Mellnagyobbítás saját zsírral, vélemények, gyakori kérdések

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Mellnagyobbítás saját zsírral

Mellnagyobbítás saját zsírral részletek

A nők viszonya a saját mellükhöz

A nők számára a mellük a nőiességünk szimbóluma, egészséges önbizalmunk egyik pillére. Éppen ezért nagytöbbségük kritikusan szemléli a melleit: akiket a sors kisebb keblekkel áldott meg, nagyobbat szeretnének, de ez fordítva is igaz.

A mell méretét elsősorban a genetika határozza meg, természetes úton nem tudunk tenni azért, hogy befolyásoljuk a növekedését. Amikor felnőtt korba érve kialakult a többé kevésbé végleges méret – ami az évek során az életmódnak, élethelyzeteknek köszönhetően folyamatosan változik – plasztikai sebész segítségével korrigálni lehet az adottságokat.

 

Kiknek ajánlott a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás világszerte, az elvégzett műtétek száma évről évre nő. Az ISAPS (Nemzetközi plasztikai sebészeti társaság) tanulmánya alapján 2018-ban 1.862.506 mellnagyobbító műtétet végeztek szerte a világban, ami 11%-kal több mint az előző évben. A nők nagytöbbsége általában a túl kicsi mellei miatt vállalkozik erre a beavatkozásra. Szeretnének nagyobb, teltebb kebleket, amivel sokkal vonzóbb lehet a dekoltázsuk.

A mellnagyobbító műtétekkel nemcsak nagyobb melleket lehet létrehozni, hanem az asszimetrikus mellek korrigálására is, vagy éppen az idők folyamán megereszkedett mellek feszesebbé tételére is alkalmasak. A mellnagyobbítás Budapest sok plasztikai sebészet magánrendelésén elérhető, nézzék meg, hogy a mi pácienseink miért minket válkasztottak. Mellnagyobbítás saját zsírral vélemények elérhetőek a blogunkban.

 

Mit kell tudni a mellnagyobbítás saját zsírral beavatkozásról?

A zsírszövetet évek óta használják töltőanyagként a különböző plasztikai sebészeti eljárásokban. A saját zsír népszerű alternatíva az implantátumoknak, mivel általában sokkal hosszabb ideig megőrzi alakját, és szépen lehet vele formázni a kiválasztott testrészt. A  mellnagyobbítás saját zsírral beavatkozással általában finomabb és természetesebb eredményeket lehet elérni, mint az implantátumokkal. További előnnyel is jár: a felhasznált, saját zsírt olyan testrészről lehet eltávolítani, ahol az nem kívánatos.

 

Kiknek ajánlott a mellnagyobbítás saját zsírral?

Az egyik igen fontos feltétel, hogy a páciensen legyen zsírfelesleg. A mellfeltöltéshez azokról a területekről nyerik a zsírszövetet, ahol a zsírleszívást alakformáláshoz is szokták végezni: a has, a csípő, a comb külső-belső része, a fenék, a hát területe. A vékony, sovány testalkatú, rendszeresen sportoló hölgyek zsírpárnák hiányában szenvednek, nekik nem ajánlott ez a mellnagyobbító beavatkozás.

 

A saját zsírral történő mellnagyobbítás előnyei

 • A mellek formája és tapintása természetes marad.
 • Egyszerre van lehetőség megszabadulni a felesleges zsírtól és formálni a melleket.
 • Nem kerül idegen anyag a szervezetbe.
 • A kis méretű hegek rövid időn belül már alig láthatók.
 • A gyógyulás során nem áll fenn a tokosodás veszélye.
 • A két emlő kismértékű asszimetriája jobban korrigálható zsírbeültetéssel, mint mellimplantátumokkal.

A mellnagyobbítás menete

Az első lépés a konzultáció

Mint minden plasztikai sebészeti beavatkozás esetében, a mellnagyobbítás első lépése az orvossal történő konzultáció. Egy interaktív beszélgetésről van szó a páciens és a sebész között, ami nagy jelentőséggel bír, hiszen ekkor szembesül a páciens a rá váró műtét részleteiről, áráról, illetve a sebészeti beavatkozás lehetséges eredményéről.

Az orvos megvizsgálja a pácienst, megnézi, hogy milyen mértékű a probléma, milyen egyéb, kiegészítő beavatkozásokra van szükség a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében. A konzultáció során tudatosítja a pácienssel, hogy elvégezhető-e nála a saját zsírral történő mellnagyobbító műtét, van-e elegendő testzsír volumene más testrészeken, vagy más műtéti technikát ajánl.

Az elhangzott információk alapján dönthet a páciens, hogy belevág-e, vagy sem. Az orvos megmondja a műtét pontos árát, ami a beavatkozások összetettségétől és a műtét hosszától függ. Fotókkal, képekkel segít a páciensnek elképzelni a műtét utáni állapotot. Nagyon fontos, hogy az orvos minden információt beszerezzen a páciens egészségügyi állapotról, a rendszeresen szedett gyógyszereiről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről.

 

A műtét előtti vizsgálatok

A beavatkozást altatásban végzik, általában 2-3 óra hosszat tart. Ezért a protokoll szerint a műtét elvégzése előtt a páciensnek:

 1. laborvizsgálaton
 2. EKG vizsgálaton

kell részt vennie, illetve a konzultáció során az egy éven belül készült

 1. hasi ultrahang és
 2. mellkasröntgen

leletét is meg kell mutatnia a plasztikai sebészének.

 

A mellplasztika különböző módszerei

A mellplasztika több eljáráson keresztül biztosítja a pácienseknek, hogy tudjunk segíteni nekik a kívánt cél elérésében, hogy az elképzeléseinek megfelelő szép ciciket kapjanak. A leggyakoribb eltérések a kívánt mérettől és formától a következők: túl kicsi mell, túl nagy mell, asszimetrikus mellek, lógó mellek, túl nagy bimbó udvar, vagy a bimbók elhelyezkedése nem szimetrikus, stb. Minden esetre tudunk megoldást kínálni. Az területhez tartozó alapvető bevatakozások a következők:

 • mellnagyobbítás szilikon implantátummal,
 • kombinált mellműtét: mellfelvarrás és mellnagyobbítás implantátummal vagy sajtát zsírral.
 • mellnagyobbítás saját zsírral,
 • mellkisebbítés,
 • gynecomastia, férfi mellkisebbítés.

 

A saját zsírral történő mellnagyobbító műtét első fázisa: a zsírleszívás

Mellnagyobbítás saját zsírral árak, vélemények

A beavatkozást minden esetben jól felszerelt műtőben végzik, altatásban, a műtét 2-3 órát tart. Az első lépés a zsírleszívás, amely során a test egy előre meghatározott részéből (például a combból, a hasból, a fenékből, vagy a hátból) a mellkorrekcióhoz elegendő mennyiségű zsírt nyernek ki. Ezt nagy óvatossággal kell elvégezni, hogy a zsírsejtek ne károsodjanak, ne haljanak el, megőrizzék életképességüket.

A műtét előtt az operáló orvos pontosan körbe rajzolja a területeket, ahonnan a zsírleszívás történik, majd egy kisebb bőrmetszésen keresztül speciális oldattal tölti fel az adott területet. Ez egy zsíroldó és fellazító folyadékkoktél, ami steril fiziológiás sóoldatot, helyi érzéstelenítőt és vérzést csökkentő oldatot tartalmaz. Feladata, hogy a páciens kevésbé érezze a beavatkozást, illetve, hogy segítse a zsírt kimozogni a kötőszövetes tokjából és így könnyebben lehessen leszívni.

Ezután egy nagyon kicsi, 5 mm-es vágáson keresztül megfelelő nagyságú fém kanült helyeznek be a bőr alatti zsírszövetbe, ezeken keresztül, kontrollált mozgással történik a zsír fellazítása, amit majd műtéti vákuum segítségével távolítanak el A továbbiakban a leszívott zsír ülepítése, szűrése, mosása és centrifugálása következik, amit egy dúsítási, majd a feltöltéshez szükséges előkészítési folyamat követ.

 

Második fázis: a zsír betöltése a mellekbe

A leszívott, feldolgozott és a feltöltéshez előkészített zsírt egy vékony kanül segítségével a mell különböző rétegeibe fecskendezik vissza és a mell egész területén szétoszlatják. Ez egy időigényes folyamat, fontos, hogy a beültetett zsírsejteket élő sejtek vegyék körül, amelyek segítségével tudnak visszakapcsolódni a test rendszerébe. Minél több élő szövet veszi körül a visszaültetett sejteket, annál jobb lesz a műtét eredménye. Éppen ezért nem szabad túltölteni a melleket, mert akkor olyan nyomásviszonyok alakulhatnak ki a mellekben, amikbe nem tudnak a zsírszövetek beépülni.

Egy közepes lazaságú mell esetében 180-200 ml zsírt lehet betölteni, a páciens melleinek állapotától függően. Mód van ugyanakkor arra, hogy a zsírfeltöltést később megismételjék, amivel további mellméret növelést lehet elérni. Ez azért is fontos, mert a tapasztalatok szerint a női mellek mérete természetes módon idővel mindig csökken, ennek kompenzálására is kimondottan alkalmas a zsírfeltöltés.

 

Saját zsírral történő mellnagyobbítás mellfelvarrással kombinálva

Megereszkedett, petyhüdt mellek esetében a saját zsírral történő mellnagyobbítást, mellformázást mellfelvarrással lehet kombinálni. Első lépésként a melleket az eredeti helyzetükbe állítják vissza, utána a volumenhiányt zsírral pótolják. Ez a két beavatkozás külön-külön, de egy műtét alkalmával is elvégezhető.

 

Mi történik a műtét után?

A műtét után a kanülök helyét leragasztják, a ragasztás néhány nap után eltávolítható. Mivel a páciens altatásos műtéten esett át, egy éjszakát a klinikán kell töltenie.

 

Várható gyógyulási idő

A zsírleszívás területe és a saját zsírral feltöltött mellek területének gyógyulási ideje különböző. Az első kontrollra a műtét után 3-4 nappal kerül sor, az orvos megnézi, hogy minden rendben van-e. Ezután a hathetes kontroll következik, ekkor derül ki, hogy a bőr rendesen visszatapadt-e a leszívott területeken.

Az átültetett zsírsejteknek 3-4 hétre van szükségük ahhoz, hogy megtapadjanak, a mell szöveteiben saját vérkeringésük legyen. Emiatt 10 napig kifejezetten tilos a mellek terhelése, nem szabad rájuk feküdni és a mellizmokat érintő testgyakorlatokat végezni. Utána 3 hétig még kerülendő a kar, a váll és a mellizmok terhelése. A zsírleszívás után a kezelt területen duzzanatok, véraláfutások, kék foltok jelenhetnek meg, amelyek körülbelül 10 nap múlva elmúlnak.

A kötőszövet roncsolása miatt azonban egyfajta bekeményedés érezhető a leszívott területen, ami 6 hónap elteltével lazul fel teljesen. A három hónapos, illetve a féléves kontroll alkalmával ezt is ellenőrzik A zsírsejteket adó terület 6 hét alatt gyógyul be, emiatt a páciensnek addig kerülnie kell a megterhelő fizikai munkát. Néhány hónapig továbbra sem javasolják a napozás, a szolárium 4-5 hétig nem javasolt.

Mellnagyobbítás saját zsírral vélemények, árak

A mellnagyobbítás eredményei és az azt követő időszak

Mikor lehet látni a műtét eredményét?

Évtizedes tapasztalatok alapján az átültetett zsírsejtek 60 százaléka tud megtapadni új helyén. Az eredmény nagy mértékben attól függ, hogy milyen odafigyeléssel, kímélő módszerrel végzik az átültetést, illetve a páciens szervezete mennyire fogadja be az átültetett zsírszövetet.

Négy hónap után már kiderül, hogy mennyi zsírtömeg épült be a mellekbe, szükség van-e második, harmadik műtétre a tökéletes eredményért. Mellnagyobbítás saját zsírral vélemények megtalálhatóak a weboldalunk blogjában. Mellnagyobbítás előtte utána képek sorozatunkat pedig megtekinthetik a galéria menüpontunkban.

 

A saját zsírral történő mellnagyobbító műtét kockázatai

Mint minden sebészeti beavatkozás, ez a beavatkozás is kockázattal jár, de az esetek nagytöbbségében a páciens problémamentesen esik át a műtéten és elégedett az eredménnyel. A lehetséges korai műtéti szövődmények: ödéma, vérömleny, utóvérzés, nagyobb vérveszteség, ér- és idegsérülés, tüdőembólia, zsírembólia. Ezek felismerése végett tölt a páciens a műtét után egy éjszakát a klinikán. Később otthon, ha a szövődmény bármely legapróbb jelét érzékeli, azonnal keresse meg az orvosát.

 

A saját zsírral történő mellnagyobbító műtét utáni képalkotó vizsgálatok

Fontos tudni, hogy a saját zsírral feltöltött mellek későbbi ultrahangos, vagy mammográfiás vizsgálata nagy szakértelmet kíván. Ha a beültetett zsírsejtek elhalnak, mikrómeszesedést okozhatnak, emiatt kezdődő melldaganat képét mutathatják a képalkotó vizsgálatok során. Mellnagyobbítás képek megtalálhatóak a Galéria menüpontunkban.

 

Meddig tart az eredmény?

A saját zsírral történő mellkorrekció eredményének tartósságát különböző tényezők befolyásolhatják. A beépült zsírsejtek ugyanúgy viselkednek, mint a mellekben találhatóak, az idő múlása, a gravitáció, a szövetek állapotának változása, az életkorral összefüggő egyéb változások ezekre is hatással vannak. A genetika, a páciens kötőszövetének minősége befolyásolja, hogy az eredmény mennyi ideig tart.

Ha a páciens fogy, a mellei is kisebbek lesznek, megereszkednek, ha hízik, a mellek is megduzzadnak. Éppen ezért kerülendő a gyakori testsúlyváltás, a hirtelen fogyás, a dohányzás. Nagyobb méretű melleknél ajánlott a melltartó viselése, főleg sportoláskor, ami véd a bőr a kinyúlásától. Újabb szülések, szoptatások után az emlő újból megereszkedhet, így újabb korrekciós műtét válhat szükségessé.

 

Mellnagyobbítás árak

A saját zsírral történő mellnagyobbítás árak nagymértékben attól függenek, hogy mekkora volumenű, milyen technikát alkalmazó, mennyi ideig tartó és hány alkalmas sebészeti beavatkozás szükséges a tökéletes eredmény eléréséhez. A műtétet megelőző konzultáció során, egy alapos vizsgálat után állítja össze az orvos a műtéti tervet, amiben az esetleges, összes kiegészítő beavatkozás szerepel. Ez alapján kalkulálja ki a végső mellnagyobbítás árakat. Várjuk jelentkezését az ingyenes konzultációra, ahol közösen átnézzükm a kívánságait és a lehetőségeket.

 

További részleteket olvashat a következő oldalon.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

További információkat olvashat a mellnagyobbítás saját zsírral beavatkozás körülményeiről.

 

Vissza a Mellplasztika összefoglaló oldalra az Mellnagyobbítás saját zsírral oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Mellnagyobbítás saját zsírral oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb