Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Melyik mellplasztika eljárást, mellimplantátum fajtát válasszam?

2023.02.06 17:15
Melyik mellplasztika eljárást, mellimplantátum fajtát válasszam?

Mellplasztika eljárások áttekintése

A mellnagyobbítást fontolgató nők nehéz döntés előtt állnak: melyik mellimplantátumot vagy eljárást válasszák?

Ez a választás rendkívül fontos, mivel az egyes implantátumtípusok megjelenése és érzete, egészségügyi kockázatai és költségei eltérőek. Tekintettel arra, hogy az implantátumok hosszú ideig a szervezetben maradnak, biztosnak kell lennie a választásban.

Mellplasztika eljárások, mellimplantátum fajták

Mellnagyobbítással kapcsolatos kérdések

 

Minden implantátumtípusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és nincs olyan implantátum, amely a többi felett állna. Ezért ez az Ön és orvosa feladata, hogy megtalálják az Ön egyedi igényeinek leginkább megfelelő implantátumot.

 

Az Önnek megfelelő implantátum kiválasztása

A mellnagyobbítás néhány évtizeddel ezelőtt még egyszerűbb volt, ugyanis a nőknek csak a sóoldatos és a szilikon implantátumok közül kellett választaniuk. Manapság a mellnagyobbítás elvégzéséhez 3 különböző eljárás közül választhat:  sóoldatos implantátum, kohézív szilikon implantátum „gummy bear implant” és saját zsír betöltése.

Bár ezek a választási lehetőségek mindenki számára egyszerűnek tűnhetnek, de mindegyik választásnak vannak előnyei és hátrányai. Ha világos elképzelése van mellnagyobbítási céljairól, valószínűleg megtalálja az Önnek megfelelő implantátumot. Végső döntésként az implantátumoknak teljes mértékben az Ön személyes preferenciáira és plasztikai sebésze ajánlásaira kell épülniük.

Jöjjön el egy ingyenes konzultációra a Pasarét Klinikára, ahol több mellnagyobbítás specialistával is beszélgethet. Hívja a Psarét klinika telefonszámot, vagy töltse ki online a kapcsolatfelvételi űrlapunkat az időpontfoglaláshoz.

 

Sóoldatos implantátumot válasszon, ha…

A sóoldat-implantátumok steril sóoldattal töltött szilikon héjakból állnak. Az összes mellimplantátum 44%-át teszik ki, így népszerű választás. A sóoldatú implantátumok leginkább kerekdedségükről ismertek. A merészebb megjelenésre vágyó nők értékelhetik ezeket az implantátumokat, de a természetesebb megjelenésre vágyók inkább máshol kereshetnek.

A formán kívül a sós implantátumok alkalmasabbak revíziós műtétekre és hegmentesek. Például a sós implantátumok kisebb bemetszéssel rendelkeznek, mint a szilikon implantátumok. Ezenkívül egy implantátum sóoldatban való szakadása általában kevésbé ad aggodalomra okot, mint egy másik implantátum szakadása. Ennek az az oka, hogy a steril sóoldat könnyen és biztonságosan felszívódik a szervezetben. Mindezek a szempontok a sós implantátumokat biztonságos választássá teszik a mellnagyobbításhoz.

A sóoldatos implantátumok a legjobb választás azoknak a nőknek, akik minimalizálni szeretnék az orvosi szövődményeket az organikusabb megjelenés rovására.

 

Kohézív szilikon implantátumot kell választania, ha…

A szilikon implantátumok szilikon héjak szilikon géllel való kitöltése. Ezek az implantátumok híresek könnycsepp formájukról, amely a valódi mell megjelenését utánozza, és puha textúrájukról, amely valódi mellszövetre emlékeztet. A szilikon implantátumok könnyűségükről is ismertek, ami okos választássá teszi őket, különösen az aktív nők számára.

A kohézív, szilárdabb szilikon implantátumok a szilikon technológia legújabb fejlesztését képviselik. Jó okkal váltak egyre népszerűbbé: a sós implantátumok térfogatát kombinálják a korábbi folyékonyabb szilikon implantátumok természetes megjelenésével és érzésével.

Ezeket a szilikon implantátumokat szilárdságuk miatt nevezték el  úgy, hogy „gummy bear”  – hasonlóan a gumimacihoz. Szakadáskor is megtartják formájukat. Bár ez jó dolognak tűnhet, az észrevétlen szivárgásuk esetlegesen hosszú távú egészségügyi szövődményekhez vezethetnek. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen végeztessenen ultrahang vagy MRI-vizsgálatot, ha szilikon  implantátumot választ.

Ez a sok jóság azonban nem olcsó. A szilikon implantátum a legdrágább megoldás.

Azok a nők, akik azt szeretnék, hogy melleik a lehető legtermészetesebben nézzenek ki, válasszanak szilikon implantátumot.

 

Saját zsírral történő mellnagyobbítást válasszon, ha…

Ez az új mellnagyobbítási eljárás magában foglalja a zsírleszívást a test más részeiről, amit a megfelelő kezelés után betöltjük a mellekbe.

A zsírbeültetés több okból is vonzónak tűnhet. Egyrészt nem támaszkodik mesterséges implantátumokra. Ez a megoldás biztossá teszi, hogy az implantátum nem fog az évek alatt megrepedni  és a mellei teljesen természetes tapintásúak maradnk. Arról nem is beszélve, hogy egy beavatkozás alatt eltávolíthatja a nem kívánt zsírt teste más területeiről is!

A zsírbeültetés elméletben csábítónak hangzik, de ne feledje, hogy ennek az eljárásnak egyén függő a hatékonysága. Ez azt jelenti, hogy nem lehet biztos benne, hogy a beültetett zsírszövetek milyen mértékben és mennyi ideig maradnak meg. Ezt az eljárást is a plasztikai sebésszel lehet egyztetni, hogy az ön alkata és az igényei lehetővé teszik-e ezt a mellnagyobbítási eljárást.

 

Milyen legyen a mellforma?

A mellimplantátumoknak alapvetően két formája létezik: a csepp alakú és a kerek. Az előbbit anatómiai alaknak is nevezik. A kerek forma növeli a mell felső részének térfogatát, így emeltebb megjelenést kölcsönöz neki. A cseppforma pedig diszkrétebb megjelenést kölcsönöz, miközben megőrzi a mellek természetes hatását. A konzultációk során lehetőség nyílik a két forma alapos vizsgálatára. Ilyenkor a plasztikai sebésszel meg lehet beszélni, hogy melyik lenne a szép és ideális választás a páciens számára.

 

A mellnagyobbítás beavatkozás mellett egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk a mellfelvarrás beavatkozás. Olvassák el a részleteket a fenti oldalunkon.

 

Tovább a Mellplasztika részletek oldalra a Mellplasztika eljárások blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Mellplasztika eljárások blog oldalról >