Szemhéjplasztika, szemhéj plasztika árak

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Szemhéjplasztika árak, képek

Szemhéjplasztika műtétek, alsó és felső korrekciók

Szemhéjplasztika kiemelkedő eredménnyel a Pasarét Klinikán, Budapesten. Jelentkezzen be ingyenes szemhéjplasztika konzultációra. Előtte utána képek a galériánkban találhatóak.

A szem a lélek tükre – tartja a mondás és ez így igaz. A szemeink sokat elárulnak rólunk, fontos szerepet játszanak az arckifejezésünkben. A szemhéjplasztika segít visszaállítani a nyílt tekintetet, ami megkönnyíti a kapcsolatteremtést embertársainkkal, bizalmat ébreszt a másikban.

Az öregedés jelei a szemek körül jelentkeznek legelőször.  A szemkörnyék területén nagyon vékony a bőrünk, kevés kötőszöveti rost hálózza be, emiatt kevésbé ellenálló a környezeti hatásokkal szemben.

A pácienseink véleménye alapján is ez a műtéti eljárás egy új, friss és üde arcot ad mindenkinek. Lényeges szempont az is , hogy a szemhéjfelvarrás legújabb ejárás a plasztikai beavatkozások között nemzetközileg is nagyon jó eredményekkel büszkélkedhet. A leggyakoribb veavatkozás, a felső szemhéjplasztika beavatkozás menete lejebb megtekinthető egy kis videóban.

A vékony védőrétege miatt gyorsabban kiszárad, aminek egyenes következménye, hogy a bőr itt könnyen meggyűrődik és a mimikai ráncok is hamarabb rögzülnek, majd egyre jobban mélyülnek. Az emberi szervezetben a bőr feszességét biztosító kollagén termelődése 25 éves kor felett fokozatosan csökken, a meglévő kollagénrostok töredezetté válnak, ezért a szemhéjak akár 30-35 éves korra látványosan veszíthetnek rugalmasságukból.

Megfelelő szemkörnyéki ápolással, kozmetikai kezelésekkel a szemkörnyék öregedésének folyamata lassítható, de a ráncok formálódását, a bőr megereszkedését, a szem alatti táskák kialakulását idősebb korra nem lehet elkerülni. Természetesen a genetikai adottságok, a családi örökség is lényegesen befolyásolják, hogy kinél mikor és milyen formában indul el ez a folyamat.

 

Miben segít a szemhéjplasztika?

 

"A beavatkozás nem képes visszaforgatni az idő kerekét, de nem is ez a célja. A szem esztétikus megjelenését tudja helyreállítani.  A mélyen barázdált, fityegős felső szemhéjat, valamint a szemek alatt kialakult táskákat tudja plasztikai eszközökkel eltüntetni."

 

A felső szemkörnyék átalakításánál a megereszkedett bőrfelesleget metsszük ki.

Előfordulhat, hogy a bőr alatt felgyülemlett zsírszövetet is eltávolítjuk, s ha szükséges, a szemöldök területéhez is hozzányúlunk.  Az alsó szemhéjplasztika beavatkozásnál az elődomborodó zsírpárnákat tüntetjük el, és a megnyúlt bőrt metsszük ki. A két beavatkozás elvégezhető külön-külön, vagy együtt, bőrön vagy kötőhártyán keresztül ejtett metszésből egynapos plasztikai sebészet keretében.

A szemhéjplasztika részletes előnyeiről itt olvashat.

 

A szemhéjplasztika első lépése az ingyenes konzultáció

Mint minden plasztikai sebészeti beavatkozás esetében az első lépés az orvossal történő ingyenes konzultáció. A szemhéjplasztika konzultációra Budapest 2. kerület Pasarét Klinikán kerül sor. Egy interaktív beszélgetésről van szó a páciens és az orvos között, ami nagy jelentőséggel bír, hiszen ekkor szembesül a páciens a rá váró műtét részleteiről, áráról, illetve a plasztikai műtét lehetséges eredményéről.

Ez alapján dönthet, hogy belevág-e, vagy sem. A döntésben segíthet az, hogy a legtöbb páciensünk véleménye alapján jelentősen felfrissül az arc és kinyílik a tekintet a gyógyulás után. Nézze meg előtte utána képek galériánkban a műtétek néhány eredményét.

 

"Az orvos megvizsgálja a pácienst, megnézi, hogy milyen műtéti eljárásra van szükség a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében. Megmondja a pontos árat, ami a műtéti eljárás összetettségétől és a beavatkozásakozás időtartamától függ. Fotókkal, képekkel segít a páciensnek elképzelni a műtét utáni állapotot."

 

Gyakori kérdés, hogy a beavatkozást helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban kérje a páciens. Ezt természetesen minden esetben az ismert tényezők alapján közösen dönti el a páciens és az orvos. Az esetek nagy többségében elég a helyi érzéstelenítés, ami tökéletesen fájdalommentes.

Nagyon fontos, hogy az orvos minden információt beszerezzen a páciens egészségügyi állapotról, a rendszeresen szedett gyógyszereiről, gyógyszerallergiáról és a korábbi műtétekről, kezelésekről.

Alsó és felső szemhéjplasztika, szemöldök emelésHogyan történik a felső szemhéjplasztika műtét?

A felső szemhéjplasztika esetében a bemetszést a pillasortól kb. 1 cm-re a bőrredőben ejtik meg, és ezen keresztül tudják a felesleges mennyiségű bőrt kimetszeni, a bőr alatt felgyülemlett zsírszövetet eltávolítani. A felső szemhéj nagyon szoros összefüggésben van a szemöldökkel.

A felső szemhéj plasztika a szemhéjra terjedő területet célozza meg, de a szemöldök ugyanúgy meg tud ereszkedni, a szemöldök csontos része rácsúszhat a szemhéj területére és növelheti az ott felgyülemlett bőr mennyiségét. Ha ez előrehaladottabb mértékű, csak szemhéjplasztikával nem lehet a szemhéj állapotán százszázalékosan javítani, a sebész nem tudja teljesen megfeszíteni a bőrt, így az eredmény nem lesz tökéletes.

A páciens dönti el, hogy megelégszik-e 60-70 százalékos eredménnyel, vagy 100 százalékra törekszik és beleegyezik abba, hogy a szemöldök területét is megemeljék. A legtöbb esetben nincs szükség külön klasszikus szemöldökplasztikára. Ennek az az oka, hogy a szemhéj műtét alkalmával belső öltésekkel 3-4 milliméterrel feljebb lehet vinni a szemöldököt is, ami már jól látható változást mutat az arcon.  Ez egy kicsit nagyobb beavatkozás, többe kerül, nagyobbak a bevérzések, a gyógyulás ideje is pár nappal tovább tart, de a tökéletes eredmény érdekében, megéri vállalkozni rá. A plasztikai konzultáció során ez a probléma is kiderül.

Milyen beavatkozás az alsó szemhéjplasztika?

Az alsó szemhéjak esetében a szemek alatti zsírpárnák, tasakok kialakulása a legzavaróbb tünet, amelyektől a tekintet fáradtabb, szomorúbb lesz és ez akár önértékelési zavart is okozhat. Genetikai adottságok, családi örökség miatt egészen fiatalon, akár a húszas életévekben is szembesülhet a páciens ezzel a problémával.  Az alsó szemhéj plasztika műtét során nem kívül, a pillasor alján ejtenek metszést, hanem egy picit kiforgatják az alsó szemhéjat és a kötőhártyát átvágva jutnak be az izmok mögé, így tudnak a tasakhoz nyúlni.

A legújabb technikának köszönhetően a tasakban található zsírtöbbletet nem dobjuk ki, hanem ugyanazon műtét során a tasak alatt található, karikaszerű árkot feltöltjük vele. Az izmot felpreparáljuk a csontról és a felesleges zsírt átforgatjuk erre a területre. Így két legyet ütünk egy csapásra, megszüntetjük a zavaró tasakot és feltöltjük az alatta lévő árkot. Ha valakinél kisebb a tasak, nagyobb az árok, nincs elég zsírtöbblet a feltöltéshez, saját zsírt, vagy hialuronsavat tudunk pluszban még befecskendezni. Idősebb korban, amikor a bőr a szemkörnyék területén meggyűrődik, a pillasornál meglazul és lefityeg, nem elég csak belülről metszeni.

A szemhéjplasztika konzultáció során az orvos egy egyszerű teszttel felméri ezt a problémát is. Ujjával lehúzza az alsó pillák alatti területen a bőrt, megnézi mennyire áll ellen ennek a húzóerőnek. Ha a bőr könnyen mozdul, felajánlja a cantopexia elnevezésű korrekciós beavatkozást, amit az alsó szemhéj műtét alkalmával végeznek el. A sebész közvetlenül a pillasor alatt ejt metszést és belül a pillasor alatti kis izomrészt fixálja a csonthoz.  Ezzel megtámasztja a bőrt, ami a felesleges bőrmennyiség kimetszésével járó ráeső húzóerőnek jobban ellen tud állni. Így elkerülhető, hogy bár a táskák eltűntek, az amúgy is laza bőr a plasztikai műtét miatt még jobban meggyűrődjön és a ráncok még inkább elmélyüljenek.

 

Mi történik a műtét után?

A szem körüli szövetek nagyon laza szövetek, ezért a műtét után a szem beduzzadhat, bevérzések, ödémák alakulhatnak ki, kevés véres váladék szivároghat belőlük az első 1-2 napon. A páciens feszülést, viszkető érzést érezhet, nehezebben tudja reggel nyitni és csukni a szemeit. Az első két napban érdemes jegelni az érintett területet, ezzel a tüneteket mérsékelni lehet.

 

"Gyakori kérdés, hogy hogyan tudjuk óvni a szemhéjunkat a jövőben. A következő időszakban ajánlott a napszemüveg viselése, ami megóvja a szemet a napfény és a szél irritáló hatásától."

 

Ezt érdemes lesz viselni a jövőben mindig, amikor erős napsütésnek vagyunk kitéve. A felső szemhéj plasztika esetében 10 nap, az alsónál 2-3 hét szükséges ahhoz, hogy ezek a tünetek elmúljanak. Fel kell készülni arra, hogyha a szem jobban bevérzik, több időre lesz szükség a gyógyuláshoz.

 

A szemhéjplasztika gyógyulási ideje

A plasztikai műtétek után rendszeresen ellenőrzésre kell járni, így a szemhéj korrekció után is. A szem belsejében végzett fixáló öltésekhez felszívódó sebészeti fonalat használnak, de a külső területen futó varratsort 5-7 nap múlva kiszedik. Ennyi időre van szüksége a bőrnek ahhoz, hogy bezáródjon és a varratokat el lehessen távolítani.

Az első orvosi kontrollra egy hét után, a varratszedés alkalmával kerül sor, ilyenkor az orvos a gyógyulás folyamatát ellenőrzi. A következő, hathetes kontroll idején a külső és belső hegesedés folyamata már előrehaladt állapotban van, az eredmény már 90 százalékban látható.

A szemhéjplasztika gyógyulási ideje körülbelül hat hónap, hogy az érintett területén a szövetek fellazuljanak és visszaálljon a beavatkozás előtti állapot.  Ezt a féléves kontroll alatt nézik meg.

 

Mennyi ideig tart a szemplasztika eredménye?

 

"Ez az egyik legnépszerűbb gyakori kérdés. A szemplasztika eredménye hosszú ideig tart, de nem örökké. Az idő múlása, a gravitáció, a szövetek állapotának változása, az életkorral összefüggő egyéb változások továbbra is hatással vannak a szemkörnyék bőrére."

 

A genetika, a páciens kötőszövetének minősége befolyásolja, hogy az eredmény mennyi ideig tart.

Általában 8-10 év, de vannak szerencsés alkatok, akiknél csak 15 év után kell elgondolkozniuk azon, hogy újra elvégeztessék ezt a beavatkozást. A vélemények alapján mindenképpen érdemes megcsináltatni ezt a beavatkozást, hiszen visszaadja az ember számára a friss és nyílt tekintet.

 

Hogy alakulnak a szemhéjplasztika árak?

Az alsó és felső szemhéjplasztika árak tól-ig vannak megadva, mivel előre nem lehet megmondani, mekkora és mennyi ideig tartó plasztikai beavatkozás szükséges a szem környék bőrének megereszkedése, petyhüdtsége megszüntetéséhez, a szem alatti táskák eltávolításához. A konzultáció során, egy alapos vizsgálat után állítja össze az orvos a műtéti tervet, amiben az esetleges, összes kiegészítő beavatkozás szerepel a tökéletes eredmény eléréséhez. Ez alapján kalkulálja ki a végső árakat.

Felső szemhéjplasztika, szemöldök felvarrás árakA szem környék öregedésének körülményei

Mi gyorsíthatja a bőr öregedését a szemhéjakon?

Helytelen szokásaink elkerülhetetlenül hozzájárulnak ahhoz, hogy a szem környékén a bőr idő előtt öregedésnek induljon és ennek látványos jelei is megjelenjenek. A túlzásba vitt napozás testünk ezen területének sem tesz jót, nem árt, ha tudjuk, a szem környék is le tud égni. Ha tartósan nem alszunk eleget, ha a túl kevés folyadékot fogyasztunk, ha nem viselünk tűző napsütésben UV-szűrős napszemüveget teszünk azért, hogy idővel a szemhéjunk egyre jobban rálógjon a szemünkre.

A folyamatot az is gyorsítja, hogy napközben rengeteget használjuk az okos telefonunkat, egész nap a számítógép monitorja előtt ülünk, anélkül, hogy néha pihentetnénk a szemeinket. Idővel már nem elég egy kiadós alvás, a sminkek sem segítenek, hogy a tekintet visszanyerje fiatalos kisugárzását.  Valami komolyabb, tartósabb megoldásra van szükség.

 

Amikor a látást is veszélyezteti a megereszkedett szemhéj

Ha a felső részen lévő bőrfelesleg jelentősen rálóg a szemgolyóra, szűkíti a látómezőt és ezért szinte biztos, hogy akadályozza a látásunkat.  A rugalmatlan, petyhüdt szemhéj ráadásul kevésbé tölti be eredeti védőfunkcióját, ezért a szem szárazabb lesz, könnyebben megsérülhet. Ebben az esetben már nemcsak esztétikai okai vannak annak, hogy a páciens szemhéjplasztika beavatkozásra szánja el magát.

 

Miért alakulnak ki táskák a szemek alatt?

Ahogy a kötőszöveti rostok veszítenek rugalmasságukból, a szemhéjak alátámasztása meggyengül. A bőr kinyúlik, megereszkedik, a kipárnázásra szolgáló, kevés zsírréteg pedig előretüremkedik. Ettől válnak az alsó szemhéjak táskássá. Az arcunk fáradtnak, szomorúnak tűnhet, a tekintet zárttá, kifejezéstelenné válik. Ez az állapot hatással lehet az önbizalmunkra is és lelki problémákat okozhat.

 

"Amennyiben kérdése támadt ezzel az egynapos sebészeti eljárással kapcsolatban, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során megválaszoljuk összes kérdését! A konzultációra a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerület, Pasaréti út 104. szám alatt kerül sor a kiválasztott időpontban."

 

Amennyiben kíváncsi a beavatkozás menetére nézze meg a következő kis videót a YouTube csatornán.

A szemhéjak felfrissítése mellet a másik leggyakoribb beavatkozásunk a saját zsírral vagy implantátummal történő mellnagyobbítás, esetleg mellfelvarrás eljárással együtt. Az erről szóló összefoglalónkat megtalálhatják itt.

Tovább az Arcplasztika oldalra a Szemhéjplasztika oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Szemhéjplasztika oldalról >

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb