Miért hízunk a hasunkra - Zsírleszívás és hasplasztika lehet a megoldás

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Hasi hízásra lehet megoldás a zsírleszívás?

A hasi hízás gyakori - Zsírleszívás és hasplasztika a megoldásunk rá

#Hasplasztika #Plasztikasebész #Zsírleszívás #Has #Hízás #Fogyás

Az esztétikailag zavaró kis pocak és a már az egészséget is veszélyeztető kötényhas között nagy az átmenet. Szükségünk van valamennyi zsírpárnára a has területén, mert ez védi a hasüregben található szerveinket az őket érő külső hatásoktól. De nem mindegy, hogy mekkora mennyiségű zsír halmozódik fel testünk ezen részén. Minél több, annál nehezebb megszabadulni tőle, egy idő után eljuthatunk odáig, hogy sem a diéta és sem az edzés már nem segítenek.

Ha a hasi hízás eltér a normális állapottól, komolyan el kell kezdeni foglalkozni vele, mert káros lehet az egészségünkre. A hasi tájékon felgyülemlett zsírszövet ugyanis nem bőrünk alatt, hanem a hasüregben, a belső szerveink között helyezkedik el. Ez a zsigeri zsír sejtkárosító hatású vegyületeket juttat a szervezetbe, amelyek növelik a magas vérnyomás- és koleszterinszint, a szívbetegségek, a cukorbetegség, a stroke és bizonyos daganatok kialakulásának kockázatát.

A hasra hízás okai

Finomított szénhidrátok, cukros ételek, italok, üres kalóriák - az egészségtelen táplálkozás jellemzői, amelyek általában elhízáshoz vezethetnek, és a hasunkat sem kímélik. A sörhas kialakulásában nemcsak a nagy mennyiségben elfogyasztott sör, de egyéb más alkohol is szerepet játszik, fokozza a hasi zsír termelődését, és ezáltal a has körfogata is látványosan megnő. A helytelen táplálkozás és a túlzott alkoholfogyasztás egyenes következménye a megnőtt has.

A hormonok szintén közrejátszhatnak a hasra hízás folyamataiban. Különösen igaz ez a menopauza idején. A kor előrehaladtával lassul az anyagcsere, csökken az ösztrogén, a progeszteron és a tesztoszteron hormonok termelődése, ami a változó korú nőket hajlamosabbá teszi a hasi hízásra. A hasi hízás hátterében a hormonrendszer működési zavarai, annak betegsége is állhat. Az úgynevezett PCOS, (a policisztás ovárium szindróma) nemcsak nőgyógyászati probléma, az egész hormonháztartást befolyásolja. Ennek kísérő tünete a hasi zsír mennyiségének növekedése.

Ha sok stressz ér minket, általában többet eszünk. A szervezetünkben a kortizol nevű stressz hormon mennyisége növekszik, ettől emelkedik a vércukorszintünk, megnő az étvágyunk. Mindennek alapvetően a túlélésben van szerepe, ha többet eszünk, nagyobb fizikai teljesítményre vagyunk képesek. Mai világunkban azonban a stresszhelyzetek mentálisan érintenek, nincs szükségünk plusz kalóriákra az életben maradáshoz. A megnőtt hormontermelődésre azonban ösztönösen túlevéssel reagálunk.

A hasi hízás számos oka közül az egyik legfontosabb a genetika. Az alma alkatú nők híznak elsősorban a hasukra és a felsőtestükre. A lábaik vékonyak, vállaik szélesebbek a csípőjüknél. Ha ezt az alkatot örököltük felmenőinktől, még inkább oda kell figyelni a helyes táplálkozásra, életmódra.

A terhesség és a szülés után visszamaradt, megnagyobbodott has felhalmozódott zsírból, felesleges bőrből és a kitágult hasizmokból tevődik össze, sok esetben nagy kihívás megszabadulni tőle. A terhesség egyik szövődménye lehet a hasizom hosszanti irányú szétnyílása, ebben az esetben mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

Ha már nem segít a diéta és a torna

A nagymértékű fogyás, terhesség, szülés után gyakran előfordul, hogy a has megnyúlt bőre nem képes az eredeti állapotára visszahúzódni, petyhüdté, lógóvá válik. Végleg elveszíti feszességét és nem simul megfelelően a hasfalra. Hiába végez az illető rendszeres hasizomerősítő gyakorlatokat, próbál ki kozmetikai, esztétikai kezeléseket, ezt a problémát a plasztikai sebész képes látványosan orvosolni.

Műtéti úton eltávolítja a felesleges szöveteket, feszesíti a megereszkedett bőrt. Ha szükséges, a hasfal izomzatának rekonstrukcióját, helyreállítását is elvégzi. Jelentős túlsúly esetén a hasplasztika előtt drasztikus fogyókúrát javasolnak, a fogyás után lehet csak a megnyúlt bőrt eltávolítani.

A hasplasztikát bizonyos esetekben zsírleszívással kombinálják, ilyenkor a felhalmozódott zsírsejteket is el tudják távolítani egy műtét során. A vágás általában a fehérnemű vonalának mentén helyezkedik el, így még fürdőruhában, illetve fehérneműben sem látszik majd a heg.

 

Tovább a Zsírleszívás oldalra a hasra hízás oldalról  >>

Tovább a Hasplasztika oldalra a hasra hízás oldalról  >>

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb