Dr. László Zsolt - Orvos Igazgató, vezető plasztikai sebész

Dr. László Zsolt
Orvos Igazgató

Folyamatos szaktanácsadás műtét előtt és után

Hívjon minket, válaszolunk,
segítünk a döntésben

20 év, több ezer elégedett ügyfél

20 év, több ezer
elégedett ügyfél

Plasztikai sebészet - Otthonos kényelem

Professzionális klinika,
otthonos kényelemmel

Mellplasztika - mellnagyobbítás, mellfelvarrás, mellkisebbítés

Mellplasztika, mellfelvarrás, mellnagyobbítás

Mellplasztika: mellnagyobbítás, mellfelvarrás, mellkisebbítés

Ha nem elégedett a mellei méretével vagy alakjával, és fontolgatja már régóta a mellplasztika valamelyik beavatkozását, akkor nincs egyedül. A mellnagyobbító műtét nem csak a Pasarét Klinika által végzett leggyakoribb eljárás, hanem hozzávetőlegesen a teljes iparág felét teszi ki. Ez azért van, mert nagyon sok nő azt szeretné, hogy viselhesse azokat a szép ruhákat és fürdőruhákat, amelyekről eddig inkább lemondott,  és ez hozzájárulhasson a kiegyensúlyozottság eléréséhez.

A mellek méretének, alakjának, helyzetének és feszességének helyreállítása a szülés vagy nagyobb fogyás után, vagy csak öregedés kapcsán sok nőben felmerül. Bármi legyen is az oka annak, hogy mellnagyobbítást vagy melfelvarrást fontolgat, a Pasarét Klinikán szeretettel várjuk barátságos és professzionális környezetben.  Az esztétikai tanácsadóink és a plasztikai sebészeink várják, hogy minden lehetőségét átbeszéljenek önnel a személyes ingyenes konzultáció alkalmával.

A női mell az egyik legérzékenyebb testrész – nem csupán fizikai felépítésénél fogva, hanem kulturális és pszichés okok miatt is. Plasztikai sebészetünkön jól tudjuk, hogy a mellplasztika bevatkozást fontolgató hölgyeken nagyon nagy a nyomás sok irányból. Ezeket is segít feldolgozni szakértő csapatunk, hogy minden dilemmát eloszlassunk közösen.

Sok mindent leírtunk a különböző beavatkozások összefoglalóiban. Amennyiben további információra van szüksége, ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során megválaszoljuk összes kérdését! A konzultációra a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerület, Pasaréti út 104. szám alatt kerül sor a kiválasztott időpontban. Nézze meg az előtte utának képek sorozatainkat a galériánkban.

Plasztikai sebészet telefonszám, információs vonal

Foglaljon időpontot - Kérjen ingyenes visszahívást!

A képernyő bal alsó sarkában villogó Időpont foglalás gomb megnyomása után, kérjük hívjon bennünket, vagy adja meg adatait, és kolléganőnk hamarosan keresni fogja a konzultáció pontosításával kapcsolatban. A konzultációs részvétel díj- és kötelezettségmentes!

Sok mindent leírtunk a különböző beavatkozások összefoglalóiban. Amennyiben további információra van szüksége, ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során megválaszoljuk összes kérdését! A konzultációra a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerület, Pasaréti út 104. szám alatt kerül sor, a kiválasztott időpontban.

Mellnagyobbítás szilikonnal

Mellnagyobbítás szilikonnal

Sok nő elégedetlen a keble méretével, vagy formájával, és szívesen változtatnának rajta. Néha egy megfelelő melltartóval, vagy pólóval ideiglenesen orvosolható a probléma, de hosszú távon a mellnagyobbító plasztikai műtét a megoldás. Napjainkban már többféle mellplasztika módszer is rendelkezésünkre áll, ha mellnagyobbítás beavatkozást szeretnénk. Ennek kiválasztása a személyes elvárásoktól és természetesen a hölgy adottságaitól függ.

A mellnagyobbításhoz a szilikon implantátum alkalmazása a leggyakoribb eljárás. Ma már nagyon modern és biztonságos szilikon implantátumok állnak rendelkezésre. A múltban esetleg gyakrabban felmerült, hogy bizonyos implantátumokkal időnként gond volt és ki kellett esetleg venni, de napjainkban ez már majdnem teljesen kizárható. Természetesen ez az eljárás is jár némi kockázattal, mint minden plasztikai beavatkozás, de a tapasztalataink alapján ez egészen minimális.

Mennyi az élettartama egy implantátumnak?

Több gyártó eltérő időtartamra ad garanciát az implantátumokra. Ma már vannak olyan implantátumok  is a kínálatunkban, melyekre a gyártója már örök élet garanciát ad, tehát nem kell kicserélni ezeket.

Amennyiben szeretné megnézni a beavatkozás várható eredményeit, akkor tekintse meg az mellnagyobbítás előtte utána képek galériánkat.

Az mellnagyobbítás árak függenek a beavatkozás részleteitől, ezeket itt megnézhetik.

MELLNAGYOBBÍTÁS RÉSZLETEK >

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Amennyiben a mell veszít rugalmasságából akár szoptatás, nagy arányú súlyvesztés, vagy terhesség utáni időszakban, vagy az idő múlásával bekövetkező öregedési folyamat során, a mell bőre nyúlik, a mirigyállomány megereszkedik, létrejön a mell lógásának állapota. A megnyúlt mell döntő többségben mindkét oldalon azonos arányban megy végbe, mely fizikai fájdalomhoz is vezethet (hátfájás, vállfájdalmak, összefekvő bőrterületeken keletkező gombás, gyulladásos bőrelváltozások. Az emlő elváltozásai nem csak fizikai gondokhoz, de lélektani traumához, testtel való elégedetlenséghez is vezethetnek

Amennyiben elégedetlen a keble formájával, akkor bizonyos esetekben lehet mellfelvarrás alkalmazásával is alakítani a mellek elhelyezkedését. Alkalmanként egy megfelelő melltartóval, vagy ruhával átmenetileg orvosolható a probléma, de hosszabb távon a mellfelvarrás a megoldás. Napjainkban már többféle módszer is rendelkezésünkre áll, ha mellfelvarrási beavatkozást szeretnénk. Az esetleges mellfelvarrásos korrekció lehetősége a személyes elvárásoktól és természetesen a hölgy adottságaitól függ.

A mellek megereszkedése

Az életünk során a mellek mérete és alakja is állandóan változik. A mellek körüli bőr elveszíti feszességét és rugalmasságát, amiben sok szerepe van a genetikai adottságoknak, de a természetes öregedési folyamat mindenhol kifejti hatását. Jó néhány okra vissza lehet vezetni a mellek megereszkedését, amelyek többé kevésbé minden hölgy életében előfordulnak.

  • Gyermek születés
  • Hízás – fogyás
  • Sportolás befejezése
  • A mell környéki szalagok megnyúlása

A gyermek várás alatt a mellek körüli tartó szalagok általában megnyúlnak, hiszen a terhesség alatt a mellek teltebbé és nehezebbé válnak. A megnyúlt szalagok miatt a mellek megereszkednek a terhesség után – attól függetlenül, hogy a kisbabáját  tudta-e szoptatni az anya.

Életünk során a testsúlyunk is folyamatosan változik, hízunk és fogyunk a különböző élethelyzetekben. Testünk súlyának változása miatt, az ember adottságainak függvényében különböző testrészeknél megnyúlik a bőr, pl. a melleknél is és és sokszor elveszíti a rugalmasságát is.

Ha egy hölgy nem szült gyereket, akkor is a gravitáció folyamatosan dolgozik és a fent említett folyamatos változás miatt megnyúlnak a szalagok, ami a mellek folyamatos ereszkedéséhez vezetnek.

A mellfelvarrással vissza lehet emelni a melleket és a mellbimbókat körülvevő sötétebb terület (areolae)  közel az eredeti helyükre.  Az areolae mérete csökkenthető is a beavatkozás során, hogy mérete arányban legyen az új, megemelt mellek méretével.

MELLFELVARRÁS RÉSZLETEK >

Mellkisebbítés árak

A mellkisebbítés műtéti menete

A mellplasztika műtét előtti berajzolás nagyon fontos része a mellkisebbítésnek. Ennek során jelöljük ki a bimbó új helyét, a kimetszendő bőr mennyiséget, ez alapján határozzuk meg az emlő új formáját.

A mellkisebbítést altatásban végezzük, a berajzolásnak megfelelően végezzük el a bőr, majd a zsír és emlőállomány kimetszését. Akár az eredeti súly-térfogat 50 %-val is csökkenthetjük az emlő nagyságát.

Hegek a bimbóudvar körül, az emlő középső-alsó részén hosszanti, az emlő áthajlásában széles haránt irányban maradnak vissza. Megfelelő sebgyógyulás, hegesedés esetén a bőr szintjéből nem elődomborodó, halvány hegeket nyerünk, melyek kb. egy évvel a műtétet követően már szinte alig látszanak.

MELLKISEBBÍTÉS RÉSZLETEK >

Mellnagyobbítás saját zsírral vélemények

Mellnagyobbítás saját zsírral

Amennyiben elégedetlen a keble méretével vagy formájával, akkor bizonyos esetekben lehet saját zsírral is alakítani a melleket. Alkalmanként egy megfelelő melltartóval, vagy ruhával átmenetileg orvosolható a probléma, de hosszabb távon a mellnagyobbítás a megoldás. Napjainkban már többféle módszer is rendelkezésünkre áll, ha mellnagyobbítási beavatkozást szeretnénk. Az esetleges mellnagyobbítás zsaját zsírral eljárás a személyes elvárásoktól és természetesen a hölgy adottságaitól függ.

A saját zsírral történő mellnagyobbítás beavatkozáshoz először megfelelő mennyiségű és minőségű zsírt kell leszívnunk. Ezt követően a zsírt megtisztítjuk, majd a mellekbe fecskendezzük, hogy formáljuk alakjukat és növeljük méretüket.

Gyógyulási tudnivalók, a saját zsírral történő mellfeltöltést követően

Háromtól négy hétig tart az összideje annak a folyamatnak, amennyi idő alatt a zsírsejtek elnyerik azon stádiumukat, míg képessé válnak az önálló működésre. A mellek fizikálisan való terhelése, természetesen szigorúan tilos - ebben az időszakban kerülendő a ráfekvés, megnyomás, minden nemű behatás. A sporttal rendszeresen élők esetében nem csak az edzés kerülendő, szigorúan tilos terhelni a mellizmot bármilyen tekintetben, így szintén kerülendő a karra, vállra támaszkodás. A zsíradóterületek gyógyulása azonban egy kicsivel hosszabb, hiszen ezek megközelítőleg négy-hat hetet vesznek igénybe. A hidratálás és a bőr ápolása pedig kiemelt fontosságú.

MELLNAGYOBBÍTÁS RÉSZLETEK >

Vissza a beavatkozás nőknek oldalra a mellplasztika oldalról >