Széptest Blog - Plasztikai sebészet

A szemhéjplasztika nem csak a sztárok privilégiuma

2021.10.18 12:00
A szemhéjplasztika nem csak a sztárok privilégiuma

A szemhéjplasztika nem csak a sztárok privilégiuma

Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger, Taylor Swift, hogy csak néhány hollywoodi sztárt említsünk, akik túl vannak már egy szemhéjplasztika műtéten, ami az alsó és a felső szemhéjuk területét is érintette. De nemcsak a női hírességek fordulnak rendszeresen plasztikai sebészhez, hogy kinézetüket fiatalabbá varázsoltassák, hanem Tom Cruise, Al Pacino, Paul McCartney is engedett a csábításnak és megcsináltatta a szemhéját. Mondhatjuk, hogy az A listás sztárok körében szinte elvárás a fiatalos, nyílt tekintet, s egy jól sikerült szemhéjplasztika ebben sokat segít.

S mi van velünk, egyszerű halandókkal? Mi miért válasszuk a szemhéjplasztika beavatkozást, ha azt szeretnénk, hogy tekintetünk sugárzó legyen, a fiatalkori énünket idézze vissza?

Szemhéjplasztika utáni gyógyulási tanácsok

Szemhéjplasztika után

Könnyebben megy a kapcsolatteremtés

A nyílt tekintet sokat segít a kapcsolatteremtésben. Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre. A szemeink sokat elárulnak rólunk, fontos szerepet játszanak az arckifejezésünkben. Egy üzleti tárgyalás során, vagy az első randi alkalmával a partnerünk ösztönösen a szemünkbe néz, nem mindegy, mit lát benne. A nyílt tekintet bizalmat ébreszt a másikban.

Sminkelni is egyszerűbb

A reggeli smink elkészítése és ezen belül a szemfestés a nők számára sarkalatos kérdés. Az egész napunkat el tudja rontani, ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, de ha jól sikerül, akkor nő az önbizalmunk, könnyebben vesszük az akadályokat. Amikor a felső szemhéjon begyűrődik, ráncosodik a bőr, a szemhéjfesték apró pigmentjei beleülnek a ráncokba és ez még jobban öregít. Megdöbbenve vesszük észre, hogy milyen nagy a különbség, ha az ujjunkkal finoman felhúzzuk a felső szemhéjunkat és úgy sminkeljük a szemeinket.

Amikor a látást is veszélyezteti a megereszkedett szemhéj

Amikor a felső szemhéjon lévő bőrfelesleg jelentősen rálóg a szemgolyóra, szűkíti a látómezőt és ezért szinte biztos, hogy akadályozza a látást is. És ehhez nem kell, hogy éveink száma meghaladja az 50-et. Genetikai adottság, családi örökség is lehet, hogy már fiatalabb korban megnyúlik a bőr a felső szemhéjon és ettől nehezebben tudunk olvasni.  A rugalmatlan, petyhüdt szemhéj ráadásul kevésbé tölti be eredeti védőfunkcióját, ezért a szem szárazabb lesz, könnyebben megsérülhet. Ebben az esetben már nem csak esztétikai okai vannak annak, hogy az illető műtéti beavatkozásra szánja el magát.

Miben segít a szemhéjplasztika?

A szemhéjplasztika nem képes visszaforgatni az idő kerekét, de valljuk be, nem is ez a célja. A szem esztétikus megjelenését tudja helyreállítani.  A mélyen barázdált, fityegős felső szemhéjat, valamint a szemek alatt kialakult táskákat tudja sebészi eszközökkel eltüntetni. A felső szemhéjplasztikánál a megereszkedett bőrfelesleget metszik ki és előfordulhat, hogy a bőr alatt felgyülemlett zsírszövetet is eltávolítják, s ha szükséges, a szemöldök területéhez is hozzányúlnak.  Az alsó szemhéjplasztikánál az elődomborodó zsírpárnákat tüntetik el és a megnyúlt bőrt metszik ki. A két beavatkozás elvégezhető külön-külön, vagy együtt, bőrön vagy kötőhártyán keresztül ejtett metszésből.

Mennyi ideig tart a szemplasztikai műtét eredménye?

A szemplasztikai műtét eredménye hosszú ideig tart, de nem örökké. Viszont jó hír, hogy a beavatkozás megismételhető. Az idő múlása, a gravitáció, a szövetek állapotának változása, az életkorral összefüggő egyéb változások továbbra is hatással vannak a szemhéj bőrére, mint ahogy az egész testünkre. A genetikánk, a kötőszövetünk minősége befolyásolja, hogy az eredmény mennyi ideig tart. Általában 8-10 év, de vannak szerencsés alkatok, akiknél csak 15 év után kell elgondolkozniuk azon, hogy újra elvégeztessék ezt a műtétet.

Sztárok szemhéjplasztika beavatkozás után

https://www.slice.ca/did-brow-and-eye-lift-surgeries-transform-these-stars/

 

A szemhéjplasztika beavatkozások mellett egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk a Mellnagyobbítás beavatkozás, amely történhet implantátum beültetéssel vagy saját zsír betöltéssel. Olvassák el a részleteket a Mellplasztika oldalunkon.

 

Tovább a Szemhéjplasztika részletek oldalra a Szemhéjplasztika nem csak hírességeknek blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Szemhéjplasztika nem csak hírességeknek blog oldalról >