Orrplasztika - Fórum, árak, vélemények

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Orrplasztika árak

Orrplasztikai műtét

 

Miért jönnek hozzánk orrplasztika beavatkozásra a pácienseink? További információkat olvashat a Blog oldalunk hasábjain, valamint várjuk ingyenes konzultációnkon. Orrplasztika árak és részletes info az orrplasztika fórum lenti fejezeteiben megtalálható.

Ha valakit kamaszkorában csúfoltak az átlagostól eltérő orra miatt és felnőttként is gyakran érzi magán mások kaján pillantásait.

Mindenki a saját bőrén tapasztalhatja, hogy az orra kinézete hogyan befolyásolja a róla kialakított képet. Minden embernek van olyan testrésze, amivel nincs teljesen megelégedve. Ha ez nagyon zavar valakit, akkor igyekszik előnyös öltözködéssel korrigálni az esztétikai hibákat. Az orr esetében ez nem lehetséges, azaz csak az orrplasztika műtét tud ezen segíteni.

Az arc harmóniáját zavaró formájú és nagyságú az orr akár súlyos pszichikai problémát is okozhat. Ezen az orrkorrekciós műtét tud segíteni. A blogunkban található orrplasztika fórum hasábjain véleményeket is olvashatnak.

 

Orr probléma fajták

Vannak veleszületett és vannak külső hatásra, sérülés következtében kialakult orr-deformitások. Az eltérés jelentkezhet az orr méretében, túl nagy vagy túl kicsi. Lehet az orr alakjával is probléma: kampós, pisze, széles vagy ferde.

Az anatómiájából adódóan az orr lehet túl szűk, az orrnyílás deformált, esetleg erős orrsövény-ferdülés is fennállhat. 

Ez utóbbi az esztétikai problémán túl funkcionális panaszt is okozhat. Nehezíti a levegővételt éjszakai horkolást kiváltva, ami könnyen vezethet felső-légúti betegségek kialakulásához. A szájon át történő légzés miatt a torok kiszáradásával és kellemetlen szájszaggal is járhat.

 

Beavatkozás fajták

A Pasarét Klinika vezető plasztikai sebésze dr. László Zsolt orrplasztika specialista is, vannak olyan pácienseink, akik azt mondták, hogy ő a legjobb orrplasztika sebész. Az orrplasztika műtét során lehetőség van az orr formájának átalakítására, újraképzésére.

Ezt elvégezhetik az orr méretének csökkentésével, az orrhát túlzott előemelkedésének a megszüntetésével az orralap keskenyítésével. Az orrhibákat lehet továbbá korrigálni a széles porcos váz a kisebbítésével és az orr aszimmetriájának csökkentésével is. Az orr tengelyének ferdesége esetén, annak korrigálásával lehet szép eredményt elérni. A szolgáltatásaink között ezek a beavatkozások az Arcplasztika műtéti csoportba tartoznak. Orrplasztika vélemények alapján is bátran javasoljuk, hogy jöjjön el hozzánk egy ingyenes konzultációra, nem fog csalódni a szakértelmünkbe.

 

Plasztikai sebészeti konzultáció

Hova menjek konzultációra? Nagy kérdés ez, hiszen a plasztikai sebész abból a szempontból több mint egy általános orvos, hogy összhangban kell lennie a páciens gondolataival. A Pasarét Klinika Budapest 2. kerületében található, a Pasaréti tér mellett. Jelentkezzen be egy ingyenes konzultációra hozzánk. Bejelentkezés előtt olvassa el a plasztikai sebészet fórum oldalunkon a blog cikkeinket a tapasztalatokról és véleményekről.

 

Advice in English

Where to go to a pre-plastic surgery consultation? Please read our Expert's Advice on the topic what to consider. Please feel free to call us and make a free of charge appointment with one of our experienced plastic surgeons. Pasarét Klinika can be found in Budapest 2. district next to Pasaréti Square.

You can watch an interview with one of our plastics surgeons on Rhinoplasty here >

 

Beratung auf Deutsch

Wo kann man zu einer präplastischen Chirurgie-Beratung gehen? Bitte lesen Sie unsere Expertentipps zum Thema, was zu beachten ist. Rufen Sie uns gerne an und vereinbaren Sie einen kostenlosen Termin mit einem unserer erfahrenen Plastischen Chirurgen.

 

Első lépés az orvosi konzultáció

Amikor a páciens eldöntötte, szeretne sebészi segítséggel változtatni az orra méretén, formáján, az első lépés az orvosainkkal történő konzultáció. Az ingyenes konzultációra a Pasarét Klinika rendelőjében várjuk a Budapest 2. kerület Pasaréti út 104. alatt. A konzultáción az orvosaink megvizsgálják a pácienst, meghallgatják a problémáit, elképzeléseit, majd elmondják a lehetőségeket, amelyeket a műtét tud nyújtani.

Ebben segítségére van egy komputeres tervezőprogram, amivel orrtervet tud készíteni. Lefotózza a páciens arcát, majd a programmal az összes korrekciós lehetőséget képes lemodellezni. A plasztikai sebésznek az orrműtét előtt az összhatást kell figyelembe vennie, az orr esztétikus kinézete ugyanis nagymértékben függ az egész arc berendezkedésétől, a szemek helyzetétől, a szemöldöktől, a homloktól, a felső ajaktól.

A sebész számára nagy kihívást jelent, eldönteni, megtervezni, milyen archoz, milyen orr illik. A tervezőprogram segítségével a páciens előre láthatja, milyen mértékben változik meg az arca a műtét után, így nem éri őt később meglepetés. Ezután szó esik a műtét részleteiről, a műtéthez szükséges laboratóriumi és egyéb vizsgálatokról, a gyógyulás szakaszairól, a lehetséges szövődményekről és a műtét áráról.

Mindezek tudatában dönthet a páciens, hogy valóban vállalja-e a műtétet. Nagyon fontos, hogy az orvos minden információt beszerezzen a páciens egészségügyi állapotról, a rendszeresen szedett gyógyszereiről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről, hogy a beavatkozást a lehető legnagyobb gondossággal tudja megtervezni.

 

Az orrformázás okairól és körülményeiről olvashat itt bővebben.

 

Műtét előtti vizsgálatok

Mivel a műtétet altatásban végzik, a protokoll szerint a páciensnek laborvizsgálaton és EKG vizsgálaton kell előtte részt vennie. Arról, hogy egyéb vizsgálatokra van-e szükség, a plasztikai sebész, vagy esztétikai tanácsadónő ad felvilágosítást.

 

Orrplasztika előtte utána képek

Hogyan történik az orrplasztikai műtét?

A teljes orrkorrekciót, ami az orr porcos és csontos vázát, illetve a hozzá tartozó lágy részeket érinti jól felszerelt műtőben, altatásban végezik. Ha a csak a porcos váz korrekciója szükséges, a helyi érzéstelenítés is elégséges lehet. A műtét során az orr belső és külső felszínét helyi érzéstelenítővel és ér összehúzó anyagokat tartalmazó oldattal töltik fel, ennek köszönhetően a műtét után kisebb a fájdalom és kevesebb a bevérzés.

A modern plasztikai sebészet a nyitott műtétet preferálja, ezzel sokkal jobban lehet a deformitásokat korrigálni, az orrcsúcsot konfigurálni. A metszések nagy része az orron belül van, de az orrhegy alatt, a két orrnyílás közötti részen is ejt egy bemetszést a sebész, a műtét utáni hegek ezen a területen általában nyom nélkül gyógyulnak. Innen történik az orrháti rész felszabadítása, a kiálló porcos, csontos részek kimetszése, az orr elülső részét képező porcos váz formálása.

Ehhez az orrsövényből kivett porcokat is felhasználhatják. A kivett porclemezkéket az orvos megfelelő méretre és formára szabja, visszahelyezi az orrba, majd öltésekkel fixálja. A porcgerendák megerősítik az orr statikáját, így nem fordulhat elő, hogy az eredmény néhány év alatt szétcsúszik, eldeformálódik.

 

Mi történik a műtét után?

Ha csak porcot konfiguráljak, a páciens speciális ragasztókból álló kötést kap. Ha a műtét a csontokat is érintette, külső gipszkötéssel rögzítik az orrot, amit egy hét múlva szednek le. Mivel a páciens altatásos műtéten esett át, egy éjszakát a klinikán kell töltenie.

 

Várható gyógyulási idő

Teljes vagy részleges orrplasztika

Részleges orrplasztika esetén az orr csontos vázát a műtét nem érinti, így gipszrögzítés nem szükséges. Kisebb a duzzanat, a bevérzés, rövidebb a gyógyulási idő. A teljes orrplasztika műtét után a páciens gipszkötését egy hét elteltével távolítják el, ekkor kerül sor a varratszedésre is. Ilyenkor már nagy vonalakban látszik az orr új formája, annak ellenére, hogy bevérzések, duzzanatok csúfítják el az orr területét és a szemek körül is vérömleny alakulhat ki.

Ezek 5-6 hét múlva szívódnak fel teljesen. Az új orrkontúr kialakulása több hónapig is eltarthat, a végső eredmény körülbelül egy év múlva látható. A páciens több kontroll vizsgálaton is részt vesz ez idő alatt – hat hetes, három hónapos, fél éves kontroll -, hogy orvosa végig követhesse a gyógyulás folyamatát.

A műtét után, az első héten a páciens valószínűleg érezhet fizikai fájdalmat, de ez hagyományos fájdalomcsillapítóval jól kezelhető. Az első pár nap ajánlatos felpolcolt felsőtesttel, negyed ülő helyzetben, háton aludni. Hetekig kerülni kell az orrfújást és az előrehajlást, valamint tartózkodni kell a megerőltető fizikai munkától. Sportolni 6 hétig nem szabad.

A rögzítő gipszsín levétele után a páciens visszatérhet a munkába, vékony sminkkel el lehet fedni a bőr enyhe elszíneződéseit. A következő cikkben olvashatnak további részleteket a beavatkozás előtti és utáni időszak körülményeiről.

 

Az orrplasztika műtét esetleges szövődményei

Mint minden sebészeti beavatkozás, ez az orrplasztika is kockázattal jár, de az esetek nagy többségében a páciens problémamentesen esik át a műtéten és elégedett az eredménnyel. A lehetséges korai műtéti szövődmények: ödéma, vérömleny, utóvérzés, tüdőembólia. Ezek felismerése végett tölt a páciens a műtét után egy éjszakát a klinikán.

Később otthon, ha a szövődmény bármely legapróbb jelét érzékeli, azonnal keresse meg az orvosát. Az általában előforduló műtéti szövődményeken kívül lehetnek speciális, az orrkorrekciós műtéttel kapcsolatos szövődmények is. Például apró egyenetlenségek az orron.

Közvetlenül a műtét után az orr eldugulhat, ilyenkor orrkenőcs vagy orrspray használata lehet szükségessé. Ritkább szövődmény lehet az orr átmeneti érzéketlensége, amely rövid ideig tart és magától megszűnik. A speciális szövődmények közül legsúlyosabb egy esetleges fertőzést követően kialakult porcelhalás, mely az orrlégzés átmeneti funkciózavarával járhat és későbbiekben lehet, hogy ismételt műtéttel lehet csak orvosolni.

A varratok esetén, egyéni hajlamtól függően előfordulhat, hogy a hegek bekeményednek és kiszélesednek, színük élénkvörös marad. Ezen elváltozás idővel csökken, a hegek vékonyodnak, színük látványosan halványodik.

 

Hány éves kortól lehetséges az orrplasztika beavatkozás?

Az orrplasztika beavatkozást 18 éves kortól lehet igénybe venni, gyermek páciensek számára nem javasoljuk a Pasarét Klinika Plasztikai Sebészeten. Nem csak jogi okai vannak annak, hogy az orr plasztikájával meg kell várni a felnőtt kort. Az orr ugyanis gyermek és még pubertás korban is változhat, végleges formáját tizenhét éves korunkban nyeri csak el.

 

A beavatkozás eredménye                                                                    

Az műtét során a plasztikai sebész újraformálja az orrot, ezzel arányosabbá teszi az arcot. A páciens megszereti az új orrát, visszanyeri önbizalmát és ez kihat élete minden területére. A beavatkozás eredménye végleges, de ne felejtsük el, hogy a természetes öregedési folyamattal járó változások az orra is hatással vannak.

A gravitáció, a szövetek rugalmasságának változása, az életkorral összefüggő egyéb változásokkal együtt befolyásolják az orr és az arc szöveteinek mennyiségét és minőségét, s ez kihat a megjelenésre is. Nézzék meg a plasztikai sebészet fotó galériájában az orrplasztika előtte utána képek párosait és döntsék el, hogy megéri-e a beavatkozást választani.

Azt a tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy kivétel nélkül minden páciensünk a szép eredmények alapján örült, hogy a műtét mellett döntött. Az elmondások szerint az elégedett páciensek sokkal nagyobb önbizalommal kommunikálnak az új finom vonalaikkal, mind a baráti körükben és a családban, mind a munkahelyükön, és kiegyensúlyozottabban élnek. Vélemények olvashatóak a fórum blog oldalunkon.

 

Az orr műtét kombinálva más plasztikai műtétekkel

Logikusnak tűnne, hogy a műtét alkalmával egyéb, arcfiatalító beavatkozásokkal kombinálják a műtétet. Mivel a teljes orrplasztika egy 2-3 órás komoly műtéti beavatkozás, a gyógyulási idő is hosszabb, mint más műtétek esetében, az arc területét ilyenkor más fiatalító beavatkozásokkal nem terhelik. Viszont lehetőség van az altatás során egyéb, a test alsó területét érintő korrekciós műtétekre – zsírleszívás, mellplasztika, hasplasztika. Ez ugyan megterhelőbb a szervezet számára, de a gyógyulási idővel spórolhat a páciens.

 

Részleges orrplasztika ára

Orrplasztika árak

Gyakran elhangzik a kérdés, hogy mennyibe kerül egy orrplasztika. Az orrplasztika árak attól függően alakulnak, hogy mekkora volumenű, mennyi ideig tartó sebészeti beavatkozás szükséges a tökéletes eredmény eléréséhez. A műtétet megelőző konzultáció során, egy alapos vizsgálat után állítja össze az orvos a műtéti tervet, ami alapján meghatározhatóak a végső árak. Az irányadó árak itt megtalálhatóak a weboldalunkon.

 

Összefoglalás

Az orrplasztika műtét során lehetőség van az orr formájának az átalakítására, újraképzésére. Ezt elvégezhetjük az orr méretének a csökkentésével, vagy az orrhát túlzott előemelkedésének a megszüntetésével. Továbbá az orr széles porcos, csontos vázának a megkisebbítésével , az orr tengelyének ferdesége esetén annak korrigálásával. Sokszor végzünk orrplasztikai korrekciót sportolás, baleset kapcsán bekövetkező deformitások megszüntetésére. A weboldalunk blog menüpontja alatt többet is olvashat a témáról.

 

Az orrplasztika műtéti menete

Általában altatásban végezzük a teljes orrkorrekciót. Ha például csak a porcos váz korrekciója szükséges sokszor elégséges helyi érzéstelenítés is. Az orrplasztikai műtét során az orr belső és külső felszínét helyi érzéstelenítőt és ér összehúzó anyagokat tartalmazó oldattal töltjük fel, ezzel kisebb műtét utáni fájdalmat, bevérzéseket kaphatunk.

Az elsődlegesen operált orrok esetén a műtéti bemetszést az orr belső részén, az orrlyuktól kb. 1 cm-re ejtjük. Innen történik az orrháti rész felszabadítása, a kiálló porcos, csontos részek kimetszése, az orr elülső részét képező porcos váz formálása. Az orr megfelelő flexibilitásának az eléréséhez az orr csontos vázának belső és oldal falát is irányítottan berepesztjük. A mobilissá vált csontos vázat keskenyíteni tudjuk.

Az orrplasztikai műtét végén az orra gipszrögzítés kerül, mely kb. 1 hétig hagyunk fent. A műtétet követően számítani kell a szem és orr körül kialakuló bevérzésekre duzzanatokra, melyek kb. hét alatt szívódnak fel.

Az arc formáját érintő szolgáltatásaink között a következő beavatkozások szerepelnek:

 

Ezek a beavatkozások mind érintik arcunk megjelenését, profi, visszafogott tervezés után nagyon szép eredmények érhetőek el az arcunk megszépülésében, megfiatalodásában.

Az arc területén kívül a leggyakrabban kért szolgáltatásaink a következők:

  1. Mellplasztika
  2. Zsírleszívás
  3. Hasplasztika
  4. Fenékplasztika
  5. Combplasztika

 

Tovább a fórum, vélemények blog oldalra a teljes és részleges orrplasztika oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet szolgáltatásaink főoldalra az Orrplasztika fórum oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb