Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Orrplasztika fórum - tapasztalatok

2020.12.13 20:46
Orrplasztika fórum - tapasztalatok

Orrplasztika fórum - tapasztalatok

Nem tetszik az orra? Gyakran előfordul. Az orrunk mérete megjelenésünk egyik fontos eleme. Az orr alakja, nagysága és arányai rendkívül meghatározzák az arc karakterét, hiszen nem leplezhetőek öltözködéssel, hajviselettel, sőt, kozmetikumokkal sem fedhetőek el.

Az arc hamóniája

Tehát a megfelelő orrplasztika az arc harmóniáját állíthatja helyre. Az orr méretét tekintve nincsenek merev szabályok- számtalan egyéni tényező befolyásolja, kinek melyik forma a legmegfelelőbb, a legesztétikusabb. Az orrunk egész életünk folyamán változik, serdülőkorban erőteljes fejlődésnek indul, öregkorban pedig a bőr alatti kötőszövet szaporodása miatt alakul át.

Domború

Orrplasztikai műtétet tehát a serdülőkori növekedés befejezése előtt nem ajánlott végezni. A leggyakoribb esztétikai panasz, amivel szakemberekhez fordulnak a páciensek, az orrháti púp, azaz az orrprofil vonalának domborúsága. Gyakori panasz továbbá az orrcsúcs tömegessége és lógása is. Az orrplasztika után a bőr mindkét esetben felveszi az új váz alakját.

Homorú

Súlyos lelki terhet okozhat a homorú orrháti profil is, ami ilyenkor pótlásra, nagyobbításra szorul, legtöbbször élő szövet alkalmazásával. A legösszetettebb eljárást a ferde orr igényli, amelyet akár egy trauma vagy fejlődési rendellenesség is kiválthat. A plasztika műtét után, a felépülést követően azonban minden esetben pozitív változás tapasztalható a páciensek önértékelésében és önbizalmában. Ehhez viszont elengedhetetlen a gondos műtéti tervezés, a páciens és orvosa közötti teljes összhang

Tovább a Orrplasztika oldalra a blog oldalról  >

Vissza a főoldalra a orrplasztika blog oldalról  >