Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Az arcplasztika egyre népszerűbb

2021.03.19 20:00
Az arcplasztika egyre népszerűbb

Arcplasztika 2021

Egyre népszerűbb az arcplasztika - Pasarét Klinika Blog. Egyre többet foglalkoznak magukkal az emberek a "home office" online találkozói miatt. A fáradt, egyre ráncosabb és megereszkedett arc sokaknál önbizalmi zavart okoz, nekik jelenthet megoldást az arcplasztika.

A szakemberrel való konzultáció és az orvosi vizsgálatok után lehetőség van az arc felemelésre, a ráncok kisimítására, beesett területek feltöltésre és a környező szemhéj, orr, fül átalakítására is. A beavatkozás területét tekintve megkülönböztethetünk mini és teljes arcplasztikát. A mini arcplasztika csak az arc középső részének megfiatalításával foglalkozik, esetlegesen a nyakat is belevéve. A teljes arcplasztikánál nyaktól a homlokig átalakítjuk, megfelelően kisimítjuk a páciens arcát.

Az elmúlt 15 évben megfigyelhető, hogy míg korábban a látogatók legnagyobb része csak a plasztikai sebészeteket keresett, ma már ez sokkal többrétű lett. Érezhetően megnőtt a konkrét beavatkozásokat kereső páciensek száma, kifejezetten a mellnagyobbítás, szemhéjplasztika, arcplasztika és hasplasztika területén.

A járvány itthon is hatással volt a plasztikai műtétek számára és a beavatkozások milyenségére egyaránt. Erről mi a megújult Pasarét Klinikán a következőket látjuk.

Tavaly tavasszal, amikor be kellett zárni a magánklinikákat is, sok előjegyzést töröltünk. Nyár óta megint többen jelentkeznek a műtétekre, néhány külföldről érkező páciens meghívólevelet is kér, amivel üzleti útra eljöhetnek Budapestre, de sokan kivárják a járvány végét. Azt tapasztaljuk, hogy a mellplasztika beavatkozáshoz képest, ami a műtétek közel felét adja, megnőtt az érdeklődés az arc- és szemhéjplasztikára is. Emellett a kozmetikai kezelésekre is egyre többen jelentkeznek, mint pl. a b.tox vagy a hialuronsavas feltöltés. Nem rendelkezünk konkrét statisztikával, de ez köszönhető lehet annak is, hogy a napi életünk részévé vállt online-megbeszéléseken többet nézegetjük magunkat a képernyőn, így folyamatosan szembesülünk a vélt vagy valós archibáinkkal.

A plasztikai műtét előtt a sebész pontos utasításokat ad például arról, milyen vitaminok fogyasztása ajánlott, ill. hogyan lehet felkészülni a műtétre. A beavatkozás végezhető altatás nélkül is, helyi érzéstelenítésben. Ezt természetesen csak azoknál javasoljuk, akik kibírják, hogy egy órán át  tesznek vesznek az arcuk átalakításával.

Visszatérve a járvány alatt tapasztaltakra. A beavatkozások mennyisége kor és nem alapján változik. A 20-as, 30-as korosztálynál gyakori a mellplasztika, ezt követi a kis hasplasztika és a zsírleszívás. Ilyenkor a páciens alkatára jellemző helyekről leszívjuk a zsírlerakódásokat. Ezek lehetnek pl. a csípő, comb, toka, és ha szükség van rá, akkor  visszatöltjük többek között a mellbe, amivel könnyedén megnagyobbíthatjuk azt. A saját zsírral való feltöltéssel természetesebb, lágyabb vonalvezetésű mell formát tudunk elérni mint az implantátummal. A saját zsírral való töltés előnye, hogy saját sejtként észleli a szervezet, de csak néhány hónap után derül ki, hogy mi lesz a végleges eredménye (általában a beültetett mennyiség 60 százaléka megmarad). A 30-40-es generáció körében gyakori a b.tox vagy a hialuronsavas töltés, de gyakran merül fel pl. a mini arcplasztika is. Ez egy közepes mértékű beavatkozás, amikor az arcbőr középső részét „visszatesszük a helyére”.

40 felett a bőr zsírtartalma, a kötőszövetet alkotó hialuronsav vízmegkötő ereje csökken, amit befolyásolnak a környezeti hatások, a genetika és a dohányzás is. Ezért 40 felett arányosan nő a szépészeti beavatkozások száma is.

Az arcplasztika mellett még nagyon gyakran jönnek hozzánk a pácienseink alsó és felső szemhéjplasztika igényekkel. Szemhéjplasztika a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerületben. Jöjjön el ingyenes alsó, felső szemhéjplasztika konzultációnkra. Nézze meg weboldalunkon az árak listáját, előtte utána képek galériáját és a blog fórumunkat.

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne bejelentkezni az ingyenes konzultációra, keressen minket bármelyik elérhetőségünkön.

 

Tovább a Arcplasztika oldalra a blog oldalról  >

Vissza a főoldalra az arcplasztika blog oldalról  >