Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztikai műtét

A szemhéjplasztika műtéte során a megereszkedett bőr felesleget metsszük ki. Megkülönböztetünk alsó szemhéjplasztikát és felső szemhéjplasztikát, de a kettő elvégezhető egy műtét során is. A műtét helyi érzéstelenítésben is jól elvégezhető. A bemetszést a felső szemhéj esetében a pillasortól kb. 1 cm-re a bőrredőben vezetjük és ezen keresztül tudjuk a felesleges mennyiségű bőrt kimetszeni, előfordulhat, hogy a bőr alatt felgyülemlett zsírszövetet is el kell távolítani, melyet ezen a metszésen keresztül el tudunk végezni.Az alsó szemhéj műtéte során a metszést közvetlenül a pillasor alatt vezetjük, melyen keresztül kimetsszük a megereszkedett bőrfelesleget, de többnyire szükséges az alsó szemhéj táskásságát okozó zsírpárna eltávolítása is, sőt fiatalabb paciensek esetében lehetséges, hogy csak a zsírpárna eltávolítására kerül sor.

A műtét után

A hegek igen keskenyek és a bőrredőben húzódnak, így rövid idővel a műtétet követően rendszerint nem láthatók. Szemhéjplasztika során a túlzott mértékű bőr kimetszés a szemhéj behúzottságát, a szem becsukásának nehézségét eredményezheti, mely újabb műtétet indikálhat.A szemhéjplasztika szövődményei lehetnek bevérzés, gyulladás, fokozott hegképződés, melyek lokálisan, illetve antibiotikum adásával jól kezelhetők.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

KÉRJ INGYENES VISSZAHÍVÁST!

Adataid megadása után kolléganőnk hamarosan keresni fog, hogy időpontot egyeztessen Veled. A részvétel díj- és kötelezettségmentes!

+36 30 829 60 59