Meddig tart a mellfelvarrás eredménye?

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Meddig tart a mellfelvarrás eredménye?

Mennyire tartós a mellfelvarrás beavatkozás eredménye?

Képzeljük el, mennyire boldog az a nő, aki egy mellfelvarrás után megpillantja új melleit a tükörben. A szüléstől, a szoptatástól, esetleg a hirtelen hízástól és fogyástól megereszkedett mellei évekig zavarták őt. Nem tudott rendesen sportolni, nehezen talált megfelelő ruhát magának és intim helyzetekben néha rátört a szorongás: vajon a párja mit szól lógó kebleihez. Évekig hezitált, hogy vállalja-e e plasztikai sebészeti beavatkozást, azért, hogy visszanyerje mellei fiatalos, esztétikus kinézetét. Aztán döntött, kezébe vette sorsa irányítását, megtalálta a neki legszimpatikusabb plasztikai sebészt és bátran végig csinálta a mellfelvarrás műtét hetekig tartó procedúráját, kifizette a költségeket. Joggal merül fel benne a kérdés: vajon mennyi ideig tart a mellfelvarrás tartóssága? Meddig maradnak ilyen szépek, feszesek keblei?

Számít a genetika

A mellfelvarrással gyönyörűen lehet korrigálni a mellek megereszkedését, de sajnos az eredmény nem örökéletű. Az, hogy mennyi ideig tart, különböző tényezők befolyásolhatják. Az idő múlása, a gravitáció, a szövetek állapotának változása, az életkorral összefüggő egyéb változások továbbra is hatással vannak a mell állapotára. A genetika, a páciens kötőszövetének minősége befolyásolja, hogy az eredmény mennyi ideig tart. Vannak, akiknek a műtét után hosszú évekig is feszes marad a mellük, másoknak pár év után kisebb korrekcióra lehetett szüksége. Egy biztos, helyes életmóddal sokat lehet tenni azért, hogy a mellfelvarrás eredménye minél tovább tartson.

Életmód tanácsok a szép mellek megőrzése érdekében

  • Figyeljünk oda a bőrápolásra! Ahogy gondosan ápoljuk az arcunkon a bőrt, ugyanolyan odafigyeléssel forduljunk a testünk ezen tájékához is. A bőr rugalmassága az évek során itt is csökken, s nem foghatunk mindent a genetikára. Ne vigyük túlzásba a napozást és a szoláriumot! Egyik sem tesz túl jót a bőrnek, különösen, ha leégünk. Használjunk jóminőségű testápolót, amik bőrfeszesítő összetevőket is tartalmaznak. Fényvédő nélkül pedig ne menjünk a napra.
  • Pótoljuk a vitaminokat: a C, a D és az E-vitamin nagyon fontos a bőr szempontjából, ezért, ha ételeinkkel nem juttatunk be eleget belőlük a szervezetünkbe, ez a bőrünk rovására is mehet.
  • Hidratáljunk! Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a megfelelő folyadékbevitel. Napi 2-3 liter folyadékot kell inni azért, hogy támogassuk testünk működéseit, és biztosítsuk a bőr általános hidratáltságát. A hidratált bőr jobban ellenáll az idő múlásának.
  • Kerüljük a hirtelen súlyvesztést és a jojó-diétázást! A gyors súlyvesztés, valamint a hirtelen meghízás nem csak a mellfelvarrásnak, de más plasztikai sebészeti eljárás eredményének sem kedvez. Igaz, hogy a műtét után egy ideig nem szabad túlzásba vinni a testmozgást, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül meg kell híznunk. Ha egészségesen, változatosan étkezünk, kordában tudjuk tartani a súlyunkat ebben az átmeneti időszakban is.
  • Válasszunk megfelelő melltartókat! Ideje megismerkednünk a sportmelltartó fogalmával és beszerezni néhány kényelmes darabot ebből a típusból is. Sportoláskor különlegesen védeni kell a melleket a rázkódástól, de a hétköznapi életben sem árt az alaktunkhoz legjobban illő, a melleket stabilan tartó melltartó viselése.

Segít a plasztikai sebész

A mellfelvarrás előtt és a sebészeti beavatkozás utáni kontrollvizsgálatok alkalmával orvosaink számos jótanáccsal látják el a pácienst. Követik a mellek alakulásának folyamatát, válaszolnak a kérdésekre és felhívják a figyelmet arra, ha újabb korrekciós műtétre lenne szükség.

Az mellfelvarrás árak függenek a beavatkozás mértékétől és az esetlegesen alkalmazott mellnagyobbítás technikájától, illetve a kombinált zsírleszívás beavatkozástól. A hozzávetőleges költségek elérhetőek az Árak menüpont alatt.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

 

Vissza az Mellfelvarrás főoldalra az Eredmény tartóssága oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Mellfelvarrás eredmény tartóssága természetesen telt ajkakért oldalról >

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb