Fenékplasztika, hyaluronsavas fenék feltöltés

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

FenékplasztikaFenékplasztika beavatkozás

Miért csináltatunk fenékplasztikát?

A fenékplasztika eddig nem tartozott a legnépszerűbb beavatkozások közé Európában, így Magyarországon sem, míg pl. Dél – Amerikában az első számú műtétek között szerepel. A latin világban mindenki Jennifer Lopez vagy Beyoncé-hoz hasonló feneket szeretne, amelyek legkevésbé sem „a kis alma” formát képviselik.

Ha nem is ennyire látványos eredményért, de mára az európai nők is egyre gyakrabban kérik plasztikai sebész segítségét, ha feszesebb vagy formásabb feneket szeretnének. Leggyakoribb okok között találjuk a bőr megereszkedése nyomán kialakuló bőrfelesleget, vagy ha valaki szebb, teltebb domborulatokra vágyik.

Az elsőként említett bőrfelesleg kialakulhat túlzott mértékű hízás- fogyás következtében, de sajnos van, hogy alkati adottsággal állunk szemben vagy az idő múlásának nyomát kellene tudomásul vegyük. A másik leggyakoribb probléma a „lapos fenék”, amely alapvetően alkati adottság, de ugyan úgy közrejátszhat nagymértékű fogyás, amely végére sok nő tapasztalja, hogy a kritikus területekkel egy időben sajnos más is „eltűnt”, így a fenék és legtöbbször a mellek is.

A fenékplasztikai műtét

A fenékplasztikát minden esetben altatásban végezzük, a műtétek általában 1-2 órán át tartanak. A megereszkedés korrekciója során a fenék áthajlásánál kialakult lelógó részt kimetsszük, így ez a terület feljebb kerül, visszaállítva a fenék kerek formáját.

A „lapos fenék” esetében több lehetőségünk van, ugyan úgy, mint mellnagyobbításkor: használhatunk szilikon implantátumokat, amelyeket a farizmok alá helyezünk. Lehetőség van saját zsír töltésére, amely során a test bizonyos területeiről leszívott speciálisan kezelt zsírt juttatunk vissza a bőr alatti szövetekbe.

Rendelkezésünkre áll a Macrolan töltőanyag, amely egy hyaluron sav és amelyet a fenékplasztikai műtét során a bőr alatti kötőszövet és az izom közé injektálunk. Az implantátum műtétet követően speciális, „szorító” alsóneműt kell viselni 5-6 hétig. Fontos tudni, hogy a fenékplasztikát követő első 1-2 hétben feszítő fájdalom, és a műtéti területen duzzanatok alakulhatnak ki, de ezek jól tolerálhatóak fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők segítségével.

Kb. 6 hétig fontos, hogy kerüljünk bármilyen megerőltető mozgást. Sajnos az edzésről is le kell mondani ez időre, ami viszont a későbbiekben ugyan olyan fontos lesz az eredmény tartóssága szempontjából, hogy a fenék környéki izmok is feszesek maradjanak, így segítve a tökéletes látványt. A végső formáját fenekünk 2-3 hónap alatt éri el. A töltési eljárásokat követően rövidebb a felépülési idő, hiszen ezek során csak pár mm-es sebeket ejtünk és felületesebb rétegekben dolgozunk.

Ilyenkor 2-3 hét elteltével gyógyultnak tekinthető a páciens és teljes értékű életet élhet. A töltések esetében fontos tudni, hogy előfordulhat, hogy a végső eredményt több alkalommal, többszöri töltéssel tudjuk elérni.

Ne ijedjen meg a fenékplasztika gondolatától, egy kontinenssel odébb a fenék az első számú női testszimbólum, és mára teljesen elfogadottá vált, ha valaki sebész segítségét kéri a formásabb és feszesebb hátsó domborulatok érdekében.

 

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Fenékplasztika oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb