Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Mellnagyobbítás miértjei

2020.12.13 20:46
Mellnagyobbítás miértjei

Mellnagyobbítás miértjei

#Mellnagyobbítás #Mellplasztika #Implantátum #Mellimplantátum #Szilikon #Szilikonmell

A nők számára a mellük a nőiességünk szimbóluma, egészséges önbizalmunk egyik pillére. Mivel a női kebel az idő múlásával változásokon megy keresztül, a nők hozzáállása e testrészükhöz is változhat.

A mellnagyobbítás okai

Kamaszkorban általában a lányok elégedetlenek testükkel, így a mellükkel is. Türelmetlenül várják, hogy végre nőies idomaik legyenek, vagy éppenséggel szégyellik a kortársaikhoz képest méretesebb vagy éppen aszimmetrikusabb emlőiket.

A női mell a terhesség és a szoptatás ideje alatt megy át a leglátványosabb változáson. A női test, és vele együtt a kebel felkészül a szoptatásra, a mirigyállomány megnő, a mell mérete növekszik. Sajnos a kötőszövet sok esetben nem tudja követni a hirtelen fellépő növekedést, ilyenkor a bőr megrepedhet és striák alakulnak ki. A szoptatás után nem mindenkinek áll vissza az eredeti mellformája, a második, harmadik gyerek után egyre látványosabbá válik a különbség a lánykori állapothoz viszonyítva.

A változókorban az emlők legtöbbször nagyobbak, teltebbek lesznek, ezzel együtt megereszkedetté válnak. Ennek oka, hogy a menopauza után a korábbi, keményebb mirigyállományt puhább zsírszövet váltja fel.

A nők életük különböző szakaszában más-más okok miatt döntenek a mellnagyobbítás mellett.

Mellméret

Kicsinek érzik a melleiket és nagyobb méretűt szeretnének. A kebel méretét elsősorban a genetika határozza meg, természetes úton nem tudunk tenni azért, hogy befolyásoljuk a növekedését.

Nincs bizonyíték arra, hogy egyes vitaminok vagy a fehérje fogyasztása a mell növekedésének idején befolyásolja-e az emlő végleges méretét. Az edzés jót tehet a mellek karbantartására, amikor már kialakult a végleges forma, de a kebel méretét ezzel sem lehet befolyásolni.

A női mell túlnyomórészt zsírszövetből és kötőszövetből áll, izomszövetet nem tartalmaz. Az izmok az emlők alatt helyezkednek el. Az edzett, tónusos izomzat viszont természetes push-up melltartóként működik, vagyis esztétikusabb megjelenést biztosít.

Aszimmetria

Tökéletesen szimmetrikus emberek nincsenek. Apró aszimmetrikus különbség testünk különböző részén, így a mellekben is megtalálhatóak. Az emlők aszimmetriája az esetek többségében nem feltűnő, néha optikailag, helyes testtartással korrigálható. Ha a különbség szabad szemmel is látványos, akkor okozhat lelki problémát, önértékelési zavar alakulhat ki, ami a szexuális életére is kihathat.

Terhesség

A szoptatás után a mirigyállomány megváltozik, a kebel mérete csökken, alakja és tartása is megváltozhat. A nő önértékelése ilyenkor meginog, sokaknak a mellkorrekciós műtét jelenti az önbizalom visszaszerzésének kézenfekvő módját.

Az első gyerek születése után merül fel a kérdés, hogy a mellnagyobbító műtét után, a következő gyerek születésekor képes lesz-e szoptatni a jövendőbeli anyuka. A válasz rá egyszerűen: igen. Ez a műtét nem befolyásolja a későbbi tejtermelést, nyugodtan és biztonságosan táplálható természetes úton az újszülött.

Mellforma

Harang alakú, csepp alakú, kúp alakú vagy éppen kerek kebel: a női mellformák legjellemzőbb típusai.

A harang típusba tartozik a felül karcsúbb, alul teltebb mell. A csepp formájú emlők valóban könnycsepp formájúak. A kúp formájú kebel emeli ki leginkább a mellek teltségét és magát a mellbimbót akkor, ha az emlőben van elég mellszövet.

A kerek mell a legkedveltebb kebelorma, ebben az esetben áll fenn leglátványosabban a harmónia a méret és a forma között. A mellforma szilikon géllel töltött implantátum segítségével változtatható, amit a plasztikai sebész és a páciens közösen választ ki. Amennyiben van lehetőség a saját zsírral történő mellnagyobbítás bevatokzásra, akkor annak eredménye egy sokkal lágyabb esést enged az új mellformának, a szilikon implantátumhoz képest.

Súlyváltozás

Az úgynevezett jojó effektus- a hirtelen fogyás és hízás – eredménye az egész testen megjelenik. Azokon a helyeken, ahol nagyobb mennyiségű zsírkészlet halmozódott fel a hízással (fenék, csípő, combok területe) megfelelő diétával és mozgással nagyobb mennyiségű zsírszövetet adhatunk le.

A keblek arányosan ugyanakkora mértékű fogyást szenvednek el, mint a többi terület a testen. Viszont sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a mell ereszkedjen meg, lógni kezdjen, mint mondjuk a combunk, vagy a fenekünk.

Betegség

Rosszindulatú daganat miatti amputáció, vagy családi hajlam miatt, megelőzés céljából véghezvitt masztektomia után az érintett nők implantátumot kapnak.

A masztektomia olyan sebészeti beavatkozás, melynek során egyik vagy mindkét emlőt eltávolítják. A rekonstrukciós műtétek alkalmával az elveszített szöveteket és a mell térfogatát pótolják. A szimmetria is kulcskérdés, mivel a daganateltávolítás, kivéve a súlyos eseteket és a preventív masztektomiát az egyik emlőt érinti csak.

 

Tovább a MELLPLASZTIKA oldalra a mellnagyobbítás blog oldalról  >>

Vissza a főoldalra a mellnagyobbítás blog oldalról  >>