Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Torna hasplasztika után?

2020.12.13 20:46
Torna hasplasztika után?

Hasplasztika után torna?

Mint minden műtét után, ilyenkor is gondolni kell a regeneráció lehetőségeire, hiszen nem mindegy, mennyi idő alatt gyógyulnak be a sebek, s mikor térhet vissza a páciens a megszokott mindennapi tevékenységeihez.

A hasplasztika után ehhez nyújt segítséget a gyógytorna, amellyel gyorsabban áll vissza a terhelhetőség, a hegek gyorsabban gyógyulnak, ill. a fájdalom mielőbbi eltűnése sem utolsó szempont. Fontos azonban megjegyezni, hogy a hasplasztika nem zsírleszívás, ugyan kiegészíthető ez utóbbival.

Közvetlenül a plasztikai műtét után a mozgás még korlátozott, ám légzőgyakorlatokkal, gyakoribb helyzetváltoztatással a fekvés okozta lelassult keringés javítható. Két héttel a beavatkozás után, mikor a varratok kiszedésre kerültek, a terhelés fokozatosan növelhető. Kb. 3-4 hónap szükséges ahhoz, hogy hasplasztika után teljesen felépüljön a páciens, tehát a gyakorlatokat sem kell erőltetni.

A műtét után fontos a súly kontrollálása, hogy a kívánt állapot tartós legyen. Érdemes törzsizom erősítő gyakorlatokat végezni, és a hasfalat is megerősíteni. Ne felejtse el a lábgyakorlatokat sem, hiszen végtagjai eddig, a túlsúly miatt fokozott terhelés alatt álltak. A hasplasztika szebb és feszesebb hasfalat eredményez, mellyel növelhető vagy helyreállítható az páciens önbizalma is

Tovább a Hasplasztika oldalra a műtét utáni torna blog oldalról  >