Lógnak a melleim - Mellfelvarrás, mellplasztika

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Mellfelvarrás, mellplasztika beavatkozás

Lógnak a melleim – Mellfelvarrás a megoldás?

Mit lehet tenni ellene?

Akár akarjuk, akár nem a gravitáció hatását nem tudjuk kikerülni. A bőrünk megereszkedésének ez az egyik oka. De a gravitáció a melleket sem kíméli, főleg akkor, ha azok mérete az átlagnál esetleg nagyobb. A legmegbízhatóbb megoldás a mellplasztika mellfelvarrás műtétje, esteleg mellnagyobbítás beavatkozás kiegészítéssel.

Mivel a mellekben nem találhatóak izmok, puha szövetekből állnak, igazából nincs ami megtartsa őket. Azt, hogy ez a folyamat milyen gyorsan megy végbe a gravitáció hatásán túl a genetika, bizonyos élethelyzetek, rossz szokások is befolyásolják.  A női mell a terhesség és a szoptatás ideje alatt megy át a leglátványosabb változáson. A női test, és vele együtt a mell felkészül a szoptatásra, a mirigyállomány megnő, mérete növekszik. A szoptatás után nem mindenkinek áll vissza az eredeti mellformája, a második, harmadik gyerek után egyre látványosabbá válik a különbség a lánykori állapothoz viszonyítva.

A változókorban a mellek legtöbbször nagyobbak, teltebbek lesznek, de ezzel együtt megereszkedetté válnak. Ennek oka, hogy a menopauza után a korábbi, keményebb mirigyállományt puhább zsírszövet váltja fel. A hirtelen hízás és fogyás nagyon megviseli a testet és ez a mellekre különösen igaz. A bőr nem tudja követni a gyors súlyváltozást. A mozgás fokozza a vérkeringést, feszesebbé teszi a bőrt, megerősíti a mell körüli izmokat. Ennek hiánya is kihat az emlők állapotára.

Lehetséges-e a lógó mellek feszesítése mellfelvarrás műtét, mellplasztika nélkül?

Ha a mell már lóg, akkor sajnos csak a mellfelvarrás beavatkozással, azaz mellplasztikával lehet megbízhatóan helyreállítani az eredeti, feszes állapotát. Viszont a megereszkedés elkerülése céljából, vagy a helyzet súlyosbodásának megállítására vannak megoldások.

Feszesítés tornával

Tömörségüket ugyan nem nyerik vissza, de a mellizmok karbantartásával egy kicsit feljebb kerülhetnek a megereszkedett mellek, ráadásul a vérkeringés is javítható ezen a területen.

A melltartó jótékony hatása

Sokan úgy gondolják, a melltartó véd attól, hogy a keblek lógásnak induljanak, különösen méretes mellek esetén nem hagyja, hogy a bőr és az izomzat megnyúljon. Valójában a melltartó viselése nem sok szerepet játszik abban, hogy meddig maradnak feszesek a kebleink.  Az orvosok véleménye is eltérő ebben a témában, abban viszont sokan egyetértenek, hogy egy rosszul megválasztott darab inkább árt, mint használ.

A túl szoros melltartó lassíthatja a vér- és nyirokkeringést ezen a területen, így a méreganyagok lassabban tudnak távozni. A kényelmetlen pántok ráadásul hát-, illetve nyakfájást okozhatnak, s a túl feszes melltartó alatt bőrbetegségek is kialakulhatnak.

Segítenek-e a kozmetikumok?

A bőr ápolása rendkívül fontos, azonban, ha a mell már megereszkedett, nem lehet kozmetikumokkal helyreállítani a szövetek eredeti állapotát. Különböző mellfeszesítő testápolókkal, mellszérumokkal, és feszességet ígérő természetes készítményekkel, olajokkal találkozhatunk a drogériák polcain, amelyek elsősorban a bőr állapotán tudnak pozitív hatást elérni. Mellplasztika után viszont érdemes bőrápoló, sejtregeneráló, hidratáló és kollagén szintézist serkentő készítményeket használni, de erről minden esetben ki kell kérni a műtétet végző szakorvos véleményét.

Váltózuhany

A hideg és meleg víz váltott használata szintén feszesíti a bőrt, ami jót tesz a mellek kinézetének is. A váltózuhany élénkíti a vérkeringést és segít megőrizni a bőr fiatalos állapotát. Reggelente érdemes a zuhanyozást a hideg változattal befejezni. Felébredünk tőle és örömmel konstatáljuk, hogy egy időre milyen feszesek lettek a melleink. 

Tartsuk meg a versenysúlyunkat!

A súlyingadozás befolyásolja a szövetek állapotát és így könnyedén veszít a bőr a rugalmasságából. Éppen ezért, ügyeljünk rá, hogy mindig megtartsuk a versenysúlyunkat és ezzel együtt a dekoltázs állapotát.

A mellfelvarrás, mellplasztika, mellnagyobbítás árak, a különböző beavatkozások esetén eltérnek és elérhetőek az Árak menüpont alatt.

Vissza a Mellfelvarrás főoldalra a Lógnak a melleim oldalról >

Vissza a Mellplasztika összefoglaló oldalra a Lógnak a melleim oldalról >

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb