Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Az ideális mellméret és alak kiválasztása

2021.11.16 09:00
Az ideális mellméret és alak kiválasztása

Az új mellek mérete és alakja

Milyen mellméret illik az alkatomhoz? Az orvos csak javasolni tud, a végső döntés a páciensé. Itt el kell mondani, hogy ha a páciens nagyon el szeretne rugaszkodni a javaslattól akkor, bizonyos esetekben az orvos nem is vállalja el az átalakítást.

Mellfelvarrás lehetőségei

Mellnagyobbítással kapcsolatos elképzelések

Aki mellnagyobbításra készül, annak általában már konkrét elképzelése van arról, hogy mekkora új melleket szeretne.

Az ideális mellméret és a mell alakja is ízlés kérdése, mint sok minden más. A konzultáció során Dr. László Zsolt szokott javasolni implantátum méretet és alakot, meghallgatva a páciens gondolatait, figyelembe véve a páciens testfelépítését és az eredeti mell alakját és méretét.

Dr. László azt szokta mondani, hogy az a jó mellméret, ami harmonikusan illeszkedik a testhez. A mai divat sok esetben ettől eltér: a push-up melltartókkal a nők azt szeretnék elérni, hogy a mellük minél nagyobb és kerekebb legyen. Gyakran tapasztaljuk, hogy a trend szerint sokan nagyobb mellet szeretnének, mint ami a testükhöz alapvetően illeszkedne.

A Pasarét Klinikát olyan hölgyek is megkeresik időnként, akiknek kifejezett kérése volt, hogy aránytalanul nagy melleket alakítsunk ki nekik. Technikailag majdnem bármit meg lehet tenni, de az plasztikai sebész  felelőssége eldönteni, hogy elvégzi-e a beavatkozást. Ilyenkor sokszor felmerül a szokásos dilemma, hogy boldoggá tegyük-e a pácienst a túlzó testkép elvárásában, vagy harmóniát teremtsünk a hölgy alkata és az újonnan kialakításra kerülő cicik között.

Mint minden plasztikai műtétnél, a mellplasztika esetében is megfelelő tervezés szükséges a beavatkozás előtt. A konzultáció során a hölgyek kipróbálhatják, hogy a különböző méretű és formájú implantátumok milyen méretet és alakot eredményeznének. Ezt egy tesztimplantátum sportmelltartóba helyezésével tudjuk szimulálni. Az így kapott eredmény nem tükrözi száz százalékosan a várható vég eredményt, de egyfajta eligazítást ad a várakozással szemben.

Milyen legyen a mellforma?

A mellimplantátumoknak alapvetően két formája létezik: a csepp alakú és a kerek. Az előbbit anatómiai alaknak is nevezik. A kerek forma növeli a mell felső részének térfogatát, így emeltebb megjelenést kölcsönöz neki. A cseppforma pedig diszkrétebb megjelenést kölcsönöz, miközben megőrzi a mellek természetes hatását. A konzultációk során lehetőség nyílik a két forma alapos vizsgálatára. Ilyenkor a plasztikai sebésszel meg lehet beszélni, hogy melyik lenne a szép és ideális választás a páciens számára.

 

A mellfelvarrás beavatkozás mellett egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk a Mellnagyobbítás beavatkozás, amely történhet implantátum beültetéssel vagy saját zsír betöltéssel. Olvassák el a részleteket a Mellplasztika oldalunkon.

 

Tovább a Mellplasztika részletek oldalra a Mell méret és alak blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Mell méret és alak blog oldalról >