Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Orrplasztika a hétköznapokban

2020.12.13 20:46
Orrplasztika a hétköznapokban

Orrplasztika a hétköznapokban

Az orrplasztika az egyik olyan plasztikai műtét, mely a lehető legnagyobb pontosságot igényli. A nem szép orr sokaknál önbizalmi zavart okoz, nekik jelenthet megoldást az orrplasztika.

A szakemberrel való konzultáció és az orvosi vizsgálatok után lehetőség van az orr kisebbítésére, nagyobbítására vagy kiegyenesítésére. Természetesen az orrhegy formája, vagy az orrnyílások nagysága is megváltoztatható. Az orrkorrekcióra gyakran funkcionális okokból kerül sor, mint például orron keresztüli lélegzetvételi probléma megszüntetése, amit szűk vagy részben eldugult orrlyukak, ferde orrsövény vagy eltömődött orrüreg (polip) okozhat.

A plasztikai műtét előtt a sebész pontos utasításokat ad például arról, milyen vitaminok fogyasztása ajánlott, ill. hogyan lehet felkészülni a műtétre. A beavatkozás végezhető altatás nélkül is. Két alapvető technikája ismert, a zárt és a nyitott orrplasztika, a legmegfelelőbb módszerről azonban minden esetben a szakember dönt majd. A zárt esetében a vágások az orron belül helyezkednek el, így kevesebb látható sebhellyel, rövidebb operációs idővel és gyorsabb felépüléssel jár.

A nyitott orrplasztika esetében az orrsövény külső, húsos részén is ejtenek vágásokat. Ezek ugyan a későbbiekben maradéktalanul begyógyulnak. A legtöbb szakember a műtét előtt számítógépes látványtervezést is alkalmaz, így a páciens előre megnézheti, milyen eredményt várhat a műtéttől.

Tovább a Orrplasztika oldalra a blog oldalról  >

Vissza a főoldalra a orrplasztika blog oldalról  >