Mellplasztika, mellnagyobbítás, mellfelvarrás, mellkisebbítés

Mellplasztika, mellfelvarrás, mellnagyobbítás árak, képek

A mellplasztika különböző beavatkozásai

Mellnagyobbítás, mellplasztika saját zsírszövettel, mellimplantátummal vagy macrolan töltéssel. Ha nem elégedett a mellei méretével vagy alakjával, és fontolgatja már régóta valamelyik beavatkozást, akkor nincs egyedül. Várjuk ingyenes konzultáción a Pasarét Klinikán. A mellnagyobbítás nem csak a nálunk végzett leggyakoribb eljárás, hanem hozzávetőlegesen a teljes iparág felét teszi ki. Ez azért van, mert nagyon sok nő azt szeretné, hogy viselhesse azokat a szép ruhákat és fürdőruhákat, amelyekről eddig inkább lemondott,  és ez hozzájárulhasson a kiegyensúlyozottság eléréséhez. A mellfelvarrás is fontos része a mellkorrekciós beavatkozásoknak és időnként mellkissebítést is szoktak kérni a pácienseink.

A mellek méretének, alakjának, helyzetének és feszességének helyreállítása a szülés vagy nagyobb fogyás után, vagy csak öregedés kapcsán sok nőben felmerül. Bármi legyen is az oka annak, hogy mellnagyobbítást vagy mellfelvarrást fontolgat, a Pasarét plasztikai sebészeten szeretettel várjuk barátságos és professzionális környezetben.  Az esztétikai tanácsadóink és a plasztikai sebészeink várják, hogy minden lehetőségét átbeszéljenek önnel a személyes ingyenes konzultáció alkalmával.

Mellplasztika árak

A mellplasztika árak 1.150.000 forinttól indulnak, alapvetően a bevatkozás fajtájától, a felhasznált mellimplantátum típusától függnek, és mindig a konzultáción személyre szabva kerül meghatározásra. Ha a pontos árat szeretné megtudni, akkor várjuk egy ingyenes konzultációra. A mellplasztika árak megtekinthetőek a részletesen Plasztika sebészet árak oldalunkon.

A plasztikai sebészet árak tájékoztató jellegűek. A személyre szabott beavatkozástól függően eltérő lehet a végleges összeg.


Plasztikai sebészeti beavatkozás Árak
Kombinált mellplasztika, mellfelvarrás mellimplantátummal, altatásban 1 450 000 – 1 650 000 Ft
Mellnagyobbítás, mellimplantátummal altatásban 1 390 000 – 1 590 000 Ft
Mellnagyobbítás saját zsírral 1 150 000 – 1 300 000 Ft
Mellnagyobbítás saját zsírral LipoLife BeautiFill technikával 1 290 000 – 1 390 000 Ft
Mellfeltöltés macrolannal 1 100 000 – 1 350 000 Ft
Mellfelvarrás altatásban 1 100 000 – 1 200 000 Ft
Mellkisebbítés (mellredukció) altatásban 1 150 000 – 1 250 000 Ft

 

A NAV álláspontja szerint a tisztán esztétika műtétek ÁFA kötelesek.

A fenti árak ÁFA mentesek, annak elbírálása hogy milyen beavatkozás ÁFA köteles, a konzultáció során történik, aktuális Magyar Helyreállító Esztétikai Társaság által kidolgozott útmutató szerint.

 

Mellplasztika képek

A női mell az egyik legérzékenyebb testrész – nem csupán fizikai felépítésénél fogva, hanem kulturális és pszichés okok miatt is. Plasztikai sebészetünkön jól tudjuk, hogy a beavatkozást fontolgató hölgyeken nagyon nagy a nyomás sok irányból. Ezeket is segít feldolgozni szakértő csapatunk, hogy minden dilemmát eloszlassunk közösen. Nézze meg a mellplasztika képek sorozatainkat a galériánkban.

Mellplasztika után

A végeredmény szempontjából nagy jelentősége van a mellplasztika után a felépülési időszaknak. Rendkívül fontos a plasztikai sebész által adott szabályok betartása.

A következő leírás egy átlátható útmutatást ad ahhoz, hogy mire számíthat a mellplasztika után, áttekintést kap, hogy mit kell tennie a hatékony gyógyuláshoz, mit szabad és mit nem.

 

Miről olvashat itt?

 • A mellplasztika után következő napokról
 • A mellplasztika után következő két hetes időszakról
 • Sport tevékenységek végezhetőségéről a mellplasztika után

Tovább a Mellnagyobbítás után részletekre >

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

Mellnagyobbítás szilikonnal

Mellplasztika - mellnagyobbítás szilikonnal

Sok nő elégedetlen a keble méretével, vagy formájával, és szívesen változtatnának rajta. Ebben az esetben néha egy megfelelő melltartóval, vagy pólóval ideiglenesen orvosolható a probléma, de a Pasarét Klinika tapasztalata alapján hosszú távon a mellnagyobbító plasztikai műtét a megoldás. Napjainkban már többféle módszer is rendelkezésünkre áll, ha mellnagyobbítás beavatkozást szeretnénk. Ennek kiválasztása a személyes elvárásoktól és természetesen a hölgy adottságaitól függ.

A mellplasztika területén a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás fajta. A mellnagyobbításhoz a szilikon implantátum alkalmazása a leggyakoribb eljárás. Ma már nagyon modern és biztonságos szilikon implantátumok állnak rendelkezésre. A múltban esetleg gyakrabban felmerült, hogy bizonyos implantátumokkal időnként gond volt és ki kellett esetleg venni, de napjainkban ez már majdnem teljesen kizárható. Természetesen ez az eljárás is jár némi kockázattal, mint minden plasztikai beavatkozás, de a tapasztalataink alapján ez egészen minimális.

Mennyi az élettartama egy implantátumnak?

Az eltérő gyártók különböző garanciákat adnak az implantátum élettartamára. Ma van már olyan mellimplantátum is a kínálatunkban, melyre a gyártója örök élet garanciát ad, tehát nem kell kicserélni ezeket a mellműtét után.

Amennyiben szeretné megnézni a beavatkozás várható eredményeit, akkor tekintse meg az mellnagyobbítás előtte utána képek galériánkat.

Részletes leírásunkban megtalál minden szükséges információt, beleértve azt is, hogy milyen szabályokat kell betartani a mellműtét és a varratszedés után. Az implantátum árak bizonyos mértékben eltérnek egymástól és befolyásolják azt a mellimplantátum méretek. A mellnagyobbítás, mellplasztika árak függenek a beavatkozás részleteitől, ezeket itt megnézhetik.

A mellnagyobbításról több információt és körülményt találhatnak a Wikipedián is.

MELLNAGYOBBÍTÁS RÉSZLETEK >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás, mellplasztika

Amennyiben a mell veszít rugalmasságából akár szoptatás, nagy arányú súlyvesztés, vagy terhesség utáni időszakban, vagy az idő múlásával bekövetkező öregedési folyamat során, a mell bőre nyúlik, a mirigyállomány megereszkedik, létrejön a mell lógásának állapota. A megereszkedett mell döntő többségben mindkét oldalon azonos arányban alakul ki, mely testi fájdalomhoz is vezethet. Ezek lehetnek

 1. hátfájás,
 2. vállfájdalmak,
 3. összefekvő bőrterületeken keletkező gombás, gyulladásos bőrelváltozások.

Az emlő elváltozásai nem csak fizikai gondokhoz, de lélektani traumához, testtel való elégedetlenséghez is vezethetnek. Ennek következtében a mellfelvarrás a mellplasztika egyik legfontosabb eljárása.

Amennyiben elégedetlen a keble pozíciójával és formájával, akkor a legtöbb esetben lehet mellfelvarrás alkalmazásával is alakítani a keblek elhelyezkedését. Alkalmanként egy megfelelő melltartóval, vagy ruhával átmenetileg orvosolható a probléma, de hosszabb távon a mellfelvarrás a megoldás. Napjainkban a Pasarét Klinika plasztikai sebészeten már többféle módszer is rendelkezésünkre áll, ha mellfelvarrási beavatkozást szeretnénk. Az esetleges mellfelvarrásos korrekció lehetősége a személyes elvárásoktól és természetesen a hölgy adottságaitól függ. Sok esetben előfordul, hogy az alakítható, formálható mirigyállomány mennyisége nagyon kicsi, ilyenkor a mellfelvarrás önmagában nem elegendő a tökéletes eredményhez. Szükség van szilikonos implantátummal, vagy saját zsírral történő mellnagyobbítás elvégzésére is.

A mellek megereszkedése

Az életünk során a keblek mérete és alakja is állandóan változik. A mellek körüli bőr elveszíti feszességét és rugalmasságát, amiben sok szerepe van a genetikai adottságoknak, de a természetes öregedési folyamat mindenhol kifejti hatását. Jó néhány okra vissza lehet vezetni a megereszkedett emlők kialakulását, amelyek többé kevésbé minden hölgy életében előfordulnak.

 • Gyermek születés
 • Hízás – fogyás
 • Sportolás befejezése
 • A mell környéki szalagok megnyúlása

A gyermek várás alatt a mellek körüli tartó szalagok általában megnyúlnak, hiszen a terhesség alatt a azok teltebbé és nehezebbé válnak. A megnyúlt szalagok miatt az emlők megereszkednek a terhesség után – attól függetlenül, hogy a kisbabáját  tudta-e szoptatni az anya.

Életünk során a testsúlyunk is folyamatosan változik, hízunk és fogyunk folyamatosan az életünk során. Testünk súlyának változása miatt, az ember adottságainak függvényében különböző testrészeknél megnyúlik a bőr, pl. a melleknél is és és sokszor elveszíti a rugalmasságát is.

Ha egy hölgy nem szült gyereket, akkor is a gravitáció folyamatosan dolgozik és a fent említett folyamatos változás miatt megnyúlnak a szalagok, ami a keblek folyamatos ereszkedéséhez vezetnek.

A mellfelvarrás alkalmával vissza lehet emelni a mellbimbókat és az azokat körülvevő sötétebb területet (areolae)  is közel az eredeti helyükre.  Az areolae mérete csökkenthető is a beavatkozás során, hogy mérete arányban legyen az új, megemelt keblek méretével. A mellfelvarrás beavatkozás nagyon gyakran a mellnagyobbítás valamelyik eljárásával kiegészítésre szokott kerülni. A mellplasztika árak megtekinthetőek a következő oldalunkon.

A mellfelvarrásről további részleteket olvashatnak a Wikipedia cikkében.

MELLFELVARRÁS RÉSZLETEK >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

Mellkisebbítés műtét

Mellplasztika, mellkisebbítés árak

A túlzottan nagy mellek súlyuknál fogva több problémát is okozhatnak:

 • hát és nyak fájdalom,
 • bőr irritáció,
 • akár légzési nehézségek,
 • pszichés panaszok.

A mellkisebbítés plasztikai beavatkozás során az emlőállomány, zsír és a megnyúlt bőr eltávolítását, valamint az emlő optimális pozícióba való elhelyezését hajtjuk végre.

A mellplasztika műtét előtti berajzolás nagyon fontos része a mellkisebbítésnek. Ennek során jelöljük ki a bimbó új helyét, a kimetszendő bőr mennyiséget, ez alapján határozzuk meg az új mellforma kialakítását.

Mellkisebbítés fórum

A Pasarét Klinika plasztikai sebészeten a férfiaknál is szoktunk végezni mellkisebbítést, ennek az eljárásnak gynecomastia a neve, ezt is megtalálhatják a férfiak részére nyújtott szolgáltatásaink között.

A mellkisebbítést altatásban végezzük, a berajzolás szerint végezzük el a bőr, majd a zsír és emlőállomány kimetszését. Akár az eredeti súly-térfogat 50 %-val is csökkenthetjük az emlő nagyságát.

Hegek a bimbóudvar körül, az emlő középső-alsó részén hosszanti, az emlő áthajlásában széles haránt irányban maradnak vissza. Megfelelő sebgyógyulás, hegesedés esetén a bőr szintjéből nem elődomborodó, halvány hegeket nyerünk, melyek kb. egy évvel a műtétet követően már szinte alig látszanak.

Dr. László Zsolt elismert plasztikai sebész, aki büszke arra, hogy páciensei mindenben tájékoztatásra kerülnek, nyugodtan készülhetnek fel a műtétre és a regenerálódási időszakra egyaránt. Mint minden műtét, a mellplasztika is magában hordoz bizonyos kockázatokat, fontos, hogy tájékoztatásra kerüljön mindenki a lehetséges szövődményekről.

A mellkisebbítéssel járó kockázatok többek között a következők:

 • gyulladás
 • a mellbimbó érzékenységének elvesztése
 • mell aszimmetria
 • erősebb hegesedés

A műtét előtti konzultáción az orvos megbeszéli Önnel ezeket a kockázatokat, és válaszol minden kérdésre vagy aggályra. Biztosítani fogja, hogy biztonságban, kényelmesen és jól tájékozottan érkezzen a műtétre és jól fel tudjon készülni a regenerációs időszakra is.

MELLKISEBBÍTÉS RÉSZLETEK >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

Mellnagyobbítás saját zsírral

Mellnagyobbítás saját zsírral vélemények, mellplasztika

Amennyiben elégedetlen a keble méretével vagy formájával, akkor bizonyos esetekben lehet saját zsírral is alakítani a melleket. Alkalmanként egy megfelelő melltartóval, vagy ruhával átmenetileg orvosolható a probléma, de hosszabb távon a mellplasztika, mellnagyobbítás a megoldás. Napjainkban már többféle módszer is rendelkezésünkre áll, ha mellnagyobbítási beavatkozást szeretnénk. Az esetleges mellnagyobbítás saját zsírral sebészeti eljárás a személyes elvárásoktól és természetesen a hölgy adottságaitól függ.

A saját zsírral történő mellnagyobbítás beavatkozáshoz először megfelelő mennyiségű és minőségű zsírt kell leszívnunk. Ezt követően a zsírt megtisztítjuk, majd a mellekbe fecskendezzük, hogy formáljuk alakjukat és növeljük méretüket.

Gyógyulási tudnivalók, a saját zsírral történő mellfeltöltést követően

 • 3-4 hétig nagyon vigyázni kell rájuk,
 • nem szabad edzeni, fizikai munát végezni,
 • nem szabad támaszkodni,
 • hidratálás nagyon fontos.

Háromtól négy hétig tart a teljes ideje annak a folyamatnak, amennyi idő alatt a zsírsejtek elnyerik azon stádiumukat, míg képessé válnak az önálló működésre. A mellek fizikálisan való terhelése, természetesen szigorúan tilos - ebben az időszakban kerülendő a ráfekvés, megnyomás, minden nemű behatás. Nagyon lényeges a következő figyelmeztetés abban az esetben, ha valaki rendszeresen sportol.

NEM csak az edzés kerülendő, szigorúan tilos terhelni a mellizmot bármilyen tekintetben, így kerülendő a karra, vállra támaszkodás is. A zsíradó területek gyógyulása azonban egy kicsivel hosszabb, hiszen ezek megközelítőleg négy-hat hetet vesznek igénybe. A hidratálás és a bőr ápolása pedig kiemelt fontosságú.

MELLNAGYOBBÍTÁS RÉSZLETEK >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Mellplasztika fórum

Mellplasztika, mellnagyobbítás fórum, tapasztalatok

A mellnagyobbítás a Pasarét Klinika tapasztalatai alapján egy olyan beavatkozás, amelyre a hölgyek nagy többsége évekig készül. A plasztika sebészet főoldalunk alján elolvashatják egy 42 éves hölgy páciensünk teljes történetét. Elmeséli az ő saját esetét az ötlet megfoganásától az eredmény értékeléséig és elfogadásáig. Nagyon érdekes és sok részletre kiterjed, érdemes elolvasni.

A blogunkban írunk jó néhány olyan témáról, ami folyamatosan foglalkoztatja a beavatkozás előtt állókat és azokat is, akik már átestek egy ilyen műtéten.

Ajánljuk figyelmükbe a következő cikkeket:

Sokszor felmerül a kérdés, hogy megéri-e kés alá feküdni csak azért, hogy szebbek legyenek a mellei. Természetesen sokan nagyon határozottan jönnek már a konzultációra, és nincs bennük semmi bizonytalanság, hogy elvégeztessék-e a műtétet. Még ezeknél az eseteknél is nagyon kíváncsi minden hölgy a tapasztalatokra, a kockázatokra és a műtét utáni időszak pszichológiájára. Ilyenkor lesz fontos az a tény, hogy a plasztikai sebész egy kicsit pszichológus is, hiszen a hölgyekkel minden aspektusát át kell tudni beszélni a beavatkozás után várható élményről.

Van egy másik csoportja a hölgyeknek, akik a konzultáció alkalmával még nem biztosak a műtét feltétel nélküli elvégeztetésében. Ilyenkor elő szokott fordulni, hogy nem azonnal, hanem két három hónappal később jelentkeznek újból, hogy átgondolták és szeretnék megnagyobbíttatni, felvarratni mégis a kebleiket. Nagyon lényeges, hogy a plasztikai sebész tanácsait minden érdeklődő fontolja meg, hiszen a nagy számok miatt az orvos az egyedül, aki rálát több száz, akár több ezer esetre. Ebből a rengeteg különböző tapasztalatból tud a sebész megbízhatóan válaszolni a beavatkozás utáni életvitel típusú kérdésekre és javasolni mindenkinek személyre szabott megoldást.

Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy milyen fokú legyen a mellnagyobbítás? Erre azért nagyon nehéz egységesen válaszolni, hiszen mindenkinek más a motivációja és mások a gondolatai a témával kapcsolatban. Leggyakrabban a mértékletességet szoktuk javasolni, hiszen a változás mindenképpen meghatározó lesz. Ezt a hölgyek a legtöbb alkalommal el is fogadják, hagyják a "szobrászt" szabadon tervezni és alkotni. Ennél a plasztikai sebészeti eljárásnál is mindig vannak kivételek, akik az alkatukhoz képest nagyobb változást szeretnének elérni. Ilyenkor mindig felhívjuk a figyelmet arra, hogy az óriási cicik sok területen fogják befolyásolni a hölgy mindennapijait. Természetesen mindenkinek a saját döntése az átalakulás mértéke, mi csak segítünk a tapasztalatok megosztásával a teljes képet felvázolni. Ennek ellenére vannak olyan kérések, amiket a szakmai tapasztalatok alapján egyértelműen nem javaslunk, és vannak olyan kérések is, amiket nem is vállalunk elvégezni.

Ha már elszánta magát a mellnagyobbításra, vagy még vannak kételyei, mindkét esetben várjuk ingyenes konzultációnkra, ahol közösen átnézzük az elképzeléseket és a lehetséges megoldásokat.

Amennyiben szeretné megnézni a mellműtét várható eredményeit, akkor tekintse meg az mellnagyobbítás, mellfelvarrás előtte utána képek galériánkat.

Az mellplasztika árak függenek a beavatkozás részleteitől, ezeket itt megnézhetik.

TOVÁBB A MELLPLASZTIKA FÓRUM, BLOG OLDALUNKRA >

VISSZA A PLASZTIKAI SEBÉSZET FŐOLDALRA A MELLPLASZTIKA FÓRUM OLDALRÓL >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb