Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Mellnagyobbítás implantátummal gyakori kérdések

2023.04.23 16:50
Pasarét Klinika
Mellnagyobbítás implantátummal gyakori kérdések

Mellnagyobbítás implantátummal gyakori kérdések

Ha mellnagyobbítást fontolgat, valószínűleg sok kérdése van az eljárással kapcsolatban. Ebben a blogbejegyzésben a mellnagyobbítással kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre adunk választ.

Mellnagyobbítás implantátummal kérdései

Mellnagyobbítás szilikon és sóoldatos implantátummal

 

A mellnagyobbítás egy népszerű kozmetikai eljárás, amely során implantátumokat használnak a mellek méretének és alakjának növelésére. Ez az eljárás nagymértékben személyre szabható, és a páciensek különféle típusú, méretű és formájú implantátumok közül választhatnak a kívánt eredmény elérése érdekében.

  1. Milyen beavatkozás a mellnagyobbítás mellimplantátummal?

Ez a fajta mellnagyobbítás bevatakozás egy olyan plasztikai sebészeti eljárás, amely során mellimplantátumot helyeznek be a mellek méretének és térfogatának növelése érdekében. Ez az eljárás azoknak a nőknek segíthet, akik elégedetlenek melleik alakjával, méretével vagy szimmetriájával. A mellnagyobbítás segíthet a terhesség, a fogyás vagy az öregedés után elvesztett mell térfogatának helyreállításában is.

  1. Melyek a különböző típusú mellimplantátumok?

A mellimplantátumoknak két fő típusa van: a szilikon és a sóoldatos implantátum. A sóoldatos implantátumokat steril sós vízzel töltik meg, és gyakran ajánlják azoknak a betegeknek, akik természetesebb megjelenést és érzést szeretnének. A szilikon implantátumokat szilikon géllel töltik ki, és gyakran ajánlják azoknak a betegeknek, akik kohéziósabb és feszesebb mell megjelenést szeretnének.

  1. Hogyan válasszam ki a megfelelő mellimplantátum-méretet?

A megfelelő mellimplantátum-méret kiválasztása fontos döntés, és az egyéni pácienstényezők alapján kell megválasztani, mint például a testtípus, a mell alakja és a kívánt eredmény. A konzultáció során plasztikai sebésze segít kiválasztani a megfelelő implantátumméretet, hogy elérje a kívánt eredményt, miközben megőrzi a mell természetes megjelenését.

  1. Mi történik a mellnagyobbító műtét során?

A mellnagyobbító műtét során a plasztikai sebész a mell alatt, a mellbimbó környékén vagy a hónaljban bemetszést végez. Az implantátumot ezután a bemetszésen keresztül helyezik be, és a mellkasi izom mögé vagy elé helyezik. A bemetszéseket ezután varratokkal vagy sebészeti szalaggal lezárják.

  1. Mennyi a mellnagyobbítás felépülési ideje?

A mellplasztika felépülési ideje műtét fajtájától és mértékétől  a páciens egyéni adottságaitól függően változhat. A műtét utáni első napokban a betegek kellemetlen érzést, duzzanatot és zúzódásokat tapasztalhatnak. A tünetek jelentkezése esetén a  fájdalomcsillapítók és a kompressziós ruházat segíthet kényelmesebb regenerálólásban. A megfelelő gyógyulás érdekében a betegeknek több hét szabadságot is ki kell venniük a munkából és egyéb tevékenységekből.

  1. Mennyi ideig tartanak a mellimplantátumok?

A mellimplantátumok nem tekinthetők véglegesnek, és idővel szükség lehet cserére vagy eltávolításra. A mellimplantátumok élettartama a páciens egyéni tényezőitől és az implantátum típusától függően változhat.  Mind a sóoldatos implantátumok, mind a szilikon implantátumok esetén érdeklődjön orvosánál, hogy milyen az adott típus átlagos élettartama, mikor érdemes esetleg már kicseréltetni.

  1. Milyen kockázatokkal jár a mellnagyobbítás?

Mint minden műtét, a mellnagyobbítás is hordoz bizonyos kockázatokat és lehetséges szövődményeket. A mellnagyobbításhoz kapcsolódó kockázatok közé tartozik a fertőzés, a vérzés, a kapszula képződés, az implantátum szakadás és az implantátum elmozdulása. Fontos, hogy a betegek gondosan mérlegeljék egyéni rizikófaktoraikat, és beszéljék meg ezeket a kockázatokat a plasztikai sebészükkel az eljárás előtt.

  1. Tudok szoptatni mellnagyobbítás után?

A mellnagyobbítás utáni szoptatás lehetséges, de ez függhet a műtét mértékétől és az implantátum beültetésétől. Egyes esetekben a mellimplantátumok megzavarhatják a szoptatást, és a betegeknek meg kell beszélniük ezt a problémát a plasztikai sebészükkel.

  1. Hogyan befolyásolja a mellnagyobbítás az edzési szokásaimat?

A betegek általában néhány héttel a mellnagyobbító műtét után folytathatják a gyakorlatokat. A megfelelő gyógyulás érdekében azonban a betegeknek kerülniük kell a megerőltető testmozgást és a nehéz emelést a műtét után néhány hétig.

  1. Mennyibe kerül a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás költsége a páciens egyéni tényezőitől és a beavatkozás mértékétől függően változhat. A mellnagyobbítás árak Magyarországon 1,3 és 1,8 milló forint között mozog.

 

Várjuk ingyenes konzultáción. A mellnagyobbítás melletti leggyakoribb bevatkozásainkat itt találja:

 

Figyelmükbe ajánljuk a következő angol nyelvű cikket >

 

Vissza a Mellnagyobbítás implantátummal kérdések blog oldalról a Plasztikai Sebészet Blog főoldalra >

Vissza a Mellnagyobbítás implantátummal kérdések blog oldalról a Plasztikai Sebészet főoldalra >