Arcplasztika, mini arcplasztika

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Arcplasztika árak

Arcplasztika beavatkozás

Mikor és kinek segít az arcplasztika?

Az arcplasztika jellemzően nem a fiatalok körében végzett szépészeti beavatkozás, általában 40 feletti emberek élnek vele akkor, amikor elkezdi zavarni őket arcuk különböző területeinek látványos megereszkedése.

A bőröregedés folyamatát nagymértékben befolyásolja a genetika, vannak olyan szerencsések, akik jóval fiatalabbnak néznek ki, mint az éveik száma, mások viszonylag korán megtapasztalják már az öregedés jeleit az arcukon. Az arcplasztika egy olyan sebészeti beavatkozás, amely az arc öregedésének látható jeleit kezeli: a műtét során a sebész a meglazult, ráncos arcbőrt megfeszíti, a felesleges bőrt kimetszi, a megsüllyedt mélyebb izomrétegeket a helyükre emeli, az arc zsírszövetét újraformálja.

A bőröregedés jelei az arcon a következők lehetnek.

  • észrevehető bőrlazaság
  • orr és a száj között megjelenő redők
  • szájzugok és az áll közötti kiemelkedő redők
  • a toka laza lógása
  • kettős áll kialakulása

 

Választhatják a Mini Lifting vagy a Deep Plane Facelift eljárást is.

 

MINI LIFTING DEEP PLANE FACELIFT

 

Miért öregszik a bőrünk?

Az idő múlásának leglátványosabb jele a bőrünk öregedése. 25 éves kortól kezdenek el a bőrben zajló élettani folyamatok végérvényesen lelassulni, a bőr szerkezete meggyengül. Csökkenni kezd azoknak az anyagoknak a mennyisége (kollagén, elasztin, hialuronsav), amelyek feszessé és simává teszik a bőrt

A gravitációnak köszönhetően megnyúlnak az elasztikus rostok és az egész arc megy lefelé. A bőr alatti zsírréteg is elvékonyodik, a zsír egyre kevésbé feszíti belülről a bőrt, ezért az petyhüdtebbé válik. A bőr megnyúlása akarva akaratlanul ráncok kialakulásához vezet az arc és a nyak területén, s ahogy telnek az évek, ezek a ráncok egyre mélyülnek és markánsabbá válnak. Egy bizonyos állapot után a kozmetikai kezelések, orvos esztétikai beavatkozások már nem segítenek, hosszú távú, látványos eredményt az plasztikai beavatkozás hozhat csak.

 

Arcplasztika árak

Az arcplasztika árak 1.200.000 forinttól 1.400.000 forintig alakulnak. Mennyibe kerül egy arcplasztika? A végső ár kalulációjánál figyelembe vesszük az arcplasztika fajtáját, és a beavatkozás alkalmával végzett módszerek típusát és az esetleges kiegészítő kezelések számát. Az ingyenes konzultáció alkalmával lehet a fenti paraméterek alapján véglegesíteni az érat. Az arcplasztikai műtétek során gyakran végzünk szemhéjplasztika, nyakplasztika, esetleg tokaplasztika beavatkozásokat is egy műtét keretében.

Az műtét első lépése a konzultáció

Mint minden plasztikai sebészeti beavatkozás esetében az első lépés a plasztikai sebészi konzultáció. Egy interaktív beszélgetésről van szó a páciens és a sebész között, ami nagy jelentőséggel bír, hiszen ekkor szembesül a páciens a rá váró műtét részleteiről, áráról, illetve a sebészeti beavatkozás lehetséges eredményéről. Szó esik arról is, hogy a műtét kapcsán milyen kockázatokkal vagy komplikációkkal kell esetlegesen számolni.

Minden műtétnek vannak kockázatai, legyen az bármilyen nagy vagy kicsi beavatkozás, fontos, hogy a páciens megértse ezeket. Ez alapján dönthet, hogy belevág-e, vagy sem. Az orvos megvizsgálja a pácienst, megnézi, hogy milyen mértékű a probléma, milyen műtéti eljárást javasol a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében. Megmondja a pontos árat, ami a beavatkozás összetettségétől és a műtét hosszától függ.

Fotókkal, képekkel segít a páciensnek elképzelni a műtét utáni állapotot, ez nagy segítséget jelent a páciensnek abban, hogy elképzelje a saját arcát a műtét után. Nagyon fontos, hogy az orvos minden információt beszerezzen a páciens egészségügyi állapotról, a rendszeresen szedett gyógyszereiről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről.

 

Altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben?

Ez a páciens fizikai és pszichés tűrőképességétől is függ. A rövidebb ideig tartó, kisebb mértékű beavatkozás esetében sokan választják a helyi érzéstelenítést. Ebben az esetben az orvos fel szokta ajánlani a bódítás lehetőségét: amíg megtörténik a helyi érzéstelenítéshez szükséges injekciók beadása, ami enyhe fájdalommal és pszichés kellemetlenségekkel jár, a pácienst néhány percre elbódítják. Amint hat az érzéstelenítő, a bódítást felengedik. A teljes arc plasztikai műtét is elvégezhető helyi érzéstelenítésben, de az esetek többségében a páciensek az altatást választják, mivel a műtét 4 órát is eltarthat, amit pszichésen nehéz elviselni.

 

Mini arcplasztika, árak

Hacsak mérsékelt az arcbőr, vagy a nyak bőrének lazasága, az arc megváltozása az orcákat és az állívek bőrét érinti leginkább, illetve ha az orr-száj redő fölött elhelyezkedő zsírpárnák megereszkedése miatt határozott ívű redő alakult ki, érdemes a mini arcplasztikát választani. Ez általában fiatalabb korban történik meg, a páciensek 40 éves kor körül döntenek a mini beavatkozás mellett. A minilift nagy előnye, hogy rövidebb műtétről van szó, ami kevesebb heggel jár, mivel a sebész az arc kisebb területén preparálja fel a bőrt. Rövidebb a gyógyulási idő is, és kisebb a szövődmények kialakulásának veszélye. Árakfent a menüben megtalálhatóak.

 

Mi történik a mini beavatkozás során?

A mini arcplasztika során a sebész a fül előtti redőben egy kisebb bemetszést ejt, a hajvonal menti vágás elmarad, ami a teljes arcműtét része. A leggyakoribb arcproblémát, az arc középső és alsó részeinek megnyúlását szünteti meg. Ha szükséges, felvarrja orcák zsírpárnáit, kisimítja az orr-száj redőit. Ettől az arc teltebbé válik, fiatalabb kisugárzása lesz. Amennyiben többet szeretnének olvasni a mini beavatkozásról, itt megtalálják

 

Arcplasztika előtte utána képek

Mi történik a teljes arcplasztika során?

Az 55-60 évnél idősebb páciensek esetében, akiknél a bőr ráncosodási folyamata már előrehaladottabb állapotban van annak javasolt a teljes arcplasztika - árak fent a menüben megtalálhatóak. Ez a teljes arc és a nyaki terület plasztikai műtéti korrekcióját jelenti.

Ezzel az eljárással érhető el a leglátványosabb eredmény. Ebben az esetben nagyobb mennyiségű bőrt metszenek ki, ehhez nagyobb területen kell a sebésznek a bőrt kipreparálni. A bemetszés a halántéktájon, a fül előtt és mögött, majd a hajas fejbőrben oldalt és az áll alatt vezetve halad. A teljes plasztikai beavatkozás során a középső arcfél izmainak visszahelyezése és rögzítése, a szétvált nyakizmok egyesítése, a középső arcfél és a nyak bőrének feszesítését követően, a bőrfelesleg kimetszése történik. A műtét tovább tart és a gyógyulási idő is hosszabb, mint a mini arcplasztikánál.

Amennyiben teljes arc átalakításra van szükség, akkor a <style="text-decoration: underline;">Deep Plane Facelift arcplasztika ejárás lehet a megoldás

 

Mi történik a műtét után?

A műtét után, még a műtőasztalon felhúznak egy tépőzáras, rugalmas arcszorítót a páciens arcára, amit minilift esetében 10 napig, a teljes arcplasztikánál 14-18 napig folyamatosan hordania kell. Az első pár napban egyáltalán nem szabad levenni, utána a mosakodás, a hajmosás idejére el lehet távolítani. A szorító kötés segíti a bőr visszatapadását, megakadályozza a savóképződést, védi a sebeket.

Ha a műtétet helyi érzéstelenítésben végezték, a páciens a műtét után 3 órát még a klinikán, megfigyelés alatt marad. Jegelik az arcát és figyelik, hogy nem vérzik-e nagyon. Ha altatásos műtétről van szó, a páciensnek egy éjszakát a klinikán kell töltenie az esetleges korai, műtét utáni szövődmények felismerése és kezelése végett.

 

Várható gyógyulási idő

 A műtéti területen bevérzések, duzzanatok jelennek meg, amelyek 2 héten belül elmúlnak és a páciens visszanyeri szalonképes állapotát. A kötőszövet roncsolása miatt azonban egyfajta bekeményedés érezhető a műtött területen, ami 6 hónap elteltével lazul fel teljesen. A teljes gyógyulásig egy évet kell várni.

A plasztikai beavatkozás után rendszeresen ellenőrzésre kell járni. Varratszedésre a műtét után tíz nappal kerül sor. Ennyi időre van szüksége a bőrnek ahhoz, hogy bezáródjon és a varratokat el lehessen távolítani. Ekkor az orvos a gyógyulás folyamatát is ellenőrzi. A következő, hathetes kontroll idején a hegesedés folyamata már előrehaladt állapotban van, az eredmény már 90 százalékban látható.

Körülbelül hat hónapra van szükség ahhoz, hogy a műtét területén a szövetek fellazuljanak és visszaálljon a műtét előtti állapot. Ezt a féléves kontroll alatt nézik meg. A felépülés első két hete alatt a páciensnek kerülnie kell minden megerőltető fizikai munkát, majd fokozatosan visszatérhet korábbi életviteléhez. Két hónapig kerülni kell a szoláriumozást, a napozást és a szaunázást.

 

Mikor lehet látni az arcplasztika eredményét?

Az műtét eredménye azonnal látható, de a végleges eredmény kialakulásig néhány hetet várni kell. Amikor lekerül a szorító kötés és elmúlnak a bevérzések, duzzanatok, ekkor tárul fel a megújult arcbőr látványa. A műtéti hegek a fül mögött és a haj ívében eldugva találhatók, ezért nem zavarják meg az összképet.

 

Mennyi ideig tart a műtét eredménye?

Az arcplasztikai műtét eredménye hosszú ideig tart, de nem örökké. Az idő múlása, a gravitáció, a szövetek állapotának változása, az életkorral összefüggő egyéb változások továbbra is hatással vannak az arc bőrére. A genetika, a páciens kötőszövetének minősége befolyásolja, hogy az eredmény mennyi ideig tart. Általában 8-10 év, de vannak szerencsés alkatok, akiknél csak 15 év után kell elgondolkozniuk azon, hogy újra elvégeztessék ezt a műtétet.

 

A műtét esetleges kockázatai

Mint minden sebészeti beavatkozás, az arc plasztikai átalakítása is kockázattal jár, de az esetek nagy többségében a páciens problémamentesen esik át a műtéten és elégedett az eredménnyel. A lehetséges korai szövődmények: ödéma, vérömleny, utóvérzés, gyulladás, fertőzés, altatással szembeni túlérzékenység.  Ezek felismerése végett tölt a páciens a műtét után egy éjszakát a klinikán. Később otthon, ha a szövődmény bármely legapróbb jelét érzékeli, azonnal keresse meg az orvosát. Ritka esetben átmenetileg működési zavar lehet az arc mimikai izmaiban, és kialakulhat a lokális hajhullás.

 

Mitől függ az arcplasztika ára?

A arcplasztika ára tól-ig van megadva, mivel előre nem lehet megmondani, mekkora és mennyi ideig tartó plasztikai beavatkozás szükséges az arc bőrének megereszkedése, petyhüdtsége megszüntetéséhez, a bőrfelesleg kimetszéséhez. A műtétet megelőző konzultáció során, egy alapos vizsgálat után állítja össze az orvos a műtéti tervet, amiben az esetleges, összes kiegészítő beavatkozás szerepel a tökéletes eredmény eléréséhez. Ez alapján kalkulálja ki a végső árat.

 

A dohányzás kizáró tényező

Dohányosoknál nem végzik el az arc plasztikai műtétjét, mivel a dohányzás kontraindikációt jelent. A páciensnek a műtét előtt 2-3 hónappal le kell szoknia a dohányzásról. A nikotin nagyon erős érösszehúzó hatással bír, ennyi időre van szükség, hogy a nikotin kiürüljön a szervezetből. Amikor a műtét során a sebész felpreparálja a bőrt, jó néhány eret átvág, a maradék ér el tudja látni a feladatát, de ha a nikotin ezeket összehúzza, foltokban elhalhat a bőr. Ezt a kockázatot az orvos nem vállalja fel.

 

Arcplasztika és egyéb szépészeti beavatkozások

Az idősödő bőrre jellemző a bőr alatti zsírréteg elvékonyodása, ezért az arcplasztikai műtétet gyakran kombinálják a kiürült zsírraktárak feltöltésével. Ilyenkor a páciens saját, őssejtekben gazdag , tisztított zsírsejtjeit juttatják vissza a bőr alá. Az első konzultáció során felmerül ennek a kiegészítő beavatkozásnak a lehetősége is. B.tox kezelésre vagy hyaluronsavas ráncfeltöltés kezelésre csak teljes gyógyulás után kerülhet sor.

Legnépszerűbb további beavatkozásaink:

Az arcplasztika árak megtalálhatóak a fenti Árak menüpontunkban. Vélemények rovatunkat a Blog menüpontunk első témakörében találják.

Akövetkező linken elérhetik dr. László Zsolttal készült beszélgetést az arcplasztikáról a YouTube csatornán.

Ha hosszasabban szeretnének olvasni az arcplasztikáról, akkor itt találnak több leírást!

 

Tovább a min arcplasztika oldalra az Arcplasztika oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Arcplasztika oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb