Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Mellnagyobbítás saját zsírral gyakori kérdések

2023.03.10 13:35
Pasarét Klinika
Mellnagyobbítás saját zsírral gyakori kérdések

Mellnagyobbítás saját zsírral gyakori kérdések

A keblek tapintása  természetes marad

A mellnagyobbítást fontolgató nők nagy dilemmája lehet, hogy mellimplantátummal korrigálják-e mellük méretét és alakját, vagy saját zsírral töltessék fel. Mindkettő mellett és ellen szólnak érvek, de fontos, hogy a végeredmény olyan legyen, amely az elképzelt új alakot adja .

Mellnagyobbítás saját zsírral gyakori kérdések

Mellnagyobbítás saját zsírral eljárás

 

Mit szólna, ha a  melleit saját zsír betöltésével is szépen meg lehetne nagyobbítsani? Az egyik nagy előnye ennek az eljárásnak, hogy a mell formája és tapintása természetes marad. Ráadásul nem utolsósorban ezzel az eljárással az esetleges zsírfeleslegtől is meg lehet szabadulni itt ott.

Nagyon fontos kérdés ennél a beavatkozásnál, hogy a páciensnek milyen a testalkata – kezdte dr. László Zsolt plasztikai sebész. - A vékonyabb nőknél a csípő vagy a belső comb körül is lehet zsírfelesleg. A zsírszöveteket évek óta használják töltőanyagként, hiszen velük gyönyörűen formálhatóak a keblek. A plasztikai sebész természetesebb eredményt ér el saját zsírral való feltöltéssel, mint implantátum behelyezésével. Az előnyök között megemlíthetjük azt is, hogy nem kerül idegen test a szervezetbe, illetve azt is, hogy a zsírfeltöltés okozta apró hegek rövid időn belül eltűnnek. Ezzel az eljárással nem áll fenn a kapszulázódás veszélye sem. Gyakori probléma a két emlő közötti aszimmetria, amely szintén könnyen orvosolható ezzel az eljárással.

A mellplasztikai beavatkozás előtt feltétlenül konzultálnia kell orvosával a mellplasztikai beavatkozáson áteső betegnek, akkor tisztázódnak a műtét részletei. Fontos tájékoztatni a pácienst, hogy a zsírral történő mellnagyobbítás során beültetett zsír általában kb. 60%-a megmarad, de ritkán fordul elő, hogy másfél éven belül akár teljesen felszívódik. A kívánt eredmény eléréséhez gyakran újabb feltöltésre lehet szükség.

A megadott testrészről vékony kanül segítségével szívjuk fel a zsírt, majd az így kapott oldat mosása után ülepítési eljárással vagy centrifugával szétválasztjuk a zsírt és az őssejteket. Néhány mm vastag kanüllel az így előkészített anyagot a mell minden rétegébe juttatják. Nagyon fontos, hogy az eljárás során a zsírt minél jobban eloszlassuk, hogy az emlőben minél több sejttel kerülhessen kapcsolatba, mert kezdetben a sejtfalon keresztül diffúzióval lehet táplálni az új sejteket. Egy tömés során egy kis mellbe legfeljebb 150-200 milliliter zsírt fecskendezhetünk. A beavatkozás után négy hónappal kiderül, mekkora zsírtömeg halmozódott fel a mellekben, kell-e egy második vagy akár egy harmadik műtét a tökéletes eredményhez.

 

Várjuk ingyenes konzultáción. A leggyakoribb bevatkozásainkat itt találja:

 

Figyelmükbe ajánljuk a következő angol nyelvű cikket >

 

Vissza a Mellnagyobbítás saját zsírral blog oldalról a Plasztikai Sebészet Blog főoldalra >

Vissza a Mellnagyobbítás saját zsírral blog oldalról a Plasztikai Sebészet főoldalra >