Széptest Blog - Plasztikai sebészet

A plasztikai sebészet kiválasztása nem egyszerű

2022.10.08 10:30
A plasztikai sebészet kiválasztása nem egyszerű

Megosztjuk a nemzetközi vélemények alapján, milyen egy jó plasztikai sebész.

A legjobb plasztikai sebészek jellemzői

Semmi sem fontosabb, mint kiválasztani a megfelelő plasztikai sebészt, aki az út minden lépésénél gondoskodik a páciensről. Ez az útmutató végigvezeti Önt, hogy pontosan mit kell keresnie.

Keressen egy Önnek megfelelő plasztikai sebészt

Plasztikai műtétre gondol? Ha úgy döntött, hogy egy lépéssel tovább lép, a legfontosabb feladat a megfelelő plasztikai sebész megtalálása. A következő házi feladat elvégzését javasoljuk: Nézze meg az online véleményeket (és tanulja meg a folyamatot!), hogy tudja, mire számíthat.

Miután kiválasztotta néhány sebészt, a legjobb, ha továbblép a konzultációkkal.

Plasztikai sebész, plasztikai sebészet kiválasztása

El tud képzelni rosszabbat, mint egy életre szóló műtétet, és úgy érzi, hogy orvosa nem törődik veled vagy a beavatkozás várható eredményeivel? Ezenkívül mi van akkor, ha a műtét után komplikációk lépnek fel, vagy további korrekciós műtétekre van szükség? Kényelmesen és biztonságban kell éreznie magát a választott orvos mellett.

Javasoljuk, hogy az időpont egyeztetése előtt hozzon magával egy előre elkészített ellenőrző listát kérdéseiről, és válaszoljon rájuk. Az alábbiakban segítünk összeállítani egy listát erről a hat, a sebészek számára kötelező tulajdonságról.

A plasztikai sebésznek szakvizsgával kell rendelkeznie

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de valójában sok olyan gyakorló van, aki nem rendelkezik testületi minősítéssel. Tudta, hogy a sebészeknek nem kell minden általuk meghirdetett eljáráshoz igazolvánnyal rendelkezniük? Ez lényegében azt jelenti, hogy háziorvosa vagy bármely általános sebész a kórházban dönthet úgy, hogy plasztikai sebész lesz – további képzés nélkül. Ezért olyan fontos, hogy kutasson!

A plasztikai sebésznek tapasztalt szakembernek kell lennie

Sok plasztikai sebész kozmetikai szolgáltatások teljes skáláját kínálja ügyfelei számára, és az egyszerű kémiai hámlasztástól a fejlett orrplasztikáig minden megtalálható egy rendelőben. Ezért a döntés meghozatalakor érdemes átgondolni a pontos eljárást.

Például, ha orrplasztikát szeretne, nem tesz jót, ha aknés hegekre szakosodott szakemberhez vagy szemészhez fordul. Ezek teljesen más eljárások. Természetesen ugyanabba az esztétikai sebészeti szolgáltatáscsaládba tartoznak, de ha olyan kényes és bonyolult műtétről van szó, mint az orrplasztika, érdemes szakemberhez fordulni.

Ha megtalálta a szakembert, érdemes megkérdezni, mióta dolgoznak a területen. Ez egyben képet ad arról is, hogy a sebész mennyire tapasztalt, és mennyire tudja kielégíteni az Ön igényeit. Vannak, akik nem bánják, ha első kliensként plasztikai sebészek vannak, mivel rövidebb lehet a várólista, és néha kedvezményesebbek az árak, mások viszont csak a szakma veteránjaival szeretnének konzultálni.

A legjobb, ha megtudja, hogy az Ön által választott plasztikai sebész hova tartozik ezen a spektrumon, és tájékozott döntést hoz, mielőtt bármilyen kozmetikai beavatkozás mellett döntene.

A sebésznek empatikusnak kell lennie

A konzultáció során a következőkre kell figyelni:

  • hogy a plasztikai sebész jó hallgató-e vagy sem, azaz megérti-e minden igényét,
  • úgy érzi-e, hogy az orvos valóban megérti-e a beavatkozással kapcsolatos motivációit,
  • és természetesen az orvossal kapcsolatos általános megérzéseire kell hagyatkoznia

Ne feledje, nem csak Ön választja ki a sebészt, hanem a sebésze is kiválasztja Önt. Bármely jó nevű orvos tanácsot ad arról is, hogy Ön alkalmas-e a kívánt műanyag injekció beadására. A szükséges bizalom megteremtéséhez mindenekelőtt jó kapcsolatra és megértésre van szükség.

A sebésznek tiszta és biztonságos beavatkozási környezetet kell biztosítania

A tiszta iroda és az eljárási szoba elengedhetetlen a pozitív és sikeres műtéthez. Előtte ne aggódj, pl. nem sterilizált műszerek használata vagy gyógyszercsere miatt. Ennek biztosításának egyik módja az, hogy az eljárást egy akkreditált sebészeti intézményben hajtják végre.

Ez biztosítja, hogy a kisegítő személyzet kiváló, jól képzett és jártas a kozmetikai sebészetben. Egy ilyen klinika azt is biztosítja, hogy legyen egy képzett aneszteziológus és egy teljesen felszerelt műtő, amely készen áll a vészhelyzetek kezelésére, ha azok az eljárás során felmerülnének.

A plasztikai sebészetnek kiváló ügyfélszolgálattal kell rendelkeznie

Nincs annál frusztrálóbb, mint a rosszkedvű, nem segítőkész személyzettel foglalkozni a szépészeti műtétek során. A műtét előtt és után is fontos az ügyfélszolgálat. Jó gyakorlat, ha valaki felveszi Önnel a kapcsolatot a műtét után, hogy figyelemmel kísérje a folyamatot, válaszoljon minden kérdésre vagy aggályra, és szükség esetén előre nem tervezett ellenőrzést is lefoglaljon.

A műtétek általában szigorú posztoperatív ellenőrzési folyamatlépésekkel járnak, ahol a sebésznek 24 órán belül tudnia kell, ha valami szokatlan történik, vagy ha bármilyen aggály merül fel, ezért gondos nyomon követés szükséges.

Szemhéjplasztika a Pasarét Klinikán, Budapest 2. kerületben. Jöjjön el ingyenes alsó, felső szemhéjplasztika konzultációnkra. Nézze meg weboldalunkon az árak listáját, előtte utána képek galériáját és a blog fórumunkat.

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne bejelentkezni az ingyenes konzultációra, keressen minket bármelyik elérhetőségünkön.

 

Tovább a Arcplasztika oldalra a lézeres arckezelés blog oldalról  >

Vissza a főoldalra a lézeres arckezelés blog oldalról  >