Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Orrplasztika gyógyulási tanácsok

2021.08.30 11:15
Orrplasztika gyógyulási tanácsok

Orrplasztika utáni tanácsok, tapasztalatok

Biztos alig várja, hogy lássa már az orrplasztika (orr -átformáló) eljárás eredményét, de a gyógyulási folyamat időbe telik. A gyógyulási idő alatt tehet bizonyos lépéseket a felépülés felgyorsítására és annak biztosítására, hogy minden megfelelően gyógyuljon.

Orrplasztika gyógyulási folyamat

Az orrplasztika átlagos gyógyulási és megnyugvási ideje egy év. Ez hosszúnak tűnhet, de sokkal elviselhetőbbé  válik, ha tudatosan állunk hozzá ehhez az időszakhoz.

Orrplasztika utáni gyógyulási tanácsok

Orrplasztika utáni gyógyulási fázisok

A következő gyógyulási fázisok különböző páciensek esetében eltérhetnek, de a lent leírt pontokon mindenki át fog esni az orrplasztika után:

1 hét: A sín eltávolítható az orráról, és a nyilvánosság elé mehet anélkül, hogy azok észrevennék a műtét jeleit, hacsak nincs bevérzés a szemei körül. A bevérzések felszívódása akár 2 hetet is igénybe vehet. Az első hét után már biztonságos a mindennapi tevékenységekbe való visszatérés.

2 hét: Az arcduzzanat nagy része alább fog hagyni, és a bevérzések nagy része fel  fog szívódni.

3-4 hét: Nyugodtan visszatérhet a könnyű sportoláshoz, könnyed edzésekhez, például úszáshoz, kocogáshoz vagy kerékpározáshoz.

6 hét: A csontok stabilizálódnak, végezhet már erősítő gyakorlatokat, pl. súlyemelést, és visszaveheti a szemüveget és elkezdheti az orrfújást.

3-6 hónap: Az orr és az orr bőrének zsibbadása és egyéb rendellenes érzései meg fognak szűnni.

1 év: A gyógyulási folyamat befejeződik - a duzzanat teljesen eltűnik, és az orr új formája véglegesen kifinomodik.

Van valami mód a gyógyulási folyamat felgyorsítására? Valójában jó néhány dolgot tehet annak érdekében, hogy a plasztikai sebészeti beavatkozás után a felépülés könnyebben menjen. Az alábbi tippeket javasoljuk:

  1. Hallgassa meg orvosát

Először is kövesse orvosa utasításait. 100 ilyen blogot olvashat, mint ez, a plasztikai műtét beavatkozás utáni gyógyulási folyamatról, de semmi nem ér annyit mint a plasztikai sebészétől kapott információ. Konkrét utasításokat kap arról, hogy milyen gyógyszereket kell szedni, mikor kell bevenni azokat, hogyan kell gondoskodni a műtéti területről a fertőzés elkerülése érdekében, és mikor kell jelentkeznie  kontroll vizsgálatokra.

  1. Hallgass a testedre

Plasztikai sebésze kívülről láthatja, hogyan gyógyul az orra, de csak Ön tudja, hogy érzi magát. Figyeljen a testére, és ha valami nem stimmel a műtét után, azonnal jelentkezzen az orvosánál.

Hamarosan folytatjuk a részletes orrplasztika tanácsainkat.

következő cikkben olvashatnak további részleteket a beavatkozás előtti és utáni időszak körülményeiről.

Az orral kapcsolatos beavatkozások mellett egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk a Mellnagyobbítás beavatkozás, amely történhet implantátum beültetéssel vagy saját zsír betöltéssel. Olvassák el a részleteket a Mellplasztika oldalunkon.

 

Tovább a Orrplasztika részletek oldalra a Gyógyulási folyamat blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Gyógyulási folyamat blog oldalról >