Kompressziós melltartó mellplasztika után

Mellplasztika után, kompressziós melltartó

Mellplasztika után mit tegyünk?

Mellplasztika után kompressziós melltartó – Pasarét Klinika Blog.

 

Napokkal a mellplasztika után

A mellplasztika után az első éjszakát az esetek többségében a klinikán kell töltenie. Ez nem olyan kényelmetlen, mint azt sokan gondolják, hiszen az általunk ajánlott rendelőnk, mint magánintézmény a legmagasabb szintű kényelmet és ellátást tudja nyújtani. Ezalatt a körülbelül két nap alatt megfigyelés alatt lesz, melynek elsődleges célja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a műtét jól sikerült-e, és a felépülése megkezdődött.

A legfontosabb "esemény" ebben az időszakban a vízhatlan kötés felhelyezése, amely lehetővé teszi a mosakodást, valamint a kompressziós melltartó le és felvételét. De talán még ennél is fontosabb, hogy ha orvosa mindent rendben talál, megírja a zárójelentést, és onnantól már otthonában kényelemben gyógyulhat.

Érdemes ingyenes konzultációra időpontot kérni, hogy a mellnagyobbítás utáni kérdésekről részletesebb és személyre szabottabb tájékoztatást kaphass!

 

A mellműtét után következő első két hét

A mellműtét után következő első hét nem lesz olyan szörnyű, mint ahogy azt valószínűleg várná. Sokan attól tartanak, hogy nagyon megfájdul a bemetszés helye, eltörik a varrat, vagy más hasonló rossz dolog történik. Ezekkel a félelmekkel kapcsolatos igazság az, hogy alaptalanok. Fájdalom persze lesz, de nem elviselhetetlen, fájdalomcsillapítóval könnyen kezelhető.

A varrat elszakadásának esélye nulla, különösen akkor, ha követi orvosa utasításait, és két nappal a műtét után nem kezd el kocogni vagy súlyt emelni. Az első hét mindenképp a pihenésé! Kerülje a fizikai erőfeszítést, a hajlítást és a hirtelen mozdulatokat. Semmilyen körülmények között ne menjen vissza dolgozni, függetlenül attól, hogy milyen pozícióban dolgozik. A mosás némi kellemetlenséget okozhat, mivel a víz nem érheti a varratokat, de erre biztosan talál megoldást (fürdőszivacs segítségével).

A második hét is kritikus, hiszen a tapasztalatok szerint az első két hétben előfordulhatnak szövődmények. Ez azt jelenti, hogy lehetőség szerint a második héten érdemes lenne otthon maradni, és ha a munkád nem jár ismétlődő mozdulatokkal, emeléssel vagy egyéb fizikai megterheléssel, akár vissza is mehetsz. Ezt érdemes a 7. napi kontrollon megbeszélni kezelőorvosával. Több klinikán felszívódó varratokat használnak a sebészek, így nem kell külön varrateltávolításra visszatérni.

 

Sport a mellműtét után

Hozzávetőlegesen egy hónapig nem tudja folytatni az edzést a mellműtét után. Ugyanakkor nincs min csodálkozni, hiszen meglehetősen összetett beavatkozásról beszélünk, a teljes (a belső hegek teljes gyógyulása) legalább 1 évig tart. Az ütemtervet tekintve a fizikai tevékenységek visszavezetése a hétkönapi életbe így néz ki:

  • Első és második hét: nem szabad semmilyen megerőltető tevékenységet vagy olyan tevékenységet végezni, amely jelentős mértékben megterheli a mellkast. Nem kell egész nap feküdnöd, de műtét után ne kezdjen bele pakolásba, az otthon átrendezésébe!
  • Harmadik és negyedik hét: ha megszokta az edzést, lassan visszatérhet a könnyebb testmozgáshoz. Először is érdemes a sétákat beiktatni a napi rutinba, és a mindennapi mozgások már nem fognak komplikációkat okozni. A súlyemelés, a kardió, a crossfit, a jóga és mások továbbra is kerülendők.
  • Ötödik és tizenkettedik hét: ezekben a hetekben, ha minden jól ment, már remekül érzi magát, a megváltozott méretek sem jelentenek gondot, és remélhetőleg nincsenek szövődmények sem.
  • A 10-12. hét az, amikor visszatérhet a normál edzéshez és már emelhet is. Átlagosan 12 hét kell ahhoz, hogy az implantátumok a helyükre rögzüljenek, és megfelelő kezdeti tokot képezzenek.
  • Mi a helyzet a szexszel? Ezt a kérdést sokan még mindig félnek feltenni. Erre az a válasz, hogy az első héten kerüld, a második héten pedig már gyengéden szeretkezhetsz, bár legalább a 4. hét végéig várnod kell, hogy "kinyíljanak" a mellek!
  • Szauna, napozás és fürdőzés. Legalább 8 hétig kerülnie kell mind a három tevékenységet. Ennek több oka is van. Egyrészt az erős meleg nem segíti a gyógyulást – sőt, az első hetekben fontosabb, hogy lehetőség szerint hűtsük a melleket –, az esetleges leégés pedig késleltetheti a sebgyógyulást.

 

Tartsuk meg a versenysúlyunkat!

A súlyingadozás befolyásolja a szövetek állapotát és így könnyedén veszít a bőr a rugalmasságából. Éppen ezért, ügyeljünk rá, hogy mindig megtartsuk a versenysúlyunkat és ezzel együtt a dekoltázs állapotát.

A mellfelvarrás, mellplasztika, mellnagyobbítás árak, a különböző beavatkozások esetén eltérnek és elérhetőek az Árak menüpont alatt.

 

Vissza a Mellplasztika főoldalra a Mellplasztika után oldalról >

Vissza a Plasztika sebészet főoldalra a Mellplasztika után oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb