Melyik hasplasztika megoldás való nekem?

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Hasplasztika, mini hasplasztika

Melyik hasplasztika való nekem?

A hasplasztika az egyik leglátványosabb eredménnyel járó szépészeti beavatkozás. A hasi tájékon felhalmozódott makacs zsírpárnák és bőrréteg sebészi úton történő eltávolítása szemmel látható eredményt nyújt, s a páciens életminőségére, önképére is nagy hatással van. A műtéti beavatkozás szempontjából nem mindegy azonban, hogy csak egy esztétikai szempontból zavaró pocakunk, vagy egy egészséget is veszélyeztető kötényhasunk van. Minden esetben az orvos dönt arról, hogy melyik eljárás hozza meg a legtökéletesebb eredményt az adott páciens esetében, de a hasunk külső állapotát megvizsgálva, nagyjából lehet előre tudni, mire számíthatunk.

Mini hasplasztika

Ha normál testsúllyal rendelkezünk, vékony testalkatúak vagyunk, viszont a hasi területen rendelkezünk némi felesleges zsírréteggel és lógó bőrrel, ami zavaró pocak formájában van jelen és bármit is teszünk, nem tudunk megszabadulni tőle, akkor valószínű, hogy esetünkben a mini hasplasztika javasolt. Ha a köldök feletti területtel nincs problémánk, egyedül a has alsó részén alakult ki „úszógumi”, amitől így-vagy úgy megszabadultunk, de utána jelentős alhasi bőrfelesleg maradt. Ebben az esetben a plasztikai sebész nem nyúl majd a köldökhöz, nincs köldökmetszés, sem pedig köldökáthelyezés. Egy vízszintes metszéssel feszesíti majd a hason a köldök és a szeméremcsont közti területet.  Ez egy egyszerűbb beavatkozás, akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető, a gyógyulás ideje is rövidebb.

Teljes hasplasztika

Ha súlyosabb a helyzet és a köldök alatti és feletti területen is felgyülemlett a felesleges bőr, esetleg a hasizmaink meggyengültek, szétnyíltak, akkor jöhet szóba a teljes hasplasztika. Ebben az esetben a plasztikai sebész a köldököt is kimetszi és megfelelő magasságba áthelyezi. Ilyenkor a két csípőcsont között, a bikinivonalban ejt bemetszéseket, a bőr alatti zsírszöveteket az egész hason, a bordák ívéig felpreparálja, majd eltávolítja a felesleges szöveteket. Ha a terhesség során meggyengült a hasfal izomzata, szétcsúsztak a hosszanti hasizmok, a teljes hasplasztik ezen is segíteni tud. A szeméremcsonttól a szegycsontig hosszában összevarrják a szétcsúszott egyenes hasizmokat és így megszűnik a rés közöttük, a hasüreg tartalma már nem domborodik előre, a hasfal visszanyeri feszes állapotát.

Hasplasztika és más plasztikai beavatkozások egyszerre

A klasszikus hasplasztika a csípőtő csípőig tartó hasi részt érinti. Gyakran előfordulhat azonban, hogy a csípő és a derék tájékán is felhalmozódik a felesleges bőr, ilyenkor a sebész kiterjesztheti a hasplasztikát és oldalsó részplasztikát is alkalmazhat. Ha szükség van zsírleszívásra, a műtét során ez is elvégezhető. A leszívott saját zsírsejtek töltésre is alkalmasak, az arc, a mell, a fenék, a vádli plasztika esetében a saját zsír az implantátumot is kiválthatja. Legújabb beakavatkozásunk a Lézeres Zsírleszívás nagyon előnyös a klasszikus zsírleszíváshoz képest, hiszen:

  1. A lézeres zsírleszívás során a zsírsejtek sokkal nagyobb része ép marad, ezzel javítja a zsírfeltöltés eredményét,
  2. Az eljárás enyhébb fájdalommal jár, mert sokkal kíméletesebb beavatkozás,
  3. A gyógyulás sokkal gyorsabb, mert nem terheli meg annyira a zsírleszívás területetit,
  4. A terület zsövetei sokkal feszesebbek lesznek, mert a zsírréteg körüli szövetek stimulálásával feszesíti a zsövet rétegeket.

Az altatásos műtét során több plasztikai beavatkozás is elvégezhető, ez ugyan megterhelőbb a páciens szervezete számára, viszont a gyógyulási idővel sokat spórolhatunk.

A hasplasztika mellett a beavatkozások hozzávetőlegesen felét a női ügyfeleinknek mellplasztika műtétei teszik ki. Továbbá nagyon gyakran végzünk:

beavatkozásokat is, hogy csak a leggyakoribb eseteket említsük meg.  Ezeken túl rengeteg egyéb plasztikai és általános sebészet hatáskörébe tartozó beavatkozást végzünk, mint p. karplasztika, combplasztika, vagy az arc, fül és szem környéki beavatkozások, melyeket részletesen áttekinthetnek a fenti menüpontjaink alatt.

A hasplasztika árak, mini hasplasztika árak a különböző beavatkozások esetén eltérnek, megtekinthetőek fent, az Árak menüpont alatt.

 

Vissza a Hasplasztika főoldalra az Hasplasztika választás oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Hasplasztika választás oldalról >

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb