Mellméretek, mellformák, mellplasztika

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Mellplasztika mellméretek és mellformák

Mellplasztika mellméretek és mellformák

Milyen méretű és fomájú melleket szeretnék?

Kevés nő elégedett a mellméretével, de nagytöbbségük idővel megbékél vele. A kismellű nők nagyobb mellekre vágynak, a dús dekoltázzsal megáldottak pedig a kisebb keblekről álmodoznak. Szerencsére ma már a mellplasztika beavatkozások elterjedésével a nőknek lehetőségük van az általuk elképzelt ideális mellméret elérésére.

De milyen is az ideális mellméret?

Mindenki számára más. A 90-es években a hatalmas méretű mellek voltak divatban, Pamela Anderson, vagy Samantha Fox extrém méretű keblei izgalomba hozták a férfiak fantáziáját, sok nő pedig megfelelési vágyból ilyen melleket csináltatott magának. A 2000-es évek elején a félgömb alakú implantátumok hódítottak, amelyekről messziről látható volt, hogy plasztikai sebész alkotásai. A mai mellplasztika trendre a természetesség jellemző, olyan mellméretet és mellformák, ami passzolnak a nők testalkatához.

Ha valaki a plasztikai sebészi beavatkozás mellett dönt, az orvos sokat tud segíteni az ideális mellméret megválasztásában. Tapasztalataira támaszkodva, mellimplantátumok és fotók segítségével, a páciens testalkatát figyelembe véve és vele közösen megtalálja az áhított mellméretet és mellformát, amivel a páciens elégedett lesz.

Mellplasztika, mellnagyobbítás implantátummal

A mellplasztika mellnagyobbító eljárásánál használt mellimplantátum többnyire szilikon géllel vagy (ritkábban) fiziológiás sóoldattal töltött szilikon fallal rendelkező betét. Esztétikai célból a szilikon géllel töltött implantátumok a legalkalmasabbak, hisz a szilikon sűrűsége, konzisztenciája hasonlít a legjobban az emberi szövetéhez. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátumokat inkább a rekonstrukciós műtétek során a szövetek tágítására használják. Az implantátum mérete általában a páciens testarányához mérve egy kicsit nagyobb szokott lenni, mivel miután a mellszövet alá ültetik be, kisebbnek néz ki. Ha az implantátum a mellizom alá kerül, az izom összepréselheti az implantátumot és ezért az szintén kisebbnek fog tűnni.

Különböző mellformák

A leggyakoribb a kerek implantátum, ennek formája szimmetrikus, átmérője azonban változhat. A csepp formájú vagy anatomikus implantátum, mint, ahogy a nevében is benne van természetes forma eléréséhez a legalkalmasabb típus. Ezzel az implantátummal történő mell mellplasztika, megnagyobbítás során az emlő felső részénél lágyabban emel és így éri el a természetesebb mellformát. Az aszimmetrikus implantátumok oldal irányban hosszabbak és azon mellek nagyobbítására alkalmasak, amelyek aszimmetrikusak ezen tengely mentén.

Mellplasztika, mellnagyobbítás saját zsírral

A természetesebb megoldások iránt nyitott páciensek számára ajánlott a saját zsírral történő mellnagyobbítás abban az esetben, ha testalkatuk alkalmas erre. A vékony testalkatú, sportos nőknél általában nem kivitelezhető ez a módszer, mivel nem rendelkeznek megfelelő felesleges zsírszövettel.  Általában a mellkasuk is annyira izmos és feszes, hogy nem képes a zsírbefogadására. Az ő esetükben a plasztikai sebész inkább az implantátum beültetésével javasolja a mellplasztika beavatkozást.  Azoknál, akiknél szóba jöhet a mellnagyobbítás saját zsírral eljárás, a test egyéb részein - a has, a csípő, a comb külső-belső része, a fenék, a hát területén- található zsírszöveteket ültetik át a dekoltázs területére. A feltöltést zsírleszívás előzi meg, a sebész a saját zsírral könnyebben tudja alakítani az új melleket, mint az implantátumok esetében, ezért a mellek formája és tapintása természetes marad. A műtét során az orvos nem vág nagyokat, nem varr. A zsírleszíváshoz használt, megfelelő méretű fémkanulöket egy nagyon kicsi, 5 mm-es vágáson helyezi be a bőr alatti zsírszövetbe, majd ugyanazon a metszéseken keresztül a feltöltéshez előkészített zsírt egy vékony kanül segítségével a mell különböző rétegeibe fecskendezi vissza. Ezért a kisméretű hegek rövid időn belül alig láthatóak. Amennyiben bármelyik beavatkozáso gondolkozik, jelentkezzen be egy inygenyes konzutációra hozzánk a Pasarét Klinikiára, ahol választ kap minden kérdésére.

 

Tartsuk meg a versenysúlyunkat!

A súlyingadozás befolyásolja a szövetek állapotát és így könnyedén veszít a bőr a rugalmasságából. Éppen ezért, ügyeljünk rá, hogy mindig megtartsuk a versenysúlyunkat és ezzel együtt a dekoltázs állapotát.

A mellfelvarrás, mellplasztika, mellnagyobbítás árak, a különböző beavatkozások esetén eltérnek és elérhetőek az Árak menüpont alatt.

 

Vissza a Mellplasztika főoldalra a Mellplasztika mellméretek és mellformák oldalról >

Vissza a Plasztika sebészet főoldalra a Mellplasztika mellméretek és mellformák oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb