Dr. László Zsolt - Orvos Igazgató, vezető plasztikai sebész

Dr. László Zsolt
Orvos Igazgató

Folyamatos szaktanácsadás műtét előtt és után

Hívjon minket, válaszolunk,
segítünk a döntésben

20 év, több ezer elégedett ügyfél

20 év, több ezer
elégedett ügyfél

Plasztikai sebészet - Otthonos kényelem

Professzionális klinika,
otthonos kényelemmel

Mellfelvarrás nagyobbítással

Mellfelvarrás nagyobbítással részletek

A mellfelvarrás körülményei

A mellfelvarrás, gyakran nagyobbítással kombinálva,  egy olyan plasztikai sebészeti  beavatkozás,  amely során a megereszkedett melleket felemeli a sebész a kívánt pozícióba. A beavatkozás során a felesleges bőrt eltávolítjuk, és az emlőszövetet átalakítjuk a mell megemeléséhez. Ezt az eljárást más néven mastopexia –nak nevezzük és 

Olyankor szokták ezt az eljárást választani a pácienseink, ha az évek során megereszkedtek a melleik. Ilyen gyakran csak a mellek fiatalabb kori pozícióját szeretnék visszaállíttatni a hölgyek. Ez a fajta eljárás nem változtatja meg a mellek méretét jelentősen.

A mellfelvarrás gyakran kombinálásra szokott kerülni mellnagyobbítással vagy mellkisebbítéssel is, amennyiben az ügyfél igényli ezek valamelyikét.

A mellek megereszkedésének fő okai

Ahogy telik az idő, a mellek folyamatosan változnak. Elveszítik feszességüket és rugalmasságukat, amely mértéke függ a genetikától is, de alapvetően egy természetes folyamat. Számos oka van az a mellek megereszkedésének, amely az hétköznapi élet velejárója.

A terhesség alatt a melleket tartó szalagok meg szoktak nyúlni, hiszen a mellek teltebbé és nehezebbé válnak. A szalagok megnyúlása hozzájárulhat a mellek megereszkedéséhez a terhesség után - függetlenül attól, hogy az anya tudta-e szoptatni  a kisbabáját.

A különböző időszakok életmódja alapvetően befolyásolja a testsúlyt. A testsúly változásai miatt a bőr a melleknél megnyúlhat és el  is veszítheti a rugalmasságát.

Még ha a egy nő nem is szült gyereket, idővel a gravitáció miatt is a mellszalagok megnyúlnak és megereszkednek.

A mellfelvarrás csökkenteni fogja a megereszkedést, emelheti a mellbimbók az azt körülvevő sötétebb terület (areolae) helyzetét.  Az areolae mérete szintén csökkenthető a beavatkozás során, hogy arányos legyen az újonnan formált mell méretével.

Előzetes és a műtét előtti egyeztetés

Elsőként a Pasarét Klinika esztétikai tanácsadójával fog egyzetetni az alapvető körülményekről és igényeiről. Ezt követően a tanácsadó elmondja, hogy milyen lehetőségek vannak a kért beavatkozásra. Tisztázni fogják az egyes beavatkozások feltételeit és a átbeszélik a teljes folyamatot a jelntkezéstől a gyógyulásig.

A beavatkozás elvégzése előtt a plasztikai sebésszel kerül sor a konzultációra. Az elvárást a páciens mondja el, ezt követően a plasztikai sebész megosztja a pácienssel a lehetőségeket, melyet a különböző megoldások nyújtani tudnak. A kívánt eredmény elérése érdekében az orvos felajánlhatja az implantátum beültetését is, ekkor a mellfelvarrás nagyobítással együtt történik meg. Ez szükséges és bölcs lépés lehet, hiszen a műtét következtében a felesleges bőr eltávolítása miatt, a mellek kisebbnek látszanak, annak ellenére hogy feszesebbek lesznek. A plasztikai sebészeink a várható hegek hollétét fotókon mutatják be, korábbi műtétek alapján.

Ezt követi a műtét előtti vizsgálatsorozatok elvégzése, laboratóriumban. Szó esik majd itt a választható érzéstelenítés vagy altatás fajtáiról is, az otthoni ápolási feladatokról és a gyógyulás stádiumairól. Ezek az információk  elengedhetetlenek a páciens szemszögéből annak eldöntéséhez, hogy milyen beavatkozási  módot, műtétet preferáljon. A tájékoztató jegyzőkönyvet, a páciensn és az orvos is aláírja, miután megtörtént a szóbeli felvilágosítás, konzultáció.

A várható eredmények

A mellfelvarrás eredményeképpen, az emlő felemlésre kerül, esztétikusabb lesz. Jóllehet, fontos tudni, hogy a műtét jellegénél fogva feszesebb, ám az eredeti állapothoz viszonyítva kisebb mellre számíthat a páciens. Ennek megfelelően nem ritka, hogy a páciens a műtétet implantátum beültetéssel együtt kéri, hogy az elvárt méretű és formájú legyen a végeredmény. A páciensnek őszintén meg kell beszélnie a műtétet végző szakemberrel igényeit, ám nem szabad elfelejteni, hogy az elvárható eredmény, a jelen állapot feljavítása, és nem pedig a tökéletesnek számító állapot. Ez az esztétikai műtét javítja megjelenését, visszaadja a magabiztosságát. A különböző méretű mellimplantátummal az emlő szimmetriabeli hiányosságai is kijavíthatók. Tovább olvashat a részletes leírás oldalon, illetve angol nyelven pedig a Wikipedia hasábjain a beavatkozás különböző körülményeiről, technikákról és eljárásokról.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

 

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Mellfelvarrás oldalról >

 

 

Plasztikai sebészet telefonszám, információs vonal

Foglaljon időpontot - Kérjen ingyenes visszahívást!

A képernyő bal alsó sarkában villogó Időpont foglalás gomb megnyomása után, kérjük hívjon bennünket, vagy adja meg adatait, és kolléganőnk hamarosan keresni fogja a konzultáció pontosításával kapcsolatban. A konzultációs részvétel díj- és kötelezettségmentes!

Sok mindent leírtunk a különböző beavatkozások összefoglalóiban. Amennyiben további információra van szüksége, ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során megválaszoljuk összes kérdését! A konzultációra a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerület, Pasaréti út 104. szám alatt kerül sor, a kiválasztott időpontban.