Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Lézeres arckezelés gyakori kérdések

2022.11.28 16:30
Pasarét Klinika
Lézeres arckezelés gyakori kérdések

Lézeres arckezelés gyakori kérdések

A frakcionált CO2 lézeres arckezelés jelenleg a legmodernebb bőrregeneráló és -fiatalító eljárás, mely szinte ugyanazt a hatást éri el, mint a műtét nélküli plasztikai sebészet. A nagy teljesítményű, számítógéppel vezérelt lézerkészülékkel a lézerfény csak a bőr kiválasztott területére irányul. A bőr legmélyebb részeibe a lehető legnagyobb pontossággal, célzottan, kiválasztott pontokban - pixelekben hatol be. Rövid idő alatt sok energiát felszabadítva felmelegíti és a kis pontokban elpárologtatja a bőr víztartalmát, azaz gyakorlatilag mikrosebet ejt, hőkárosodást okoz a kezelt felületen. 

Mi is ez a frakcionált lézeres arckezelés?

 

Miért jó a bőrnek?

A lézeres arcfiatalítás lényege, hogy a lézeres kezelés serkenti a kollagén és a hámsejtek képződését, amelyek akár 10 évig is fiatalíthatják a bőrt. A mesterséges hámlasztással új, feszes és egészséges bőrréteg előállítására ösztönözzük a szervezetet.

 

Hogyan működik lézeres arckezelés?

Lézeres arckezelés, hegkezelés, rosacea kezelésA kezelő szakember a legelső konzultáción mindent pontosan elmagyaráz, hogy tisztában legyen azzal, mire számíthat a lézeres kezelés alatt és után.

A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik és inkább csak kellemetlen érzéssel és esetleg minimális fájdalommal jár. Kis tűszúrásszerű, égő, bizsergő érzés kísérheti a kezelést.

A lézeres arcfiatalítás során a lágylézerrel különböző formájú és méretű "pixeleket" helyeznek el az eljárás elsődleges céljától függően. Arcfiatalítás, hegesedés megszüntetése vagy a bőr színének halványítása, pigmentfoltok csökkentése, vagy olyan pattanások, vagy bőrproblémák kezelése, amelyek más kezelések hatására nem javultak. Ennek függvényében határozza meg a szakember, hogy a bőr mely rétegeiben serkentse a sejtek pótlását, átrendeződését. Megfelelő beállítással a bőrradírozás mélysége, erőssége és egyenletessége befolyásolható.

 

Kinek ajánljuk?

A frakcionált lézeres arckezelés az alábbi problémákra kiváló megoldást nyújt:

  • hegkezeléssel a hegek eltávolítása
  • bőrfoltok, bőrsérülések, fakulás eltávolítása
  • mély és felületes ráncok kezelése
  • bőrfeszesítés
  • nagy pórusok szűkítése
  • bőrfiatalítás

 

Kinek nem ajánljuk a lézeres arckezelés különböző fajtáit?

Egyes esetekben a frakcionált lézeres arckezelés átmenetileg vagy egyáltalán nem alkalmazható. Terhesség és szoptatás, valamint akut gyulladásos és lázas megbetegedések esetén a beavatkozás nem végezhető. Az arc lézeres kezelése is kizáró ok lehet egyes belgyógyászati ​​patológiák, vérzések, autoimmun betegségek kizárására, illetve ha a páciens bőre hajlamos a hegesedésre. A lézeres kezelés még bizonyos gyógyszerek és antibiotikumok szedése esetén sem javasolt.

 

Mi történik a CO2 lézeres arckezelés előtt?

A frakcionált CO2 lézeres arckezelés előtt a szakember először megtisztítja a kezelendő bőrfelületet, majd az előre egyeztetett terv alapján beállítja a CO2 lézer szükséges paramétereit - mennyi energia, milyen pixel paraméterek szükségesek a kezeléshez, milyen mélyen a lágy a lézernek át kell hatolnia.

A kezelt bőrfelületet helyi érzéstelenítővel megtisztítjuk és zsibbasztjuk. A bőrfertőtlenítés után a beavatkozás a kezelt területtől függően körülbelül 30-45 percet vesz igénybe. Az arcekezélést követően fényvédő krémek és hűsítő gélek használata javasolt.

 

A lézeres arckezelés csak rövid, átmeneti javulást eredményez?

Nem, hiszen a kúraszerűen végzett lézeres arckezelés serkenti a természetes folyamatokat és belülről a bőr regenerációját eredményezi, a bőrszerkezet átalakulása a kezelést követően 3-6 hónapot vesz igénybe.

 

Meddig tart a lézeres kezelés?

A lézeres arckezelés 40-50 percet vesz igénybe a kezelt felület nagyságától függően.

 

Meddig tart a lézeres kezelés hatása?

A lézeres arcfiatalítás eredménye a bőrfelület új rétegének megjelenése után, már 2 héttel a kezelés után látható, és szinte azonnal érezhető a bőr feszessége, puhává, bársonyossá és egyértelműen feszessé válik. Mivel a beavatkozást követően az intenzív kollagéntermelés folyamatosan fejlődik, a végeredmény fokozatosan jelenik meg. A sérült sejteket fokozatosan új, egészséges sejtek váltják fel.

A hatás végül hosszan tartó és látványos, 1-2 évig tart. A kezelőorvossal történt egyeztetés és a saját igényei alapján évente 1 fenntartó kezelés javasolt.

A CO2 lézeres arcfiatalítást, hegkezelést 25-30 éves kor körül érdemes elkezdeni, az első kezelés általában 2-3 beavatkozást igényel, a kezelések között 6-8 hétnek kell eltelnie.

 

Lézeres arckezelés után

A felépülés – vagyis mivel nem műtétről beszélünk, ezért nevezzük gyógyulási időnek – viszonylag gyors. A hámlás a bőr felső rétegét érinti, így körülbelül 3-4 napig duzzanat, bőrpír, melegedés, viszketés jelentkezhet, amely jéggel könnyen enyhíthető.

A lézeres arckezelés után 6-10 nappal elkezd leválni a bőr, majd egy új bőrréteg képződik, hasonlóan ahhoz, amikor a napon leégünk és leválunk. Az új bőr eleinte rózsaszín és nagyon érzékeny, de ez fokozatosan elhalványul. Mivel nagyon érzékeny, ezért fontos, hogy a CO2 lézeres kezelés után rendszeresen használd a bőrgyógyász által javasolt megfelelő bőrápoló szert!

 

 

Lézeres arckezelés nem csak a nőknek!

Az egyenletlen bőrfelszín, a tág pórusok, az aknék, a heggek, a sebhelyek a férfiak hiúságát is kikezdik. Ráadásul ők még a sminkelés eszközével sem tudnak élni a hétköznapokban. Egyre többen merészkednek el odáig, hogy szakember segítségét kérjék, az Alma lézeres arckezelés nekik is megoldást jelenthez a bőrhibák, az egyenletlen bőrfelszín orvosolására.

40 felett a bőr zsírtartalma, a kötőszövetet alkotó hialuronsav vízmegkötő ereje csökken, amit befolyásolnak a környezeti hatások, a genetika és a dohányzás is. Ezért 40 felett arányosan nő a szépészeti beavatkozások száma is.

Az arckezelés, arcplasztika mellett még nagyon gyakran jönnek hozzánk a pácienseink alsó és felső szemhéjplasztika igényekkel. Szemhéjplasztika a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerületben. Jöjjön el ingyenes alsó, felső szemhéjplasztika konzultációnkra. Nézze meg weboldalunkon az árak listáját, előtte utána képek galériáját és a blog fórumunkat.

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne bejelentkezni az ingyenes konzultációra, keressen minket bármelyik elérhetőségünkön.

 

Vissza a Lézeres arckezelés oldalra a Gyakori kérdések blog oldalról  >

Vissza a főoldalra a lézeres arckezelés blog oldalról  >