Pasarét Klinika bemutatkozás

 

A következőkben olvashatnak plasztikai sebészet területeiről és szerepéről.

Mit takar a plasztikai sebészet?

Plasztika sebészet kiválasztása

A plasztikai sebészet a hiányzó vagy sérült szövetek, illetve a bőr helyreállítására szolgál. Fő célja a szövetek és a bőr működésének rekonstrukciója, a normál állapot visszaállítása. Valójában a testrészek megjelenésének javítása csak másodlagos, ám szintén fontos cél. Kozmetikai beavatkozások keretein belül van lehetőség kívánatosabb megjelenés céljából végzett műtétekre. Ezeket kizárólag egészséges embereken, és a megjelenés megváltoztatása céljából végzik.

Alkalmazási területek:

  • születés óta fennálló rendellenességek (pl. ajak- és szájpadhasadék, ujjak közti úszóhártya, anyajegyek)
  • rákos szövetek eltávolítása által károsodott területek (pl. arc vagy mell)
  • kiterjedt égési, vagy más súlyok sérülések

Sebészeti technikák:

  • bőrátültetés: érintetlen testrészről egészséges bőr eltávolítása, majd a sérült területen történő felhasználása
  • bőrlebeny rekonstrukció: az egyik testrészből szövetdarab átvitele másik testrészbe erekkel együtt
  • zsírátvitel: az egyenetlenségek korrigálása érdekében az egyik területről eltávolított zsírt egy másik területre helyezik be
  • vákuumzárás: a sebet felszívják, hogy a folyadék kiürüljön és ezzel ösztönözzék a gyógyulást
  • álcázó smink vagy krémek
  • protézisek

A fent említett sebészeti technikák kockázatokkal is járhatnak. A kockázat mértékét 3 dolog határozza meg leginkább: az érintett területe mérete, a sebész tapasztalata és a páciens egészségügyi állapota. Általános kockázatnak számít a fájdalom, a kényelmetlenség, a vérzés, a fertőzés és a hegesedés. Ezek a kockázatok azonban a technológiai előrehaladásának és az emberek hozzáállásának köszönhetően egyre jobban kezelhetőek. Nem jelentenek tehát akadályt abban, hogy szélesebb körben alkalmazzák és elfogadják a különböző plasztikai eljárásokat.

A plasztikai sebészet javíthatja az emberek önértékelését, magabiztosságát és általános életminőségét egyaránt. Nem meglepő tehát, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a külső megjelenésünket célzó beavatkozások. A technika folyamatos fejlődésének köszönhetően évről évre nő a módszerek hatékonysága és megbízhatósága, ezzel a felhasználók köre is. Napjainkban fontos szempontnak számít a megjelenés, nemcsak a nők, de a férfiak körében szintúgy. A legközismertebb beavatkozás a mellplasztika, mely általában mellnagyobbítást vagy mellfelvarrást, vagy akár mellkisebbítést is jelenthet. Ezen kívül a nők körében számos beavatkozás az archoz köthető. Ilyenek például az orr- vagy szemhéjplasztika, illetve a különböző feltöltések a ráncok ellen vagy a száj kiemeléséhez. A test többi részének vonzóvá varázslásához is rendelkezésre állnak különböző műtétek. Gyakorlatilag minden testrész kezelhető plasztikai beavatkozásokkal a combtól kezdődően a hason át egészen a felkarokig. A férfiak körében elterjedtebb a zsírleszívás és hasplasztika. Az arcot illetően pedig az orr- és fülplasztikák.

Plasztika sebészet vélemény

A különböző szépészeti beavatkozások hátterében lelki eredetű megbetegedések vagy az önmagunkkal szemben való elégedetlenség is állhat. Ebben az esetben ideális megoldásnak tűnhet egy plasztikai műtét, ha ettől elégedettebbnek, felszabadultnak érzi magát a páciens. Ez nem tűnik túl nagy árnak, azért cserébe, hogy nap mint nap egy magabiztos, boldog személy mosolyogjon vissza a tükörből. Ahhoz azonban, hogy a kívánt végeredmény tökéletes legyen elengedhetetlen a lehető legjobb plasztikai sebész kiválasztása. Ajánlott több különböző konzultáción is részt venni, az ajánlatok meghallhatni és összevetni. Fontos lehet a sebész tapasztalatain túl az is, hogy mennyi időt fordít a mentális háttér felderítésére. Ha megszületett az elhatározás, fordítsunk kellő időt a plasztikai sebész kiválasztására is!

Várjuk, a Pasarét Klinika Plasztikai sebészet Budapest egyik legjobb magán Klinikája >