Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Megcsináltattam az orromat

2023.02.06 17:15
Megcsináltattam az orromat

„Megcsináltattam az orromat”

Dóri 34 éves, elegáns, dekoratív nő. Saját ügyvédi irodáját vezeti, befolyásos ügyfelekkel, éppen ezért fontos számára a magabiztos, meggyőző megjelenés. A fiatal nő pont úgy néz ki, mint Angelina Jolie, nagy barna szemek, vastag ajkak és egy szép, pisze orr.  Senki meg nem mondaná, hogy nem ilyen orral született, mivel az orr annyira természetes, tökéletesen illik arcformájához. Dóri nyolc évvel ezelőtt szánta rá magát az orrplasztika műtétre, sokáig készült rá és egyáltalán nem bánta meg.

Orrplasztika vallomás

Orrplasztika vélemény és körülmények

 

Gyerekkorban már zavart az orrom

„Emlékszem, már 10 éves gyerekként utáltam az orromat. Túl hosszú és vastag volt, lelógott a vége, azt kívántam, bárcsak nekem is olyan pici, pisze orrom lenne, mint a barátnőimnek. Nálunk családi vonás ez, nagymamámnak és apukámnak is ilyen orra van. Ahogy múltak az évek, azt vettem észre, hogy az idősödéssel az orruk egyre nagyobb lett, megijedtem attól, hogy ez vár rám is. Kamaszkoromban könyörögtem a szüleimnek, hagy csináltassam meg az orromat, de ők nem engedték. Sőt azon viccelődtek, hogy ez a családi örökségem. Mi nagyorrúak vagyunk, legyünk büszkék rá, ismételgette apukám.”

 

Felnőttként sem lett jobb a helyzet

Egyetemista korában a tanulás és a bulizás elterelte a lány figyelmét, de amikor a tükörbe nézett, minden alkalommal az orr formája miatt egy szigorú, korához képest idősebb arc nézett vissza rá. Aztán jöttek az alvásproblémák, kiderült, hogy orrsövényferdülése is van, amitől nem tudott rendesen lélegezni, erősen horkolt, éjszaka felébredt, reggelre kiszáradt a szája. Az orr-fül gégész orvos mindenképpen műtétet javasolt. Megvolt az indok a műtétre, eldöntötte, ha már szétverik az orrát belülről, legyen szebb a formája kívülről és kiegészítette egy orrplasztika beavatkozással.

 

Megtalálni a jó szakembert

Dóri hónapokat töltött az interneten, hogy megtalálja a megfelelő plasztikai sebészt és kiválassza az új orrformáját. Oldalakat böngészett, kommenteket olvasott, előtte-utána fotókat tanulmányozott. „Egy orrplasztika műtét komoly dolog, ha a plasztikai sebész elrontja, később nehéz és fájdalmas az eredményt korrigálni. Két nővel személyesen is találkoztam, akiket az általam kiválasztott orvos műtött. Nagyon szép lett az orruk, csupa jót meséltem az orvosról, így végül őt választottam Az első konzultációra elvittem három fotót az általam vágyott orrformákkal, az orvossal közösen választottuk ki azt, amelyiket végül megcsinálta nekem. Ebben segítségünkre volt egy komputeres tervezőprogram, ezzel a plasztikai sebész le tudta modellezni az összes lehetőséget, meg tudta mutatni nekem, hogy nézek majd ki az új orrommal. Hatalmas segítség volt számomra, megnyugodtam, tudtam, hogy elégedett leszek az eredménnyel.”

 

Műtét és az utána következő napok

„Az orrplasztika műtétre nem emlékszem, mert altatásban végezték. Egy éjszakát töltöttem a klinikán, utána hazaengedtek. Mivel nekem teljes orrplasztikát csináltak, ami a csontokat is érintette, ezért egy hétig gipszkötés volt az orromon és csak ezután szedték ki a varratokat. Mit mondjak, nem volt túl kellemes ez az egy hét. A fájdalmat tablettákkal tudtam csillapítani, de nem mozdultam ki otthonról, sokat aludtam, pihentem. Néha azon izgultam, nehogy tüsszögnöm kelljen, bár a nővér a klinikáról való távozáskor elmagyarázta, hogyan kell helyesen tüsszögni, hogy ne szakadjanak fel az öltések. Az orvos előre jelezte, hogy ne rémüljek meg, amikor a gipszkötés levétele után először belenézek a tükörbe, a látvány nagyon távol volt még a véglegestől. Valóban, bevérzések, duzzanatok csúfították el az orromat, de már kivehető volt az új formája. Még két kontrollra kellett visszamennem, egy hónap múlva már semmi nyoma nem volt a műtétnek és a végleges orrformám kb. fél év múlva lett meg. Nagyon boldog vagyok az új orrommal, az önbizalmam hihetetlenül megerősödött, szinte elfelejtettem, milyen voltam nyolc évvel ezelőtt.”

Mindenkinek javaslom, hogy gondolkodjon el az orrplasztika beavatkozáson, akinek az orra formája vagy mérete problémákat okoz. Így a vallomás végén elárulom, hogy a Pasatrét Klinikán találtam meg a megfelelő orvost, aki szakmailag és empátiában is a topon volt.

 

Várjuk ingyenes konzultáción. Az orrplasztika mellett a leggyakoribb bevatkozásainkat itt találja:

 

Figyelmükbe ajánljuk a Wikipedia Rhinoplasty leírását >

 

Tovább a Orrplasztika részletek oldalra az Orrplasztika vallomás blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Orrplasztika vallomás blog oldalról >