Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Kinek ajánlott a mellnagyobbítás saját zsírral?

2021.04.20 16:30
Kinek ajánlott a mellnagyobbítás saját zsírral?

Kiknek ajánlott a mellnagyobbítás saját zsírral?

A nők nagytöbbsége kritikusan szemléli a melleit, akiket túl kicsi keblekkel áldott meg a természet, nagyobbat szeretnének és ez fordítva is igaz. Ennek oka abban rejlik, hogy a köztudatban a mell a nőiesség szimbóluma, az egészséges önbizalom egyik alappillére.

A keblek méretét főleg a genetikai állomány határozza meg, természetes úton nem igen tudunk tenni azért, hogy mekkora a melleink mérete. Az orvostudomány szerencsére tud már ezen a helyzeten segíteni, s akik a természetesebb megoldások iránt nyitottak és nem szeretnének idegen anyagot betetetni a testükbe, számukra is létezik megoldás. A mellnagyobbítás saját zsírral esetében a páciens egyéb testrészén - a has, a csípő, a comb külső-belső része, a fenék, a hát területén - található zsírszövetek kerülnek átültetésre.

Mellnagyobbítás saját zsírral véleményekA saját zsírral történő mellnagyobbítás előnyei

Lássuk, milyen pozitív hozadékai vannak ennek a természetes mellnövelő beavatkozásnak. A legeleső érv mellette, hogy a szervezetbe nem kerül idegen anyag. A saját zsírszövettel való feltöltés alkalmával a sebész könnyebben tudja alakítani a születendő, új melleket, ezért a mellek formája és tapintása természetes marad. Ha a két emlő között kismértékű asszimetria áll fenn, zsírbeültetéssel ez a probléma jobban korrigálható, mint mellimplantátumokkal. Mivel a feltöltést ugyanazon beavatkozás alkalmával zsírleszívás előzi, egyszerre van lehetőség megszabadulni a felesleges zsírtól és formálni a melleket. A mellnagyobbítás saját zsírral nem egy klasszikus mellplasztika műtét, a sebész nem vág nagyokat, nem varr. A zsírleszíváshoz használt, megfelelő méretű fémkanulöket egy nagyon kicsi, 5 mm-es vágáson helyezi be a bőr alatti zsírszövetbe, majd ugyanazon a metszéseken keresztül a feltöltéshez előkészített zsírt egy vékony kanül segítségével a mell különböző rétegeibe fecskendezi vissza. Ezért a kisméretű hegek rövid időn belül alig láthatóak. Emiatt a gyógyulás során nem áll fenn a tokosodás veszélye, mint más műtétek esetében.

A saját zsírral történő mellnagyobbító műtét utáni képalkotó vizsgálatok

Fontos tudni, hogy a saját zsírszövettel feltöltött mellek későbbi ultrahangos, vagy mammográfiás vizsgálata nagy szakértelmet kíván. Ha a beültetett zsírsejtek elhalnak, mikrómeszesedést okozhatnak, emiatt kezdődő melldaganat képét mutathatják a képalkotó vizsgálatok során.

Mikor lehetséges a mellnagyobbítás saját zsírral?

Sajnos nem minden testalkat alkalmas erre a beavatkozásra. Az egyik igen fontos feltétel, hogy a páciensen legyen zsírfeleslege. A szálkás, vékony testű, sportos nőknél általában nem kivitelezhető ez a módszer, mivel nem rendelkeznek megfelelő felesleges zsírszövettel.  Általában a mellkasuk is annyira izmos és feszes, hogy nem képes a zsírbefogadására. Az ő esetükben a plasztikai sebész inkább az implantátum beültetését javasolja. Akik a saját zsírral történő mellnagyobbítást választják, rugalmasnak kell lenniük az elért eredménnyel kapcsolatban. Nagy a valószínűsége annak, hogy az eredmény nem teljesen olyan lesz, mint amit az első konzultációkor elgondoltak.  A zsírszövetek felszívódása egyénenként változik és részben kiszámíthatatlan, az emlők könnyebben válnak aszimmetrikussá vagy deformálódnak. Évtizedes tapasztalatok azt mutatják, hogy az átültetett zsírsejtek 60 százaléka tud csak megtapadni új helyén. Az eredmény nagymértékben attól függ, hogy milyen odafigyeléssel, kímélő módszerrel végzik az átültetést, illetve a páciens szervezete mennyire képes befogadni az átültetett zsírszövetet. 4 hónap után már kiderül, hogy mennyi zsírtömeg épült be a mellekbe, szükség van-e második, harmadik műtétre a tökéletes eredményért. A mellnagyobbítás saját zsírszövettel árak függenek a beavatkozás mértékétől, ezt az ingyenes konzultációnkon tudjuk véglegesíteni a műtéti terv alapján. További információk elérhetőek a Wikipedia oldalon angolul.

 

Tovább a mellnagyobbítás saját zsírral oldalra a blog oldalról  >

Vissza a főoldalra a mellnagyobbítás saját zsírral blog oldalról  >