Dr. László Zsolt - Orvos Igazgató, vezető plasztikai sebész

Dr. László Zsolt
Orvos Igazgató

Folyamatos szaktanácsadás műtét előtt és után

Hívjon minket, válaszolunk,
segítünk a döntésben

20 év, több ezer elégedett ügyfél

20 év, több ezer
elégedett ügyfél

Plasztikai sebészet - Otthonos kényelem

Professzionális klinika,
otthonos kényelemmel

Mellnagyobbítás saját zsírral

Mellnagyobbítás saját zsírral részletek

Mellnagyobbítás saját zsírral részletek

A zsírszövetet évek óta használják töltőanyagként a plasztikai sebészeti eljárásokban. A saját zsír népszerű alternatíva az injekciós töltőanyagokhoz képest, mivel általában sokkal hosszabb ideig megőrzi alakját, és szépen lehet vele formázni a kiválasztott testrészt.

Ezzel a beavatkozással általában finomabb és természetesebb eredményeket lehet elérni, mint a szilikon implantátumokkal. Ez a módszer azzal a további előnnyel is jár, hogy a felhasznál saját zsírt egy olyan testrészről lehet eltávolítani, ahol az nem kívánatos. Ez az eljárás nem alkalmas azoknak a pácienseknek, akik nagyobb mértékben szeretnék növelni a mellük méretét.

Néhány körülmény, melyeket tudni kell a saját zsírral történő mellnagyobbításról

Ahogy már korábban említettük, a saját zsírral történő mellnagyobbítás nem minden páciens esetében kerülhet megvalósításra - ezen körülmények a következők.

Kifejezetten gyakori problémának számít az a helyzet, amikor a vékony, sovány testalkatú, valamint a sportot rendszer szerűen űző, szálkás testű hölgyek zsírpárnák hiányában szenvednek. Az adóterületeket semmilyen körülmények közt nem éri károsodás, hiszen azok táplálják a zsírpárnákat. Sem behorpadás, sem kontúrhiány nem merülhet fel. Gyakorinak számít a másik véglet is - a lógó mellben szenvedő személyek is gyakran várják a megoldást, a saját zsírral történő feltöltés technikájától.

A technika természetesen ebben az esetben is alkalmazható, ám a petyhüddtség és lógás teljes mértékben nem tüntethető el, ez a szituáció ugyanis mellfelvarrást is igényel. Sem a saját zsírfeltöltéses technika, sem az implantátumos megoldás nem oldja meg a lógó mellek problematikáját, éppen ellenkezőleg: csupán csak súlyosbítja a problémakört. Gyakorinak tűnő, visszatérő jelenség az, a konzultációkat és a műtétet követően, hogy pusztán egy beavatkozás nem fogja kiváltani a kívánt esztétikai hatást a mellek esetében.

A bevatkozás során először eljárásra alkalmas páciens zsírpárnáiból a mellnagyobbításhoz elegendő zsírt nyerjük le. Zsírleszívás során a test egy előre meghatározott részéből (például combból, hasból, fenékből  vagy a hátból) a zsírt eltávolítjuk. Ezt úgy kell megtennünk, hogy a zsírsejtek ne károsodjanak, ne haljanak el, megőrizhessék életképességüket. A lenyert zsír, egy steril mérőhengerben kerül összegyűjtésre. A továbbiakban ülepítés, szűrés, mosás és centrifugálás kerül sorra, ezt egy dúsítási folyamat követi - minőségtől függően - majd az előkészítés a feltöltésre.

Ahogy fent már érintettük, az esetek többségében nem bizonyul elegendőnek az egyszeri műtét, sokkal inkább van szükség a két alkalmas, vagy akár kettőnél több beavatkozásra is. A sorrend is kifejezetten lényegi faktor, hiszen minden fenti esetben első lépés a mellfelvarrás, amelyet már követhet a saját zsírral való feltöltés, ám utóbbi nem előzheti meg a felvarrási folyamatot.

Ugyanakkor fontos szempont az is, hogy a saját zsírral feltöltött mellek feszessége, nem említhető egy lapon az implantátumos megoldással. A zsírszövet ugyanis puha, míg a szilikon implantátum gélje pedig sűrű, masszív, ezáltal rugalmas esést, masszívabb tartást idéz elő. Van ugyanakkor egy nagy előnye is a saját zsírral történő feltöltésnek, hiszen ellentétben a szilikon implantátumos technika megoldásával, ebben az esetben nem merül fel egy esetleges csere vagy kiszedés. A saját zsírral történő mellnagyobbításra azonban csak a kliensek jóval kisebb hányada alkalmas, mint a szilikon beültetésre

Erre az eljárásra jelentkező pácienseink kifejezetten szilikon implantátum nélkül szeretnék megnagyobbítani és feljebb emelni a melleiket. A konzultáció során felmérjük, hogy az adott hölgynek van-e elegendő testzsír volumene olyan testrészeken, ahol ez amúgy is nem kívánatos. Minden plasztikai beavatkozás jár egy kis kockázattal. Ennél az eljárásnál is ritkán elő szokott fordulni ciszta kialakulása, valamint a beinjektált zsír elvándorlása vagy esetleges felszívódása. Az orvosi konzultáción lehet teljes mértékben felmérni, hogy egy páciens alkalmas-e erre a beavatkozásra.

A saját  zsírral történő beavatkozás kis mértékű  hegesedést okoz. Ez igaz mind a a zsírleszívásra, mind a zsír beinjekciózására is. Mindkét esetben csak a szükséges kis metszéseket kell elvégezni, ami után sok esetben nem is képződnek látható hegek.

Tartósság, a saját zsírral történő mellnagyobbítás után

A fiatalok, valamint a középkorúak esetében a tartósság egészen pozitívnak mondható, hiszen öt, vagy akár hat éves távlatról is beszélhetünk a műtét tartósságát illetően. Hozzá kell azonban tenni a saját zsírral történő mellnagyobbítás margójára, hogy ezen időtartam minden egyes személynél más - más, nem beszélhetünk egy egységes időről, csak a nagy számok törvénye alapján levont átlagból. A tartósságot tekintve, nem elhanyagolandó ténynek számít a műtét utáni életvitel is, hiszen van pár faktor, amely jelentős mértékben befolyásolhatja, változtathatja a saját zsírral történő mellnagyobbítás vonzatait, tartósságát.

Ezen tényezők közé tartozik többek közt - a teljesség igénye nélkül - a szoptatás folyamata a szülés utáni időszakban, a hirtelen súlyvesztés, vagy éppen súlyszerzés, hiszen a bőrszövetek is reagálnak a fizikai változásokra. Ilyen befolyásoló tényező lehet még a betegségek is, mely szintén hatással vannak az ember testére,  különösen azokéra, akik a közelmúltban átéltek egy műtéti beavatkozást. További érdekesség az is a saját zsírral történő mellnagyobbítás esetén, hogy a a mellek újonnan elnyert állapotukban, a műtéti beavatkozást követően, a nagy arányú hízás következtében, az átültetett zsírsejtek egyenesen arányosan képesek a hízásra, ám súlyvesztés esetében fordítva van a helyzet. Fogyás esetén, az újonnan beültetett zsírszövetek kevésbé hajlamosak a fogyásra.

Hamarosan közzé fogunk tenni egy sikertörténetet, amit az egyik, ezt a az eljárást választó páciensünk mondott el a közelmúltban. Ő teljes mértékben meg van elégedve a beavatkozás eredményével, azóta pozitív értelemben megváltozott az élete. Tovább olvashat a részletes leírás oldalon.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Mellnagyobbítás saját zsírral oldalról >

 

 

Plasztikai sebészet telefonszám, információs vonal

Foglaljon időpontot - Kérjen ingyenes visszahívást!

A képernyő bal alsó sarkában villogó Időpont foglalás gomb megnyomása után, kérjük hívjon bennünket, vagy adja meg adatait, és kolléganőnk hamarosan keresni fogja a konzultáció pontosításával kapcsolatban. A konzultációs részvétel díj- és kötelezettségmentes!

Sok mindent leírtunk a különböző beavatkozások összefoglalóiban. Amennyiben további információra van szüksége, ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során megválaszoljuk összes kérdését! A konzultációra a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerület, Pasaréti út 104. szám alatt kerül sor, a kiválasztott időpontban.