Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Zsírleszívással a karcsúbb alakért

2022.03.30 08:30
Zsírleszívással a karcsúbb alakért

Hagyományos és lézeres zsírleszívás

Vannak olyan emberek, akik kevésbé előnyös genetikával és testalkattal születtek és bármennyit is mozognak, diétáznak, testük bizonyos területéről nem olvadnak le olyan gyorsan és látványosan a zsírpárnák. Számukra ideális megoldás a zsírleszívás, amely alkalmával a test arányain, a testkontúron lehet változtatni, a zavaró zsírpárnáktól a test bizonyos területeiről lehet megszabadulni.

Zsírleszívás, lézeres zsírleszívás

Zsírleszívás és hasplasztika

Az eredmény látványos, azzal, hogy területenként a bőr alól akár néhány deciliternyi zsírt leszívnak, a ruhaméret is egy-két számmal csökkenhet a zsírleszívás után.

S mi történik a leszívott zsírral? Ha szükséges, feltöltésre is alkalmazható: a ráncokat, a barázdákat lehet az arcon korrigálni vele, a mell, a fenék, a vádli plasztika esetében pedig a saját zsír az implantátumot is kiválthatja. A saját zsírral való feltöltés különösképpen ajánlott azoknak, akik természetes, testazonos töltőanyag segítségével szeretnének hosszú távú hatást elérni.

A zsírleszívás beavatkozást műtét formájában végzik, altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben attól függően, hogy mennyi zsírt és mekkora területről kell leszívni. Természetesen a páciens fájdalomtűrő képessége is szerepet játszik a döntésben. Időtartalma 1-1,5 óra. A beavatkozás után a páciensnek 6 hétig egy speciális, könnyű szövetből készült kompressziós ruhát kell viselnie azért, hogy a bőr a kezelt területen jól visszatapadjon és feszes maradjon.

A zsírleszívás alkalmával a plasztikai sebész egy nagyon kicsi, 5 mm-es vágáson egy fém kanült helyez be a zsírszövetbe, ezen keresztül történik a szövetekben a zsír fellazítása, amit majd műtéti vákuum segítségével távolítanak el. Mivel a folyamat jól „megdolgozza” s zsírsejteket, a kezelt területen duzzanatok és véraláfutások jelenhetnek meg, de ezek általában 10 nap alatt felszívódnak.

A lézer technológia már régóta jelen van a plasztikai sebészetben, most pedig a BeautiFill™ módszernek és a LipoLife 3G lézeres zsírleszívó gépnek köszönhetően a lézer forradalmasította a zsírleszívás és a saját zsírral való feltöltés technikáját is.

Miért hatékonyabb a lézeres zsírleszívás?

A LipoLife 3G zsírleszívó gép technikája lehetővé teszi, hogy a zsírleszívás és a zsírfeltöltés folyamata egyidőben történjék, anélkül, hogy a leszívott zsírsejtek sérülnének. Ez a beavatkozás kevesebb fájdalommal és kockázattal jár, mint a hagyományos zsírleszívás.

A beavatkozás során a lézer kezeli a zsírszövetet, és nem mechanikus mozgással történik a zsírszövetek fellazítása. Ez sokkal kíméletesebb beavatkozás, a zsírsejtek nem roncsolódnak általa. Maga a zsírleszívás folyamata kevesebb ideig tart,  a páciens pedig gyorsabb felépülési idővel számolhat és kevesebb duzzanat és véraláfutás alakulhat ki a kezelt területen.

 A BeautiFill kezelés során a zsírsejtek túlélési aránya meghaladja a 95 százalékot, ez az érték sokkal magasabb, mint a hagyományos módszer esetében. Ez a magyarázat arra, hogy a feltöltés után az eredmény sokkal tartósabb lesz.

A lézer a bőr mély rétegeibe is eljut, ahol azt magas hőmérsékletre melegíti fel. Ez stimulálja a kollagéntermelődést, amitől a bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik.

 

Ha szükség van zsírleszívásra, akár az a haszplasztika műtéttel is kombinálható. A leszívott saját zsírsejtek töltésre is alkalmasak, az arc, a mell, a fenék, a vádli plasztika esetében a saját zsír az implantátumot is kiválthatja. Legújabb beakavatkozásunk a Lézeres Zsírleszívás nagyon előnyös a klasszikus zsírleszíváshoz képest, hiszen:

  1. A lézeres zsírleszívás során a zsírsejtek sokkal nagyobb része ép marad, ezzel javítja a zsírfeltöltés eredményét,
  2. Az eljárás enyhébb fájdalommal jár, mert sokkal kíméletesebb beavatkozás,
  3. A gyógyulás sokkal gyorsabb, mert nem terheli meg annyira a zsírleszívás területetit,
  4. A terület zsövetei sokkal feszesebbek lesznek, mert a zsírréteg körüli szövetek stimulálásával feszesíti a zsövet rétegeket.

Az altatásos műtét során több plasztikai beavatkozás is elvégezhető, ez ugyan megterhelőbb a páciens szervezete számára, viszont a gyógyulási idővel sokat spórolhatunk.

A hasplasztika mellett a beavatkozások hozzávetőlegesen felét a női ügyfeleinknek mellplasztika műtétei teszik ki. Továbbá nagyon gyakran végzünk:

beavatkozásokat is, hogy csak a leggyakoribb eseteket említsük meg.  Ezeken túl rengeteg egyéb plasztikai és általános sebészet hatáskörébe tartozó beavatkozást végzünk, mint p. karplasztika, combplasztika, vagy az arc, fül és szem környéki beavatkozások, melyeket részletesen áttekinthetnek a fenti menüpontjaink alatt.

A hasplasztika árak, mini hasplasztika árak a különböző beavatkozások esetén eltérnek, megtekinthetőek fent, az Árak menüpont alatt.

 

Vissza a Zsírleszívás főoldalra az Zsírleszívás blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Lézeres zsírleszívás blog oldalról >