Fülplasztika - Pasarét Klinika

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Fülplasztika árak

Fülplasztika műtét

Mikor indokolt a beavatkozás?

A fülplasztikai beavatkozás minden olyan esetben indokolt, amikor a fülkagyló alaki eltérése megbontja a fej harmóniáját. A beavatkozást leggyakrabban elálló fül esetén kéri a páciens.

Gyakran örökletes tényezők, vagyis a szülőknél látható alaki variációk válnak túlzottan hangsúlyossá gyermekeik esetében. Ezért a legtöbb esetben gyermekkorban, 4 és 14 év között kerül sor fülplasztika műtétre, hiszen a fül 5 éves korra majdnem teljesen kifejlődik. Természetesen végezhető fülplasztika beavatkozás később is, gyakorlatilag bármikor.

Az elváltozások elemzése során az egyes hajlatok, gödrök alaki eltérése, a fül egyes részeinek egymáshoz viszonyított aránya, illetve a fülkagyló koponyához történő illeszkedése vizsgálandó. A fülplasztikai beavatkozás során a fülkagylók illeszkedésének alakításával illetve formálásával lehet a diszharmóniát megszüntetni. Nem minden esetben érhető el tökéletes szimmetria, a célokat és lehetőségeket az orvossal történő beszélgetés során célszerű tisztázni.

A fülplasztikai műtét

A műtét során a fül koponyához közelítése vagy egyéb korrekciója történik. A beavatkozás ambuláns megoldással kb. 1-1,5 órát vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes megfelelően alkalmazott helyi érzéstelenítés esetén. A bemetszés a fül hátsó felszínén, nem látható helyen történik, majd a porc bemetszése, szükség esetén kimetszése, a közelítő öltések behelyezése következik. A fülplasztika műtétet követően a helyi érzéstelenítő hatásának megszűnte után fájdalomcsillapító szedésével jól tolerálható a fájdalom.

A fülplasztika beavatkozást követően 7-10 napig kell un. turbánkötést viselni, ennek eltávolítása után, majd a varratszedést követően még 2-3 hétig pánt viselése javasolt alváshoz. Két héttel a kötés levétele után már olyan sporttevékenység megengedett, amely nem veszélyezteti a műtét környékét (birkózás, karate). Mint minden műtéti beavatkozás estén, így a fülplasztika beavatkozás során is felléphet utóvérzés, esetleg fertőzés a műtéti területen. Ezek azonnali ellátást igényelnek. A fülplasztika műtét eredménye 3-4 hónap múlva értékelhető teljes egészében.

Kérje díjmentes konzultációnkat, mely során plasztikai sebészetünkön szakorvossal oszthatja meg elképzeléseit. Jelentkezzen online, vagy elérhetőségeink valamelyikén!

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Fülplasztika oldalról >

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb