Széptest Blog - Plasztikai sebészet

A mellfelvarrás lehetőségei

2021.11.02 22:00
A mellfelvarrás lehetőségei

Mellfelvarrás, mellnagyobbítás különböző módokon

Szerkezeti kérdés, hogy a hölgyek mellei hogyan változnak az évek során. A mellet különféle hatások érhetik, de idővel át is alakulhatnak.

Elsősorban genetikai és szerkezeti tényezőktől függ, hogy milyen mértékben és mikor ereszkedik le a mell, de sok a környezeti hatás, fogyás. szoptatás, terhesség, szintén jelentősen befolyásolhatja ezt.

Mellfelvarrás lehetőségei

A mellfelvarrás legtöbbször szükséges

A bőr alatti kötőszövet kollagén és rugalmas rost állománya  idővel jelentősen csökken, az emlő tartószerkezete gyengül, a mell térfogata is csökken. Ezek a folyamatok minden esetben a mellek megereszkedéséhez vezetnek.

Először is fontos meghatározni a megereszkedés mértékét. A megerszkedési fok meghatározására többféle besorolás létezik. A leggyakoribb a mellbimbó helyének vizsgálata. Ez alapján a megereszkedésnek három szakasza van: normál esetben a mellbimbó az áthajlási redő felett helyezkedik el (áthajlási redő: ahol a mell alsó íve találkozik a mellkassal), I. szint, amikor már elérte a szintjét, a II. szint, amikor a mellbimbó a redő alatt van, III. a mellbimbó szintje lejebb van a mell alsó ívének vonalánál.

Számos metszéstechnika létezik

Kisebb megereszkedés esetén, ha az állomány térfogata is csökkent, elegendő egy jól megválasztott implantátum behelyezése vagy a saját zsír befecskendezése. Ha az ügyfél nem akarja a térfogatot növelni, az ilyen kisebb megereszkedések jól kezelhetők a mellbimbó körüli bemetszéssel, úgynevezett periareoláris technikával, vagy a két eljárás kombinációjával.

A következő szinten a periareoláris bemetszés már nem elegendő a mell bőrének megfelelő feszesítéséhez, ilyenkor egy u.n. függőleges bemetszést is alkalmazzunk (a bimbóudvartól a redőbe vezető metszés) / melyen keresztül jelentős mennyiségű bőrt tudunk eltávolítani a mell alsó részéről is. Ezt követően nem elég csak a bőrt felvarrni, hanem belülről is fel kell emelni az állományt. Ez a LeJours technika. Erősebb megereszkedés esetén a nagyobb mennyiségű bőr eltávolítására az úgynevezett „The Inverse T” technikát kell alkalmazni.

Fontos tudni, hogy semelyik technika nem ad végleges megoldást. Az eljárás után több hónapnak kell eltelnie, hogy kialakuljon a beavatkozás eredményre. A műtétet követő első 4 hónapban a műtött mell a helyére kerül, mely során a felső dekoltázs rész természetessé válik azáltal, hogy egy kicsit kiürül. Fél év múlva fog kialakulni a kívánt eredmény. A mellfelvarrást implantátum beültetéssel vagy saját zsírfeltöltéssel kombinálva kissé meghosszabbíthatjuk a felső dekoltázsrész kidomborodását.

Alkattól függ a hegesedés is

A legtöbb esetben a várható hegek miatt félnek a páciensek a mellfelvarrástól. Meg szoktuk beszélni a pácienssel, hogy volt-e korábban műtétje, mert az ott tapasztaltakból meg tudjuk határozni, hogy a beavatkozás után milyen hegesedésre számíthatunk. A hegesedés azonban életszakasztól és testtájtól függően is eltérő lehet.

Milyen lesz az eredmény?

Mellfelvarrás alkalmával a mell alakjának számítógépes tervezése nem lehetséges. A műtét előtti és utáni képekkel illusztrálható a beavatkozás után várható eredmény.

 

A mellfelvarrás beavatkozás mellett egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk a Mellnagyobbítás beavatkozás, amely történhet implantátum beültetéssel vagy saját zsír betöltéssel. Olvassák el a részleteket a Mellplasztika oldalunkon.

 

Tovább a Melfelvarrás részletek oldalra a Mellfelvarrás lehetőségei blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Mellfelvarrás lehetőségei blog oldalról >