Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Mikor vállalkozz plasztikai műtétre és mikor ne?

2023.03.07 11:20
Pasarét Klinika
Mikor vállalkozz plasztikai műtétre és mikor ne?

Mikor vállalkozz plasztikai műtétre és mikor ne?

Sokaknak ismerős a helyzet: amikor nem érezzük komfortosan magunkat a bőrünkben, nem vagyunk elégedettek a külsőnkkel, levágatjuk vagy más színűre festetjük a hajunkat. Ha nem tetszik az új frizuránk, semmi baj, a hajunk újra megnő, a színét pedig újra megváltoztathatjuk. Egy plasztikai beavatkozás esetében azonban nem lehet ilyen gyorsan és könnyedén korrigálni az eredményt, az eredetei állapotot visszacsinálni pedig lehetetlenség. Éppen ezért, amikor úgy döntünk, szeretnénk orvosi segítséggel változtatni a külsőnkön, gondoljuk át, mi is valójában a motivációnk.

Plasztika műtétre vállalkozás kérdései

Plasztikai beavatkozás kérdései

 

Magadért csináld és ne másért!

Ha azt gondolod, hogy a férjednek jobban tetszel majd nagyobb keblekkel és ez megoldja a házassági problémáidat, rossz úton jársz. Egy pisze orr sem segít azon, hogy végre párt találj magadnak, ha belül nem vagy rendben és az önbizalmad nincs a helyén. A tested megváltoztatása nem old meg olyan problémákat, amelyek terápiát igényelnének. Éppen ezért, légy őszinte magadhoz és nézz a tükörbe: amit látsz, azzal elégedett vagy, vagy sem. S ha valami nem tetszik magadon, az vajon miért van. Férjed, anyukád, vagy a reklámok hirdetései súgják neked, hogy kicsi a melled, nagy az orrod, vagy te gondolod így.

 

Szeretnéd, ha az életminőséged javulna

Ez már egy jó motiváció. Szültél néhány gyereket és a sok terhesség, szoptatás miatt az egykor feszes melleid nagyon megereszkedtek. Melltartó nélkül már nem tudsz létezni, mert zavarnak a lógó kebleid. Egy mellfelvarró műtéttel mindez ma már megváltoztatható. Vagy a szüléseknek, az évek során felcsúszott kilóknak köszönhetően hiába fogysz le a hasadról, a megnyúlt bőrréteg nem tűnik el. Nemcsak a látvány zavaró, de a nagy has kényelmetlen a mozgásban, lehetetlenné teszi a stílusos öltözködést. Ebben a helyzetben segíthet a hasplasztika. A lelógó felső szemhéj bizonyos kor felett már nemcsak esztétikai problémát jelent, de zavar az olvasásban és ez a szemek állapotára is kihathat. Egy szemhéjfelvarró műtéttel mindezt könnyedén korrigálni lehet.

 

Szép vagyok, de egy kis segítséggel lehetnék még szebb

Ha így gondolkodsz magadról, rendben van az önbizalmad. Modern nő vagy, aki akar élni a modern technika vívmányaival, s a plasztikai sebészeti beavatkozást egy eszköznek tekinti ahhoz, hogy az új külsője még több örömöt okozzon számára. Ha kamaszkorod óta nagyobb mellekről álmodozol, mert a természet fiús alakkal áldott meg, amit megszoktál, elfogadtál, de a belső hangod azt súgja: szeretnél még nőiesebb lenni. Ha van rá lehetőséged, vágj bele!  A füleid miatt gyerekként csúfoltak a többiek, s most is előfordul, hogy egy állásinterjún a HR-es a füleidet nézi, a fülplasztika megváltást jelenthet. A kínos helyzetek megszűnnek, ami számodra örömöt jelent.

 

Fontos szabály: érzelmi válságban ne dönts a külsőddel kapcsolatban

Amikor elhagyott a szerelmünk, vagy éppen hónapok óta nem találunk állást magunknak, esetleg terápiára járunk pszichológushoz, semmiképpen ne vállalkozzunk plasztikai műtétre. Ilyen helyzetekben nem tudunk józanul döntéseket hozni, később megbánhatjuk, amit tettünk és ez még nagyobb érzelmi válságba sodorhat minket. Egy jó plasztikai sebész már az első konzultáció alkalmával felméri a motiváció hátterét és felismeri, hogy a páciens számára a műtét egyfajta vigasztalódást, pótcselekvést, megfelelési vágyat jelet-e és ha igen, akkor lebeszéli az azonnali beavatkozásról. Azt ajánlja, hogy később, amikor túl van a válságos helyzeten, vagy alaposan végig gondolta motivációit, térjenek vissza a témára.

 

Várjuk ingyenes konzultáción. A leggyakoribb bevatkozásainkat itt találja:

 

Figyelmükbe ajánljuk a Wikipedia Plastic Surgery (plasztikai sebészet) leírását >

 

Vissza a plasztikai beavatkozás blog oldalról a Plasztikai Sebészet Blog főoldalra >

Vissza a plasztikai beavatkozás blog oldalról a Plasztikai Sebészet főoldalra >