Zsírleszívás, lézeres zsírleszívás

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Zsírleszívás - Lapos has, karcsú derék

Zsírleszívás elérhető árakon

 

Fontos tisztáznunk az elején, a zsírleszívás műtétek nem fogyást eredményeznek, nem helyettesítik a fogyókúrát, érdemi testsúly csökkenés nem várhatóak tőlük.

Zsírleszívás árak és részletes információk a zsírleszívás fórum lenti fejezeteiben megtalálhatóak. Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra. A Pasarét Klinika Budapest, 2. kerület Pasaréti út 104. szám alatt található.

2022. januártól elindítjuk a legújabb technológiájú lézeres zsírleszívás beavatkozást. A lézer technológia alapjaiban fogja megváltoztatni sok plasztikai és általános sebészeti beavatkozás módszerét és hatását. Ismerje meg a BeautiFill bevatkozást a LipoLife legújabb technológiájának használatával. Későbbiekben több más beavatkozáshoz is használni fogjuk ezt a modern technikát, mint pl. a visszér műtétekhez.

In case you would like to read about liposuction topic in English, please click here -> !

Az zsírleszívás kezelés alkalmával a test arányain, a testkontúron lehet változtatni, a zavaró zsírpárnáktól a test bizonyos területeiről lehet megszabadulni. Azzal, hogy területenként néhány deciliternyi zsírt leszívnak, a ruhaméret is egy-két számmal csökkenhet a zsírleszívás után.

Javasolt, hogy mielőtt a páciens a beavatkozásra  elszánja magát, diétával és mozgással érje el a versenysúlyát. Az ezután fennmaradó, zavaró zsírfelhalmozódástól tudja a plasztikai sebész megszabadítani őt a műtét alkalmával.

 

A zsírleszívás kezelés

A zsírleszívás egy olyan plasztikai sebészeti kezelés, mely során a plasztikai sebész test különböző alkatilag sajátságos területein lerakodott bőr alatti zsírt távolítja el. Ez a beavatkozás nagyobb műtéti hegek nélkül történik. A zsírszívással mintegy újraformázzák a test körvonalát. Általában

 • a hasi zsírleszívás, gyakran hasplasztikával közösen
 • a csípő, úszógumi zsírleszívás
 • a comb zsírleszívás a külső-belső részről, combplasztikával közösen
 • a mell zsírleszívás
 • a térd zsírleszívás,

továbbá

 • a lábszár,
 • a fenék környéki,
 • a felkar,
 • az áll,
 • a nyak zsírleszívása

szokott a leggyakrabban elvégzésre kerülni.

 

A zsírleszívás első lépése a konzultáció

Mint minden plasztikai sebészeti beavatkozás esetében az első lépés az orvossal történő ingyenes konzultáció. Egy interaktív beszélgetésről van szó a páciens és a sebész között, ami nagy jelentőséggel bír. Ekkor kerül megbeszélésre a pácienssel a rá váró műtét részleteiről, áráról, illetve a sebészeti beavatkozás lehetséges eredményéről. Ez alapján dönthet, hogy belevág-e vagy sem. A konzultáció során a plasztikai sebész felméri, hogy lehetséges-e elvégezni a zsírleszívást. Ha igen, akkor mely területeken és hány műtéti beavatkozással. Itt szóba jöhet például mellplasztika, arcplasztika, combplasztika, orrplasztika és még jó néhány közösen végezhető eljárás.

Egy alkalommal maximum négy területet érintenek, egy terület körülbelül egy tenyérnyi nagyságú.

 

"Van olyan terület, ahol a bőr megereszkedése annyira jelentős, hogy ha kiszívnák alóla a zsírt, az nem tudna visszaállni. Ilyenkor gyakran felmerül a kiegészítő plasztikai beavatkozás lehetősége, mint például hasplasztika vagy belső comb plasztika."

 

Az orvos fotókkal, képekkel segít a páciensnek elképzelni a műtét utáni állapotot, a műtét utáni hegek helyét. Fontos, hogy a műtétek helyi érzéstelenítésben vagy altatásban szoktak történni, erről is dönteni kell közösen. Ez attól függ, hogy mekkora területről és milyen mennyiségű zsírt kell eltávolítani, illetve mekkora a páciens fájdalomtűrő képessége. Nagyon fontos, hogy az orvos minden információt beszerezzen a páciens egészségügyi állapotról, a rendszeresen szedett gyógyszereiről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről. Jelentkezzen be hozzánk erre az ingyenes konzultációra a Pasarét Klinikára, Budapest 2. kerületben.

 

Hogyan történik a műtét?

A zsírleszívás beavatkozást minden esetben jól felszerelt műtőben végzik, altatásban vagy helyi érzéstelenítésben attól függően, hogy mekkora területről és milyen mennyiségű zsírt kell eltávolítani, illetve, hogy mekkora a páciens fájdalomtűrő képessége. A beavatkozás általában 1-1,5 órát vesz igénybe. A műtét előtt az operáló orvos pontosan körberajzolja, kijelöli azokat a területeket, ahonnan a zsír eltávolítása történik, majd egy kisebb bőrmetszésen keresztül speciális oldattal tölti fel az adott területet.

Ez egy zsíroldó és fellazító folyadékkoktél, ami steril fiziológiás só oldatot, helyi érzéstelenítőt és vérzést csökkentő oldatot tartalmaz. Feladata, hogy a páciens kevésbé érezze a beavatkozást, illetve, hogy segítse a zsírt kimozogni a kötőszövetes tokjából és így könnyebben lehessen leszívni. Ezután egy nagyon kicsi, 5 mm-es vágáson keresztül megfelelő nagyságú fém kanült helyeznek be a zsírszövetbe, ezeken keresztül, kontrollált mozgással történik a zsír fellazítása, amit majd műtéti vákuum segítségével távolítanak el.

 

"Különböző elven működő hagyományos módszerek léteznek, ilyenek a mechanikus, vibrációs, ultrahangos módszer, de mindegyik lényege, hogy a zsírszövetben a kötőszövetes vázban lerakodott zsírt kimozdítsa és ezt a vákuum segítségével eltávolítsa."

 

Amennyiben további szeretne olvasni a beavatkozás részleteiről, nézze meg a vonatkozó Wikipedia leírást vagy az angol NHS leírását.

 

Zsírleszívás ár, árak, képek Mi történik a zsírleszívás után?

A páciensre még a műtőasztalon felhúznak egy speciális kompressziós ruhát, amit 6 hétig kell viselnie. Ez a könnyű szövetből készült, rugalmas, fűzőszerű ruha arra szolgál, hogy segítse a bőr visszatapadását és feszesítését a kezelt területen. Ha a páciens nem hordja a ruhát, a bőr és az izom között, ahonnan kiszívták a zsírt, folyadék keletkezhet, ami megemeli a bőrt és ezért az eredmény nem lesz tökéletes.

Ebben a ruhában fürdeni is lehet, fürdés után hajszárítóval néhány perc alatt meg lehet szárítani. Attól függően, hogy a zsírleszívás helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban történt-e, néhány órát vagy egy éjszakát kell a páciensben a klinikán töltenie.

 

Várható gyógyulási idő

A műtét után mindössze néhány milliméteres hegek maradnak az adott területen. Két nap elteltével az első kontroll alkalmával az orvos megnézi, hogy minden rendben van-e és leszedi a kötéseket.  Ezután tud a páciens először fürdeni. Varratszedésre a beavatkozást követő 8. napon kerül sor, majd a hathetes kontroll következik, ekkor derül ki, hogy a bőr rendesen visszatapadt-e.

Innentől elhagyható a kompressziós ruha viselése. A zsírleszívás után a kezelt területen duzzanatok, véraláfutások, kék foltok jelennek meg, amelyek körülbelül 10 nap múlva elmúlnak. A kötőszövet roncsolása miatt azonban egyfajta bekeményedés érezhető a műtött területen, ami 6 hónap elteltével lazul fel teljesen.

 

A három hónapos, illetve a féléves kontroll alkalmával ezt is ellenőrzik. Az első héten valószínűleg a páciens érezhet fizikai fájdalmat, de ez fájdalomcsillapítóval jól kezelhető. A felépülés ideje nagyban függ a beavatkozás  területének nagyságától, egy-két nap pihenés után már vissza lehet térni a munkába.

 

"Az eredmény azonnal látható, de a végleges állapot kialakulásához több hónap szükséges. Meg kell várni, amíg teljesen regenerálódik a zsírleszívás területe, és kialakul a test végső formája."

 

Mennyi zsírt lehet egy alkalommal leszívni?

Ez teljesen alkatfüggő. Vékonyabb testalkatú embereknél egy területről körülbelül 200 milliliternyi egy testesebb páciensnél akár 300-400 milliliternyi mennyiségű zsírt távolítanak el. Magánklinikán egy alkalommal maximum 3 liter zsírt szabad leszívni, ha többre van szükség, olyan kórházban kell elvégeztetni, ahol biztosított az intenzív ellátás az esetleges komplikációk esetére. A kiszívott zsírral ugyanis sok vér is távozik a szervezetből, ami felboríthatja a páciens homeosztázisát. Mely testterületeken lehet segíteni a beavatkozással? Nézze meg a részleteket.

 

A zsírleszívás kockázatai

Mint minden sebészeti beavatkozás, ez az eljárás is kockázattal jár, de az esetek nagy többségében a páciens problémamentesen esik át a műtéten és elégedett az eredménnyel. A lehetséges korai szövődmények: ödéma, vérömleny, utóvérzés, nagyobb vérveszteség, ér- és idegsérülés, tüdőembólia, zsírembólia. Ezek felismerése végett marad a páciens a műtét után néhány órát, vagy altatás esetén tölt egy éjszakát a klinikán. Később otthon, ha a páciens a szövődmény bármely legapróbb jelét érzékeli, azonnal keresse meg az orvosát. Késői szövődmény lehet a kóros hegképződés, a "túlhegesedés" vagy "keloid" képződés. Ezt injekciós kezeléssel lehet megszüntetni.

 

Meddig tart ezzel az eljárással az eredmény?

Az adott területről nem lehet az összes zsírsejtet eltávolítani, maximum a 80-90 százalékát, ezért a visszahízás lehetősége nem kizárt.

 

"Zsírleszívással nagyon szép eredményt lehet elérni, aminek a tartóssága a pácienstől is függ. Ha nem vigyáz a bevitt kalória mennyiséggel és felszed újabb felesleges kilókat, a kezelt területen évek alatt újra megjelennek a nem kívánt zsírpárnák."

 

Az alkati tényező az újabb, eseteleges zsírfelhalmozódás esetében is szerepet játszik, nem mindegy kinek milyenek a kötőszövetei, milyen kollagén-állománnyal rendelkezik. Jó hír az, hogy a kötőszövetek roncsolódása miatt nehezebben rakódik le a zsírréteg azokra a területekre, amelyekről már leszívták a zsírt.

 

Az műtéttel eltüntető a narancsbőr?

A zsírleszívásnak nem az a feladata, hogy eltüntesse a comb külső területén vagy a hason kialakult cellulitiszt. De azáltal, hogy a műtétek után kevésbé domborodik ki a bőr a test adott területén, a cellulitisz állapota javulni fog.  

Zsírleszívás és hasplasztika után Mi történik a leszívott zsírral?

A leszívott zsírt nem kell feltétlenül kidobni, fel lehet használni a test más területeinek feltöltéséhez. A plasztikai sebészet legújabb innovációja a saját zsírral való feltöltés. Az arc, a mell, a fenék, a vádli plasztika esetében a saját zsír az implantátumot is kiválthatja. Az orvosi konzultáció során erről a lehetőségről is szó esik.

 

Zsírleszívás kombinálva hasplasztika vagy egyéb beavatkozással

A leggyakoribb ilyen műtétek a has és a csípő területén történnek. Az ingyenes konzultációnkon megbeszéljük a lehetséges beavatkozásokat. Itt tud leginkább megereszkedni a bőr nagymértékű fogyás, terhesség, szülés után és a műtét alkalmával itt lehet legjobban a felesleges bőrréteg kimetszését is, amit kiegészítő hasplasztika során végeznek el.  A konzultáció során az orvos felméri a páciens hasának állapotát és eldönti, szükség van-e kiegészítő plasztikai beavatkozásra a műtét során, hogy a beavatkozás után feszes legyen a páciens bőre.  A belső comb és a kar esetében a zsírleszívást ki lehet egészíteni combplasztika és karplasztika beavatkozásokkal, ha szükséges. Továbbá fel lehet használni a leszívott zsírt a következő területeken:

 • Mellplasztika
 • Arcplasztika
 • Orrplasztika

 

Miért hízunk hasra?

További részleteket olvashatnak itt a hasi hízás okairól, zsírleszívás és hasplasztika részleteiről.

 

Néhány szó a zsírsejtekről

Ha több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit elégetünk, a zsírsejtjeink többszörösére nőhetnek és ettől testünk különböző területén megjelenik a köznyelvben hájként emlegetett zsírlerakódás.

 

"A zsírsejtjeink száma életünk során nem változik, a zsírsejtek mérete, térfogata viszont nőhet, mert a zsírsejt képes folyadékot tárolni, és még több zsírt vagy méreganyagokat felvenni. Függetlenül attól, hogy soványnak, vagy túlsúlyosnak születünk, a zsírsejtek száma kamaszkorra kialakul."

 

Egy átlagos felnőtt szervezetében 30 milliárd zsírsejt van, aminek súlya körülbelül 13 kiló. A zsírsejtekből felépülő zsírszövet nélkülözhetetlen a túléléshez, a test raktározó és felhasználó energiafolyamataiban vesz részt, valamint védőfunkciója is van. Kipárnázza a szerveinket és így védi őket a külső környezeti behatásoktól.

 

Amikor a zsírlerakódás zavaróvá válik

Ismerős a helyzet, kipróbáltál már különböző fogyókúrás módszereket, diétákat, kitartóan sportolsz, sikerült is néhány kilótól megszabadulnod, de a tested bizonyos területéről akkor sem tudod eltüntetni a felhalmozódott zsírréteget. A zsírpárnák leggyakrabban a

 • has,
 • csípő,
 • comb külső-belső része,
 • térd környéke,
 • lábszár,
 • fenék környéke,
 • felkar,
 • áll,
 • nyak

területén lokalizálódhatnak és ellenállnak mindenfajta fogyasztó tevékenységnek. Ezekben az esetekben leginkább genetikai eredetű a makacs zsírfelhalmozódásról van szó, amelyeken, ha úgy érzi, hogy zavarja, zsírleszívással lehet változtatni.

Nézzék meg Dr. László Zsolttal készült interjút a YouTube-on a mellimplantátum csere és zsírleszívás beavatkozás körülményeiről.

 

Árak és bejelentkezés

Amiket a leggyakrabban szoktak nálunk keresni:

 1. hasi zsírleszívás ára,
 2. comb zsírleszívás ára,
 3. térd zsírleszívás ára,
 4. mell zsírleszívás ára,

amiket mind megtalálnak az árak menüpontunkban. Bővebb információért kérjük jelentkezzen be ingyenes konzultációnkra a Pasarét Klinikára Budapest 2. kerületben, vagy hívjon bennünket. A zsírleszívás beavatkozás 2021 -es árakat megtekintheti az Árak menüpontunk alatt. 

További szolgáltatásainkat tekintse meg a következő oldalainkon:

 • Mellplasztika
 • Arcplasztika
 • Orrplasztika
 • Combplasztika

 

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Zsírleszívás, árak, képek oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb