Mellfelvarrás, mellplasztika további körülményei

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Mellfelvarrás további körülmények, mellplasztika részletek

A mellfelvarrás bevatkozás körülményei

Néhány dolog, amit a mellplasztika műtétről tudni kell

A terhesség ideje alatt, a szoptatás során, hirtelen fogyás következtében, vagy az idő előre haladtával a mell veszít rugalmasságából. Nem csak esztétikai, fizikai problémákat is okozhat a megereszkedő mell, például hátfájást, vagy különböző bőrelváltozásokat.

Hogyan vágjunk bele?

Mindenekelőtt plasztikai sebésszel való konzultációval. A páciens mindig az elvárásaival érkezik, az orvos pedig a lehetőségekkel válaszol. Előfordulhat, hogy szükséges implantátum behelyezése, melyekről fotókat is megtekinthet a páciens. Ezután a szükséges vizsgálatok következnek, majd a beteg arról is felvilágosítást kap, hogy a műtét után milyen gyors gyógyulásra számíthat, hogyan ápolja magát otthonában. Ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a megfelelő döntést hozza meg – belevág egy ilyen beavatkozásba, vagy sem.

Milyen lehetőségek vannak?

Két dolgot érdemes tudni a beavatkozásról: az egyik, hogy a műtéten átesett mell feszesebb, rugalmasabb lesz. A másik, hogy a felvarrás során az eredeti méretnél kisebb mellet kapunk – ezért kérik sokan az implantátum beültetését. Ne felejtsük el, hogy itt a jelenlegi állapot felturbózásáról van szó, nem egy tökéletes mell megteremtéséről, elsősorban az esztétikán van a hangsúly. Fontos kiemelni, hogy a műtétet kizárólag altatásban végzik.

Mit kell tenni a műtét előtt?

A páciens a műtét napján a szükséges leleteivel érkezik a kórházba. Szükséges egy, a műtétet végző klinika megbízását tartalmazó szerződés aláírása is. Fontos, hogy az orvossal előre megbeszélt eljárásokat betartva érkezzen a beteg, amelyek arra vonatkoznak, hogy a műtét előtt mennyi idővel fogyaszthat utoljára ételt, italt. Gyógyszerszedés esetén reggel minimális folyadékkal be lehet venni a tablettákat.

Hogyan zajlik a mellplasztika műtét?

Alapvető cél, hogy a mellek állapotán javítsanak – legyen az alakjára, vagy méretére vonatkozó javítás. A beavatkozás annál nagyobb, minél inkább megereszkedett mellről van szó.

A „félhold” eljárás

Ez számít az emlőfelvarrások közül a legapróbb beavatkozásnak. Akkor alkalmazzák, ha a mell épp csak megereszkedett. A sebész a mellbimbó fölött ejt egy félhold alakú metszést, eltávolítja a felesleges szöveteket, bőrt, végül plasztikai varrással fejezi be a műtétet. A lábadozási idő rövid, az eredmény rendkívül esztétikus.

A Benelli technika

Dr. Luis Benelli nevéhez fűződik az az eljárás, amely során enyhén, vagy közepesen súlyosan lógó melleket varrnak fel. Ennél a technikánál egy gyűrű alakú metszést ejt a sebész a mellbimbó körül, a felesleges részek eltávolítása után speciális szűkítő varratokkal, végül plasztikai varratokkal fejezi be a beavatkozást. Ennél az eljárásnál a bimbóudvar kisebbítésére is lehetőség nyílik.

Műtét függőleges metszéssel

Ez az az eljárás, melyet azoknál a pácienseknél alkalmaznak, akiknél a mell lógása már nagyobb méreteket ölt. Egészen a mell alatti ráncig haladnak a bemetszéssel, majd a megnyúlt bőr eltávolítása utána plasztika varrattal fejezik be a beavatkozást. Általában itt már szükség lehet a mellfelvarrás során az implantátum behelyezése is a kívánt eredmény eléréséhez.

Nagyfokú emlőlógásra is van megoldás

Vannak olyan esetek, amikor az emlőbimbó teljesen lefelé irányul. Ekkor gyakran van szükség implantátum beültetésére, hiszen az eredeti emlőszövet valószínűleg nem lesz elég a kívánt végeredmény eléréséhez. A műtés során három helyen is bemetszést végeznek: a mellbimbóudvar körül, függőlegesen a mell alatt, majd a mell alatti redőben, végül plasztikai varratokkal végződik a folyamat. Fontos tudni, hogy ezen eljárás során a mellbimbót a bimbóudvarral együtt át is kell helyezni.

A mellfelvarrás, mellplasztika, mellnagyobbítás árak, a különböző beavatkozások esetén eltérnek és elérhetőek az Árak menüpont alatt.

 

A mellfelvarrásról további részleteket oivashat a wikipedia hasábjain.

 

Vissza a Mellplasztika összefoglaló oldalra a Mellfelvarrás további részletek oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Mellfelvarrás körülményei oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb