Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Tapasztalatok és kérdések a mellplasztikával kapcsolatban

2020.12.13 20:46
Tapasztalatok és kérdések a mellplasztikával kapcsolatban

Mellplasztika tapasztalatok és kérdések

A legfontosabb kérdések, amelyek a mellplasztikával kapcsolatban felmerülnek a kockázati tényezőkön és a műtéti folyamatokon kívül a felépülés fázisára vonatkoznak általában. Éppen ezért néhány mondatban most összegezzük, mindazt, amit tudni érdemes, a mellműtétet követő időszakról

Mire számítsunk a mellműtétet követően?

A beavatkozást követően az altatásból történő teljes ébredés nagyjából 2 órát vehet igénybe. Ezalatt folyamatos megfigyelés alatt áll a páciens és vénásan fájdalomcsillapítót is kap, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget kelljen elszenvednie. Egy kis kábultság vagy kisebb mértékű émelygés előfordulhat, de ha csak nem kifejezetten érzékeny valaki, akkor ez elenyésző mértékű. Ha már a műtét után haza engednek, akkor fontos, hogy valaki legyen, aki hazavisz, hiszen mellplasztika után közvetlen a vezetés nem megengedett.

Ezt követően az első 48 órában nem kizárt, hogy a frissen plasztikázott emlők hűtést igényelnek majd. Ehhez tökéletes a gyógyszertárban kapható jégzselé vagy akár egy kis fagyasztott borsó is. Amit még fontos tudni, hogy a beavatkozást követően általában a varratok mentén egy draincső kerül felhelyezésre, ami arra szolgál, hogy a feleslegesen felgyülemlő folyadékot kivezesse. Emiatt azonban nem kell aggódni, hiszen szinte fájdalommentesen távolítható el, általában már egy nap után, vagy ha szükséges, akkor néhány nappal később.

A műtét utáni időszak

Ami bár nem tűnhet fontosnak mégis az, a plasztika utáni időszakban szigorúan tartani kell az orvos által előírt táplálkozási rendet is, hiszen, ilyen esetben a szervezet számára minden megterhelő. Naponta többször, de keveset és kímélő ételeket kell fogyasztanunk. Natúr teát, sok vizet, könnyű joghurtokat, pirítóst, párolt húst vagy halat illetve sok zöldséget. Ezekkel bevihetjük a megfelelő energia és vitamin adagot, azonban nem is adunk a szervezetnek plusz feladatot a feldolgozásával. Fontos, hogy a műtétet követően a varratokat ne érje víz vagy bármilyen krém, hiszen ezek könnyen gyulladást okozhatnak, és a testhőmérsékletedre is folyamatosan ügyelned kell, mert a láz gyulladást jelezhet.

A fájdalom minden esetben egyéntől függően más intenzitással lép elő. A mellizom fölé helyezett implantátum jár a legkevesebb fájdalommal, míg a mellizom alá helyezés esetén már valószínűleg szükség lesz fájdalomcsillapítóra, ha a mellnagyobbítást pedig felvarrással egybekötve végeztetted, akkor picit hosszabb gyógyulási idővel számolhatsz. A műtétet követő 1 hónapon belül előfordulhatnak duzzanatok, vérömlenyek, azonban ezek többségükben maguktól felszívódnak, ha mégsem akkor viszont mindenképpen fordulj orvosodhoz és semmiféle vény nélkül kapható gyógyszerrel ne kezdd kezelni magad.

Esetleges kellemetlenségek

Ami még sokak számára kellemetlen lehet, az az, hogy az első 1 hétben nem fogsz tudni hajat mosni illetve az első 1-2 hétben nem fogsz tudni csak háton, félig ülő helyzetben aludni. Ezek talán kicsit kellemetlenek, de a végeredmény tekintetében biztosan megérik. A mellplasztikát követően 5-6 hétig még a sportot is kerülnöd kell, viszont utána szabad a pálya, hogy újonnan formált melleidhez alakodat még tökéletesebbé varázsold.

További információkért és ingyenes szakorvosi konzultációért kérjük keressen fel minket elérhetőségeinken!

 

Tovább a Mellplasztika oldalra a mellműtét tapasztalatok blog oldalról  >

Vissza a főoldalra a mellnagyobbítás blog oldalról  >