvédő használata (SPF50).

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

A lézeres arckezelés nem végezhető el azoknál, akik(nél)

 • Közelmúltban rákbetegséget diagnosztizáltak, vagy a kórelőzményben rákos megbetegedés szerepel (különösen a rosszindulatú melanóma, a visszatérő, nem melanómás bőrrák, vagy a rákot megelőző elváltozások, mint amilyenek a többszörös atípusos  anyajegyek (diszpláziás naevus-ok)
 • Bármilyen aktív fertőzés áll fenn vagy a kezelendő területen gyulladt a bőr (így például, de nem kizárólag bármilyen súlyosságú rosaceatól szenvednek)
 • Az 560–1565 nm-es hullámhosszú fény által stimulált fertőzés áll fenn, így például a Herpes Simplex vírus fertőzése, a szisztémás lupus erythematosus (SLE), valamint a porfíria
 • Fényérzékeny gyógyszerek és/vagy gyógynövények alkalmazása áll fenn, amelyek fényérzékenységet okozhatnak az 560–1565 nm-es hullámhosszú fénnyel történő lézeres arckezelés hatására (pl. izotretinoin, tetraciklin, vagy a lyukaslevelű orbáncfűkivonat bevitele az elmúlt 6 hónapban)
 • Immunszupresszív betegségben szenvednek, mint például az AIDS és HIV fertőzések, illetve az immunszupresszív gyógyszerek szedése áll fenn
 • Kóros (keloidos) hegesedés szerepel a kórelőzményben
 • Állandó bőrimplantátumaik feletti bőr kezelését kérik
 • Bőrkezelésen, pl. kémiai hámlasztáson estek át az elmúlt 3 hónapban
 • Gyulladást követő hiperpigmentáció szerepel a kórtörténetükben
 • A bőre napsugárzásnak vagy mesterséges barnításnak lett kitéve a kezelést megelőző 4-6 hétben
 • Terhesség vagy szoptatás áll fenn
 • Koebner-jelenség a kórtörténetben
 • Komoly, jelenleg is aktuális egyéb betegség (pl. immunhiányos állapot vagy bármilyen betegség, amely befolyásolja a kezelési vagy gyógyulási folyamatot)
 • Tetoválások a kezelendő területen
 • Arckezeléskor, visszatérő herpesz esetén a Telviran alkalmazása már az első kezelést megelőzően ajánlott. Amennyiben a használata mellett is eryterma jelentkezik, a kezelés tovább nem folytatható.

A legjobb, tartós eredmény érdekében a 2-3 alkalmas kezeléssorozatot 6-9 hónappal követően ajánlott fenntartó és kiegészítő kezeléseket igénybe venni. Az kezelési alkalmak között 6-8 hét pihenőidőt javasolt tartani.

 

Mellékhatások

A leggyakoribb mellékhatások listája:

 • A lézeres arcfiatalítás bizonyos mértékű kényelmetlenséggel vagy fájdalommal járhat, és a kezelést 6-8 órán át égő érzés követi, 24-48 órán át bőrpír és ödéma követi

(Bőrpír: a kezelés után megjelenő bőrpír gyakori jelenség, az érzékeny bőr esetén kialakulhat komolyabb bőrpír is. Ez azonban átmeneti és jellemzően 1-5 napon belül elmúlik. Ödéma: érzékeny testrész és vékony bőr esetén kialakulhat komolyabb mértékű ödéma is, amely azonban átmeneti és jellemzően 1-2 napon belül elmúlik.)

 • “Bronzos” megjelenés: A kezelést követő néhány napon belül egyfajta “bronzos” megjelenés számoltak be, amelyet az épp leváló szarulemezek elbarnulása okoz. Enyhébb esetekben púderszerű hámlás alakul ki az 5-7. napon az intenzív ránc- vagy hegkezelés során a bőrfelületen megvastagodott puskapor-barna kéreg képződik, ami 7-14 napig is leválhat.
 • A bőrön kicsi az első és másodfokú égési sérülések valószínűsége. Bőrégés esetén a kezelőorvossal egyeztetett utókezelés szükséges.
 • A kezelést követően a bőr kiszáradhat és viszkethet, ilyenkor valószínű a kezelés utáni nem megfelelő hidratálás.
 • A kezelés után herpeszre való hajlam esetén a herpesz fertőzés aktiválódhat.
 • Bakteriális szuperfertőzés alakulhat ki, ha nem tartják be az utókezelésre vonatkozó utasításokat.

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Utókezelés

A hámlasztás alkalmával bőrpír, ödéma, égő érzés, fájdalom, viszketés alakul ki a kezelt bőrfelületen.Ez nem mellékhatásként jelentkezik, ez a behatás része. Égő érzet csökkentésére jégzselé alkalmazása ajánlott.

Amennyiben csak a CO2 lézerfény előnyeit használtuk a kezelés során, 24-48 órán keresztül bőrnyugtató krém használata javasolt. Fontos, hogy a bőrt folyamatosan hidratáljuk, hogy a felhám ne repedezzen be, ezzel elősegítjük a gyors és könnyed hámlást.

 

"Intenzív ránc- és hegkezelés során, ahol a hámréteget szinte teljes mértékben eltávolítjuk a papilláris rétegig hatolva, megszüntetjük a bőr természetes védelmi funkcióját, ezért fontos védeni azt a bakteriális fertőzésekkel szemben, ezért a kezelést követő 24-48 órában aktibiotikumos krém használata javasolt."

 

Ezt követően a pörkök leválásáig naponta többször hidratáló készítmény használata javasolt a pork berepedezésének megakadályozása céljából.

Amikor csak az Erbium- Glass 1575 nm lézerfény előnyeit használtuk a kezelés során, 24-48 órán keresztül bőrnyugtató krém használata javasolt.

Amikor a Co2 és az Erbium-Glass 1575 nm lézerfényeket kombináltan használtuk egy mikropixel áthaladáson belül a kezelés során, ilyenko is a kezelést követően 24-48 órán keresztül bőrnyugtató krém használata javasolt. Fontos, hogy a bőrt folyamatosan hidratáljuk, hogy a felhám ne repedezzen be, ezzel elősegítjük a gyors és könnyed hámlást. Agresszív beállítások alkalmazása esetén a kezelést követő 24-48 órában aktibiotikumos krém használata javasolt, azt követő napokon pedig hidratáló krém használata szükséges.

Kezdetben a regenerálódó bőr rózsaszínű, a későbbiekben fokozatosan halványodva válik normál bőrszínűvé, ez 1-2 hétig is eltarthat. A kezelés kifejezett fényérzékenyítő hatása miatt a szolárium és a természetes napfény mellőzése javasolt, illetve magas faktorszámú fényvédőkrém alkalmazását írjuk elő a páciensnek. A nagyobb biztonság érdekében a lézeres arcfiatalítás ősztől tavaszig végezthető.

Az arckezelés utáni egy hétben nem javasolt: fokozott izzadással járó sporttevékenység, wellness használat. A bőrpír sminkkel a lázeres arcfiatalítás utáni 48 órában nem korrigálható, azt követően a korrektor, alapozó felvitelét megelőzően használja a hidratáló, bőrnyugtató krémet.

 

Tovább a Arcplasztika oldalra a lézeres arckezelés, hegkezelés oldalról  >

Vissza a főoldalra a lézeres arcfiatalítás, hegkezelés oldalról  >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb