Széptest Blog - Plasztikai sebészet

A testkontúrok szépítése zsírleszívással

2021.08.08 11:15
A testkontúrok szépítése zsírleszívással

Testkontúr, arckontúr karcsúsítása zsírleszívással

A zsírleszívás a felesleges zsírpárnák megszüntetésére alkalmas beavatkozás. A különböző területek kontúrjának javítására nagyon jó lehetőség. A leggyakrabban a has, a fenék, a csipő, a derék, a térdek és comb tájékon előforduló zsírfelesleg, vagy a fogyókúrák során nem eltüntethető zsír eltávolítása szokott lenni a páciensek igénye. Vékonyabb kanülök alkalmazásával van lehetőség az arc, a toka é s a boka karcsűsítására is. A műtét sok esetben elvégezhető altatás nélküli  beavatkozásként, helyi érzéstelenítésben. A nagyobb területek egyidejű zsírleszívása esetén altatást vagy epidurális érzéstelenítést szoktunk alkalmazni. Ilyenkor szükséges a páciensnek egy éjszakára bent aludnia a klinikán.

Testkontúr, arckontúr karcsúsítása zsírleszívással

A beavatkozást nagyon kicsi (2-5 mm-es) rejtett metszéseken keresztül végezzük el. Az érintett testtájon rugalmas kompressziós ruhadarabot szükséges hordani néhány hétig műtét után. A zsírleszívás eredménye tartós, mivel a beavatkozás során a zsírsejtek számát jelentősen csökkentjük az érintett területen, és ezek nem képződnek újra. Nagyobb mértékű hízás esetében is fennmarad a kialakított testarány, azaz az érintett területen nem lesz erősebb elhízás.

A beavatkozás által elért változás főleg testtájak alakjára lesz hatással, nem a páciens súllyára!

A zsírleszívás körülményei

  • az adott testtájék kontúrjának javulása, szebb formája,
  • 2-5 mm-es, alig észrevehető, rejtett műtéti hegek
  • helyi érzéstelenítésben, altatásban vagy epidurális érzéstelenítéssel
  • helyi érzéstelenítés esetén 1 napos beavatkozás
  • altatásban vagy epidurális érzéstelenítéssel 1 éjszakás benttartózkodás
  • a műtét ideje 20-30 perc területenként
  • kompressziós ruha viselése 6 hétig szükséges
  • varratszedés a műtét után 1 héttel
  • nem szabad sportolni a beavatkozás után 6 hétig

Kinek javasolt a zsírleszívás?

Mivel a zsírleszívás műtétet követő változás alapvetően cm-ekben lesz mérhető, nem pedig kg-okban, ezért olyan emberek számára javasolt akik nem rendelkeznek nagyobb túlsúllyal, vagy túl sok lerakódott zsírral, hiszen az eljárás nem helyettesíti a fogyókúrát, hanem csak kiegészítheti!

A bevatkozás utáni időszak

A műtét utáni klinikai kezelés 1 napos vagy 1 éjszakás benttartózkodást igényel. A műtét után kompressziós ruha viselése szükséges 6 hétig, a varratszedés pedig 1 hét múlva esedékes. A beavatkozás után nem szabad sportolni a következő 5-6 hétben.

 

Tovább a Zsírleszívás részletek oldalra a Szép kontúrok blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Szép kontúrok blog oldalról >