Ráncfeltöltés, ránckezelés

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Ráncfeltöltés, ránckezelés részletek

Ráncfeltöltés és a b.tox kezelés

A ráncfeltöltés palettáján fontos helyet foglal el a b.tox kezelés. Jól használható a homlok, különösen az orrgyök feletti ráncok, a szem körüli ráncok feltöltése esetén. Az oldatot az előbbiekben említett ráncos zónák izomzatába fecskendezzük.

A b.tox a befecskendezés területének megfelelően bénítja az adott izomrészt, mely tónusa felelős a bőrráncokért. Kb. 5 nappal a kezelést követően válik láthatóvá a hatása, kezdenek a ráncok eltűnni. A hatása kb. 4 hónapig tart, ekkor ismételni kell a kezelést. A b.tox is jól használható a hónalji izzadás kezelésére is.

A b.tox eredetileg a Clostridium botulini nevű baktérium elleni védőoltásként alkalmazták. Ez a baktérium többek között ételmérgezés során kerülhetett a szervezetbe. Ez követően fájdalmas izomgörcsök oldására használták, később a plasztikai sebészet vette át, ránc kezelés céljából. Jó hatással van bizonyos estekben a migrénes fejfájásra, valamint a hónalji fokozott izzadás csökkentésére is.

A ránccsökkentő hatásával kapcsolatban azonban gyakran téves információi vannak a pácienseknek. A b.tox már az arc nyugalmi állapotában meglévő, mély ráncainak eltüntetésére nem alkalmas. Azokat a ráncokat szünteti meg, amelyek reggel az arc nyugalmi helyzetében nincsenek meg, csak napközben, a koncentráció, vagy erős fény hatására összehúzódó mimikai izmok hoznak létre. Legjellemzőbb helyei a szem körüli szarkalábak, az orrgyök feletti “mérges” redő, a homlok gondterhelt ráncolása.

A ránc kezelés azon alapszik, hogy a b.tox megakadályozza az ideg-ingerület átvitelét az izomsejtre, így az nem húzódik össze. A két sejt közötti kapcsolat ismételt kialakulása kb. 2-5 hónapot vesz igénybe, egyénenként különbözően, addig az összehúzódás, így a ráncok is elmaradnak, így az eljárást igény szerint meg kell ismételni. A hónalji izzadás csökkenése is hasonló mechanizmuson alapul, itt a verejtékmirigyek működését befolyásolja.

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés során a hatóanyagot apró szúrásokkal, nagyon vékony tűvel juttatjuk a kezelendő terület bőre alá, mely inkább csak kellemetlennek, mint fájdalmasnak mondható.

A beadást követő első két órában ajánlott a kezelt területen lévő izmokat 10-15 alkalommal összehúzni, tornáztatni negyedóránként, a hatás fokozódása érdekében. A fizikai munkát, testedzést kerüljük az első 2-3 napban. A szoláriumba se menjünk pár napig. 1 hétig az injekciók helyét ne masszírozzuk.

A ráncfeltöltés mellékhatásként a kezelt területen apró duzzanat, “véraláfutás”keletkezhet, mely gyorsan elmúlik. Ritka az átmeneti hányinger, enyhe fejfájás is. A fenti panaszok az esetek 1% körül fordulnak elő. Legkellemetlenebb probléma a beadott hatóanyag elmozdulása esetén jöhet létre, a felső szemhéjak időleges megereszkedését okozva, legfeljebb 2-3 hétig.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

 

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Ráncfeltöltés oldalról >

 

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb