Plasztikai sebész - Dr. László Zsolt Pasarét Klinika vezető

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Plasztikai sebész - Dr. László Zsolt

Plasztikai sebész 30 év tapasztalattal

Közel 30 évnyi plasztikai sebészi tapasztalattal a hátam mögött állítom: a plasztika több, mint külső jegyeink megváltoztatása, minőségibb élethez, pozitív szemlélethez segít hozzá, kitágítja a lehetőségeinket és hosszú távú, pozitív hatást gyakorol életünkre.

   30 év orvosi tapasztalat

   Személyre szabott, teljeskörű plasztikai szolgáltatás

   Barátságos, prémium környezet Buda szívében

Dr. László Zsolt, a Pasarét Klinika plasztikai sebészet Orvos Igazgatója Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb plasztikai sebésze. Diplomáját a SOTE Általános Orvosi karán szerezte 1992-ben, majd kiváló eredménnyel tette le sebészeti szakvizsgáját is a Szent János Kórház Sebészeti Osztályának sebészeként, ahol azóta is praktizál, 2005-től részmunkaidős főorvosként. Plasztikai sebészi szakvizsgáját 2002-ben szintén kiváló eredménnyel tette le. Dr. László Zsolt hazai és európai orvosi gyakorlatokkal bővítette szakmai tapasztalatait. Az Aarau-i Központi Kórház Plasztikai és Rekonstrukciós Sebészeti Osztályán vendégorvosként, majd a milánói székhelyű Európai Onkológiai Intézet Plasztikai és Rekonstrukciós Sebészeti Osztályán ösztöndíjasként dolgozott közel egy-egy évig. Magyarországon a Szent István Kórház Plasztikai és Égés Osztályán, és a Szent Erzsébet Kórház Plasztikai Osztályán szerzett szakmai gyakorlatot. Dr. László Zsolt alapította az Oxivit Kft. plasztikai részlegét 2002-ben, majd öt éven keresztül a Szent Ferenc Kórházban a Mamma Rt.-vel közösen az emlőrák sebészeti rekonstrukciós és plasztikai sebészeti részlegén dolgozott főorvosként, 2008-tól pedig a Szent Margit Kórház Sebészetén végez emlőrák és emlőrekonstrukciós műtéteket. Az Oxi-plasztika Kft-t, 2012-ben alapította, itt azóta ügyvezető-főorvosként tevékenykedik. Dr. László Zsolt orvos igazgató számos tudományos társaság tagja, gyakori média szereplő, naprakészen követi a szakma legfrissebb eredményeit, s azokat beülteti napi gyakorlatába. 2020-ban alapította a Pasarét Klinika Egészségközpontot Budapesten, Pasaréten, amit azóta is folyamatosan fejlesztünk. A legújabb technológia a klinikán a lézeres zsírleszíváshoz és lézeres arckezeléshez szükséges Alma lézer berendezés. A Pasarét Klinikán folyamatosan fejlesztjük sebész csapatunkat, hogy a megnövekedett igényeket professzionális módon ki tudjuk elégíteni.

Plasztikai sebész orvosi konferenciaSzakmai továbbképző tanfolyamok, kongresszusok

 • 1995. Aarau- microsebészeti tanfolyam.
 • 2000. Düsseldorf- emlőplasztikai és rekonstrukciós tanfolyam.
 • 2000. Milánó - emlő plasztikai sebész kurzus.
 • 2000. Firenze-European Breast Cancer Congress /európai emlőrák kongresszus/
 • 2002. Brüsszel - European Breast Cancer Congress /európai emlőrák kongresszus/
 • 2003. Bécs-EURAPS Congress
 • 2004. Budapest International Breast Reconstruction Course
 • 2004. Budapest Plastic Surgery Symposium
 • 2004. Nyíregyháza - MPHST X. Kongresszus
 • 2005. Bécs- 10th Congress ESPRAS
 • 2006. Prága- 4th Central European Advanced Course on Aesthetic Plastic Surgery
 • 2006. Pécs- MPHST XII. Kongresszus
 • 2006. New York-Advances in Aesthetic Plastic Surgery-The Cutting Edge VI Symposium
 • 2008. Siófok
 • 2009. Bukarest
 • 2009. Amsterdam
 • 2009. Stocholm- Macrolane kurzus
 • 2010. Szeged
 • 2010. San Francisco

 

Tudományos társasági tagságok
Magyar Sebész Társaság /MST/, a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság /MPHEST/, a Nemzetközi Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság /International Confederation of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, IPRAS/.

Dr. László Zsolt plasztikai sebészDr. László Zsolt hitvallása

Szinte minden ember természetes vágya, hogy külső megjelenésén változtasson, legyen szó születési adottságok vagy balesetek, betegségek következményeinek korrigálásáról. Közel 20 évnyi szakmai tapasztalattal a hátam mögött állítom: a plasztika több, mint külső jegyeink megváltoztatása, minőségibb élethez, pozitív szemlélethez segít hozzá, kitágítja a lehetőségeinket és hosszú távú, pozitív hatást gyakorol életünkre. Persze megint más eset, ha valaki extrém módon akarja magát megváltoztatni, vagy úgy gondolja, hogy attól lesz értékes ember, ha szinte mindenét plasztikáztatja. Ilyenkor az én felelősségem is, hogy bemutassam a plasztika korlátait. Kezdettől fogva folyamatosan törekszem arra, hogy személyre szabottan és a legmagasabb minőségen segítsek a hozzám tanácsért forduló nőknek és férfiaknak. Plasztikai sebész tapasztalataimat színvonalas környezet, igényes csapat, kiváló minőségű anyagok, élvonalbeli technikai felszereltség és széleskörű szolgáltatások egészítik ki.

 

Az orvos tanácsa

A következőkben megosztok néhány tippet a tapasztalataim alapján, amelyek segíthetnek felkészülni az érzelmi ingadozásra az plasztikai műtétet követően.

A beavatkozás ütemezése

A műtét időzítése nagyon fontos. Arra biztatom a pácienseimet, hogy olyan időszakban legyen a beavatkozás ütemezve, ahol nincsenek kitéve egyéb érzelmi vagy fizikai stressznek. Ha a műtét előtti időszakban stresszes helyzet áll elő, javaslom az beavatkozás időpontját módosítani egy későbbi dátumra.

Alkalmazkodás a változásokhoz

Akár orrplasztikát, mellnagyobbítást vagy arcplasztikát szeretne valaki, valamennyi időbe telik, amíg megszokja az új énjét - nem úgy, mint amikor egy új frizurát csináltat magának. Természetesen a műtét után még mindig maga lesz a tükör előtt, csak a kívánt változásokkal kiegészítve. Amennyiben aggódik amiatt, hogy a változások túl nyilvánvalóak, akkor elmondhatom, hogy általában senki nem fog gondolni az átalakítás előtti alakjára.

Műtét utáni esetleges depresszió

Elég gyakori, hogy a páciensek  valamilyen szomorúságot tapasztalnak a beavatkozás utáni első hetekben, különösen akkor, ha hajlamosak a szorongásra vagy a depresszióra. Ez bizonyos szempontból hasonló az esetleges szülés utáni depresszióhoz. A plasztikai műtétet megelőző izgalmat és várakozást a csalódottság érzése követheti. Ez kombinálható kimerültséggel, anyagcsere -változásokkal, az érzéstelenítés maradék hatásaival és stresszel. A betegek csalódottak is lehetnek, amikor várják az eljárások végeredményének megjelenését. Az segíthet ezt elkerülni, ha a beavatkozást követően óvatosan folytatja azokat a napi tevékenységeket, amiket korábban is végzett. Továbbá érdemes találkozni és időt tölteni a barátokkal, hogy ne érezze magát az ember bezárva a felépülési időszakban. Természetesen, ha a depresszió súlyosbodik, vagy néhány hét után nem marad abba, forduljon orvosához.

Negatív vélemények kezelése

Előfordulhat, hogy negatív véleményekkel fog találkozni a plasztikai beavatkozás után. Annak ellenére, hogy a modern társadalomban a plasztika műtétekkel kapcsolatos ellenérzés teljesen eltűnt már, egyesek továbbra is úgy érzik, hogy kritikusnak kell lenniük. Legyen rövid és nem védekező a válasza, például: „Ezt magamért tettem, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.” Természetesen néha a legjobb válasz az, ha egyáltalán nem reagálunk.

Dr. László Zsolt vezető plasztikai sebész az arcplasztika szakértője, és számos szolgáltatást nyújt az arc, az orr és a mell plasztikai beavatkozásokra összpontosítva. A praxisának nagy részét az arcplasztika, a nyakplasztika, a szemöldökemelés, a szemhéjplasztika és a orrátformáló műtétek teszik ki. Rendszeresen végez rekonstruktív orrműtétet és különböző mellplasztika beavatkozásokat, mellnagyobbítást és mellfelvarrást.

Dr. László büszke arra, hogy naprakész marad a modern, nem sebészi kozmetikai és öregedésgátló arckezelések világméretű vívmányaival is, és a Pasarét Klinikán személyre szabottan kiválasztott, bevált kezeléseket és korszerű technológiákat kínál az ALMA lézer berendezések segítségével.

 

A Pasarét Klinika alapítása és fejlesztése

Pasarét Klinika Egészségközpontot 2020. novemberében indítottuk el Budapesten, Pasaréten, amit azóta is folyamatosan fejlesztünk. Orvos csapatunk folyamatosan fejleszti képességeit és megtanulja a legújabb plasztikai beavatkozások technikáit.

2021-ben beszereztünk egy ALMA lézer berendezést, amivel a hagyományos zsírleszívás mellett el tudtuk indítani a lézeres zsírleszívás beavatkozásokat. Ennek az új eljárásnak sok kedvező hatása van a beavatkozásra, a gyógyulásra és az esetlegesen visszatöltött zsír tartósságára nézve is.

2022-ben bővítettük az ALMA lézer portfóliót egy lézeres bőr és visszér kezelő berendezéssel. Ezzel az új technikával számos olyan eljárást tudunk alkalmazni, ami a plasztika legmodernebb, nem invazív beavatkozásai közé tartoznak. Ezek a következők:

 • Lézeres arckezelés
 • Lézeres hegkezelés
 • Bőrhibák eltüntetése
 • Pigmentfolt kezelés
 • Rosacea eltávolítás
 • Seprűér kezelés
 • Visszér kezelés

2022-ben két tapasztalt plasztikai sebész csatlakozott a Pasarét Klinika csapatához. Dr. Bognár Zsolt és Dr. Doleviczényi Zoltán. Megosztva az egyre növekvő számú konzultációkat és beavatkozásokat sokkal nyugodtabb környezetben, a pácienseinkre maximálisan koncentrálva tudunk dolgozni.

 

Dr. László Zsolt vezető plasztikai sebész

Szenvedélyes a szakterülete iránt és összpontosít az élvonalbeli fejlődésére, magasan képzett plasztikai sebész, a huszonegyedik századi arcfiatalító műtétek, valamint a nem sebészi fiatalító kezelések elismert szakértője. Élvezi, hogy szakterülete élvonalába tartozik, és továbbra is olyan technológiákat és technikákat tesz elérhetővé Budapesten, amelyek folyamatosan továbbfejlesztik és újradefiniálják a páciensei számára elérhető lehetőségeket és szolgáltatásokat.

Dr. László korszerű klinikája a Pasarét Klinika Buda szívében, Pasaréten található. Nem kizárólag az arc és az orr esztétikai sebészetével foglalkozik. Az arcfiatalítás innovatív megközelítésével világszínvonalú és természetes megjelenésű eredményeit ismerik el.

Dr. László gyakorlati filozófiájának megfelelően elkötelezett és a modern sebészeti és nem sebészeti kezelések teljes skáláját kínálja. Közel három évtizedes plasztika sebészi tapasztalattal rendelkezik és ezt kamatoztatja a a Pasarét Klinika professzionális szolgáltatásainak kialakításában és végrehajtásában. Az összes élvonalbeli technológiát Dr. László személyesen választotta ki, hogy bizonyított eredményeket nyújtson a legmagasabb elérhető biztonsági előírások mellett.

Dr. László Zsolt a tapasztalatok alapján az 5 legjobb plasztikai sebész között tartják számon Magyarországon.

 

Egy magán plasztikai klinika alapítása nem is olyan egyszerű

Van jó néhány általános követelmény, amelyek szükségesek egy plasztikai klinika elindításához. Ezekkel érdemes tisztában lenni a pácienseknek is, hogy mindig tudhassák, hogy a legjobb kezekben vannak. Az alapvető feltételek a következők:

Orvosi engedély: A klinika tulajdonosának és/vagy vezető plasztikai sebészének érvényes orvosi engedéllyel kell rendelkeznie abban az országban, ahol a klinika található.

Létesítményi követelmények: A klinikán megfelelő helyet kell biztosítani a konzultációs, vizsgálati és sebészeti helyiségeknek. Megfelelő orvosi felszereléssel és felszereléssel is rendelkeznie kell.

Személyzeti követelmények: A klinikán képzett és engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereknek kell lenniük, beleértve a sebészeket, aneszteziológusokat, nővéreket és kisegítő személyzetet.

Biztonsági protokollok: A klinikán biztonsági protokollokat kell kialakítani a betegek, a személyzet és a látogatók számára. Ez magában foglalja a fertőzések elleni védekezést, a vészhelyzeti reagálási terveket és a nemkívánatos események kezelésére vonatkozó irányelveket.

Jogi követelmények: A klinikának meg kell felelnie minden vonatkozó jogszabályi követelménynek, mint például a szükséges engedélyek és engedélyek beszerzése, az övezeti előírások betartása és a megfelelő biztosítás fenntartása.

Marketing és reklámozási irányelvek: A klinikának követnie kell az etikai irányelveket szolgáltatásainak marketingje és kezeléseinek reklámozása során, beleértve a kockázatok és előnyök átláthatóságát, a hamis állítások elkerülését, valamint a megtévesztő vagy félrevezető taktikák elkerülését.

Fontos megjegyezni, hogy a plasztikai klinika létesítésének követelményei a helytől és az illetékességtől függően változhatnak, ezért ajánlatos konzultálni a helyi hatóságokkal és egészségügyi szakemberekkel az összes vonatkozó törvény és előírás betartása érdekében.

 

Milyen egy jó plasztikai sebész?

A jó plasztikai sebész megbízható és tapasztalt szakember, aki a következő jellemzőkkel rendelkezik.

 

Szakmai háttér és tapasztalat

A jó plasztikai sebésznek rendelkeznie kell a megfelelő szakmai háttérrel és képesítésekkel. Keresse olyan sebészt, aki szakosodott a plasztikai sebészetre és aki megfelelő orvosi egyetemi és sebészeti szakképzést kapott.

 

Szakmai engedély és kórházi kapcsolatok

Győződjön meg arról, hogy a plasztikai sebész rendelkezik az összes szükséges engedéllyel és jogi követelményekkel. Emellett érdemes megnézni, milyen kapcsolatokat ápolnak kórházakkal vagy klinikákkal, ahol a műtéteket végzi.

 

Referenciák és portfólió

Kérjen referenciákat és tekintse meg az orvos munkáját bemutató portfóliót. Ez segít meggyőződni arról, hogy a sebész képes-e a kívánt eredmények elérésére.

 

Kommunikációs készség

A jó plasztikai sebésznek kiváló kommunikációs készségekkel kell rendelkeznie. Képesnek kell lennie arra, hogy megértse a páciens igényeit és elvárásait, valamint részletesen és türelmesen válaszoljon a kérdéseikre.

 

Empátia és bizalom

Az empátia és az együttműködési készség segíthet a páciensnek megtalálni a saját igényeinek megfelelő legjobb megoldást. A bizalom és az orvos-páciens kapcsolat kulcsfontosságú a sikeres műtétekhez.

 

Modern technológia és eljárások használata

A jó plasztikai szakember naprakész a legújabb technológiák és eljárások terén. Képesnek kell lennie arra, hogy a legkorszerűbb módszereket alkalmazza a páciensek számára.

 

Biztonság és megfelelő eljárások

A plasztikai sebésznek elkötelezettnek kell lennie a páciens biztonsága iránt. Az egészségügyi és biztonsági szabványok betartása kiemelten fontos.

 

Folyamatos tanulás és továbbképzés

A jó plasztikai szakember nemcsak az alapokat ismeri, hanem folyamatosan képzi magát az új eljárások és technológiák terén.

 

Realisztikus elvárások

A jó plasztikai sebész valósághű elvárásokat teremt a pácienssel. Nem ígér irreális eredményeket, hanem őszintén beszél a lehetőségekről és korlátokról.

 

Utógondozás és felkészültség a lehetséges komplikációkra

A jó plasztikai szakember gondoskodik a műtét utáni utógondozásról és fel van készülve a lehetséges komplikációk kezelésére.

 

Páciensvélemények

Olvassa el más páciensek véleményeit és értékeléseit a plasztikai sebészről. Ez segíthet megerősíteni vagy megkérdőjelezni a választását.

Mindenekelőtt fontos, hogy személyesen találkozzon a plasztikai sebésszel egy konzultáció során, ahol beszélhet az igényeiről és az elvárásairól. Ez lehetőséget ad arra, hogy megismerje a sebészt, és megtudja, mennyire bizalomgerjesztő és együttműködő. A jó plasztikai sebész képes lesz megfelelő tanácsokkal ellátni Önt, és segíteni eldönteni, hogy a beavatkozás a legjobb döntés-e az Ön számára.

 

Vissza az orvosaink oldalra dr. László Zsolt plasztikai sebész oldalról >

Vissza a Plasztika sebészet főoldalra Dr. László Zsolt plasztikai sebész bemutatkozásából >

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb