Orrplasztika

Orrplasztikai műtét

Az orrplasztika műtéte során lehetőség van az orr formájának az átalakítására, újraképzésére. Ezt elvégezhetjük az orr méretének a csökkentésével, az orrhát túlzott előemelkedésének a megszüntetésével, a széles porcos, csontos vázának a megkisebbítésével , az orr tengelyének ferdesége esetén annak korrigálásával. Sokszor végzünk orrplasztikai korrekciót sportolás, baleset kapcsán bekövetkező deformitások megszüntetésére.

Az orrplasztika műtéti menete

Általában altatásban végezzük a teljes orrkorrekciót. Ha például csak a porcos váz korrekciója szükséges sokszor elégséges helyi érzéstelenítés is. Az orrplasztikai műtét során az orr belső és külső felszínét helyi érzéstelenítőt és ér összehúzó anyagokat tartalmazó oldattal töltjük fel, ezzel kisebb műtét utáni fájdalmat, bevérzéseket kaphatunk. Az elsődlegesen operált orrok esetén a műtéti bemetszést az orr belső részén, az orrlyuktól kb. 1 cm-re ejtjük. Innen történik az orrháti rész felszabadítása, a kiálló porcos, csontos részek kimetszése, az orr elülső részét képező porcos váz formálása. Az orr megfelelő flexibilitásának az eléréséhez az orr csontos vázának belső és oldal falát is irányítottan berepesztjük. A mobilissá vált csontos vázat keskenyíteni tudjuk.

Az orrplasztikai műtét végén az orra gipszrögzítés kerül, mely kb. 1 hétig hagyunk fent. A műtétet követően számítani kell a szem és orr körül kialakuló bevérzésekre duzzanatokra, melyek kb. hét alatt szívódnak fel.

KÉRJ INGYENES VISSZAHÍVÁST!

Adataid megadása után kolléganőnk hamarosan keresni fog, hogy időpontot egyeztessen Veled. A részvétel díj- és kötelezettségmentes!

+36 30 829 60 59