Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Amit tudnod kell, ha mellplasztikán gondolkozol

2020.12.13 20:46
Amit tudnod kell, ha mellplasztikán gondolkozol

Amit tudnod kell a mellplasztika bevatkozásról

A mellplasztikai beavatkozások közül a mellnagyobbítás az egyik legnépszerűbb, de van lehetőség emellett a mell méretének változtatására, mellfelvarrásra, mellrekonstrukcióra, vagy a férfiak nőies mellének eltüntetéséra is.

A mellimplantátum ilyen esetekben esztétikusabbá teheti a női szexualitás legfontosabb szimbólumát. Napjainkban a sebészek szilikon falú implantátumokat alkalmaznak, melyek töltésüket és formájukat tekintve is változóak lehetnek. A mellnagyobbítás háromféle műtéti technikával lehetséges: metszéseket ejthetnek a mell alatti redőbe, a hónaljárokba, vagy a bimbóudvar határára.

Mielőtt azonban sor kerülne a mellplasztikára, számos vizsgálatot kell elvégezni a páciensen. Mint minden műtét, a mellnagyobbítás is kockázatokkal jár, jó, ha a páciensek a lehetséges kockázatokról és szövődményekről is megfelelően tájékozódnak. A beavatkozás altatásban kb. 1-1,5 órát vesz igénybe, majd a mellekre előbb rugalmas kötés, majd kompressziós melltartó kerül.

Ezt 5 hétig kell viselni a kívánt eredmény elérése érdekében. A felépülés 2-3 hetet vesz igénybe, a szervezet ez idő alatt megszokja a feszülést és a súlytöbbletet. A következő 1 hónapban azonban kíméletesen kell bánni a testrésszel, s ajánlottak a rendszeres kontroll vizsgálatok is.

További információkért és ingyenes szakorvosi konzultációért kérjük keressen fel minket elérhetőségeinken!

Tovább a Mellplasztika oldalra a mellplasztika blog oldalról  >

Vissza a főoldalra a mellnagyobbítás blog oldalról  >