Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Pasarét Plasztikai Sebészet hasplasztika fórum

2020.12.13 20:46
Pasarét Plasztikai Sebészet hasplasztika fórum

Hasplasztika fórum - Néhány szó a körülményekről

Mit lehet tenni, ha a hasfal bőre szülés után kinyúlt, megereszkedett? Vagy ha egy drasztikus fogyókúra után, a testmozgás ellenére is bőrfelesleg maradt a területen, amely zavaró az öltözködésnél, a testmozgásnál, emellett gerincfájdalmat, bőrproblémát vagy pszichés problémát okozhat?

Ilyen esetekben jelenthet megoldást a hasplasztika. A hasizmok, melyek a terhesség idején vagy éppen fogyókúra előtt még széthúzódtak egymástól, a jelentős változás után, a zsírszövetek csökkenésével lazábbá válnak. A hasfal olyannyira elvesztheti formáját, hogy az esztétikailag és egészségügyileg is beavatkozást kíván. A hasplasztikai műtétek során ez a bőrfelesleg és vele együtt a zsírfelesleg kerül eltávolításra.

Mint minden beavatkozás előtt, itt is fontos a pontos kórelőzmény felállítása, továbbá a páciensek tájékoztatása a végeredményt és a gyógyulási időt befolyásoló tényezőkről. Ilyen lehet a cukorbetegség, a hegesedésre való hajlam vagy a dohányzás is. A hasplasztika altatásban történik, a korrekció mértékétől függően 2-3 órát vesz igénybe. A vágás az esetek többségében a fehérnemű vonalán történik, így a heg a későbbiekben is rejtve marad.

Nagyon fontos a gyógyulásra fordított idő is: általában 2-3 hét szükséges ahhoz, hogy fizikailag újra munkaképes legyen a páciens. Mozogni, sétálni természetesen addig is lehet, a speciális kompressziós ruha használata viszont min. 4 hétig éjjel-nappal ajánlott. Habár a változás azonnal szembeötlő, a végleges forma csak hónapokkal a műtét után alakul ki. A hasplasztikának köszönhetően a has laposabbá, feszesebbé válik, ezáltal hozzájárul az önbizalom növekedéséhez is.

Tovább a Hasplasztika oldalra a műtét utáni torna blog oldalról  >