Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Tanácsok a szemhéjplasztikához - Az orvos válaszol

2021.09.29 11:15
Tanácsok a szemhéjplasztikához - Az orvos válaszol

Viszlát táskák!

Hosszú távú megoldás a szemhéjplasztika

  • A szem alatti táskák kialakulása az életkorhoz is kapcsolódik
  • A szemműtét eredménye sokáig tart, de nem örökké

Sajnos nem lehet tartós hatást elérni különböző szemránckrémekkel, amikor a szem alatti karikákról van szó. Ezek inkább a bőr hidratálására szolgálnak. És valóban, a házi készítésű gyakorlatok, például a hűtőben tárolt kanál vagy a teaszűrő csomagolása nem eredményez tartós eredményt a szem alatti karikák esetében. Van azonban egy beavatkozás, amely orvosolhatja a problémát.

Szemhéjplasztika utáni gyógyulási tanácsok

A genetika is számít

A szem a lélek tükre - tartja a mondás, és ez így igaz. Szemünk sokat elárul rólunk, fontos szerepet játszanak az arckifejezésünkben, a megjelenésünkben. A szemhéjplasztika segít helyreállítani a nyitott tekintetet. "A szem alatti karikák és árkok megjelenése fáradt és kopott benyomást eredményezhet" - mondja Dr. László Zsolt plasztikai sebész. „A szem körüli területen a bőrünk nagyon vékony, kevés kötőszöveti rostot tartalmaz, így kevésbé ellenáll a környezeti hatásoknak. Vékony védőrétege miatt gyorsabban szárad ki, aminek közvetlen következménye, hogy a bőr itt könnyen gyűrődik, és a mimikai ráncok hamarabb, majd egyre mélyebben rögzülnek. Az emberi szervezetben 25 éves kor felett fokozatosan csökken a bőr feszességét biztosító kollagén termelés, a meglévő kollagénrostok töredezettek, így a szemhéjak látványosan elveszíthetik rugalmasságukat 30-35 éves korukra.

Megfelelő szemápolással és kozmetikai kezelésekkel ez a folyamat lelassítható, de a ráncok kialakulását, a bőr megereszkedését és a szem alatti táskák kialakulását nem lehet elkerülni idős korban. „Természetesen a genetikai tulajdonságok és a családi örökség is jelentősen befolyásolja, hogy ki mikor és milyen formában indítja el ezt a folyamatot.

Egynapos plasztika

Egy szem plasztikai műtét eredménye nem fordíthatja vissza az idő kerekét, de nem is ez a célja, hanem  hogy visszaállítsa a szem esztétikus megjelenését. „Az alsó szemhéj műtét során eltávolítják a kiálló zsírpárnákat, és kivágják a megnyúlt bőrt” - magyarázza Dr. László Zsolt. Az eljárás elvégezhető egy egynapos plasztikai műtét keretében a bőrön ejtett metszésből. A legújabb technológiának köszönhetően a tasakban lévő felesleges zsírt nem dobjuk ki, hanem a tasak alatti gyűrűszerű árkot feltöltjük vele ugyanazon művelet során. Az izmot elválasztjuk a csontból, és a fentről kinyert zsírt ezen a területen oszlatjuk szét. Így két legyet ütünk egy csapásra, eltávolítjuk a zavaró tasakot, és feltöltjük az lenti tasakot. Ha valakinek kisebb a tasakja és nagyobb árok, nincs elegendő saját zsír, akkor befecskendezhetünk még hialuronsavat is. Idős korban, amikor a bőr a szem körüli területen gyűrődik, meglazul a szempillák vonalánál és megereszkedik, nem elegendő csak belülről bemetszeni.” A szemműtét eredménye sokáig tart, de nem örökké. A genetika, a páciens kötőszövetének minősége befolyásolja, hogy mennyi ideig tart az eredmény. Általában 8-10 éves, de vannak szerencsések, akiknek csak 15 év után kell gondolkozniuk az újboli beavatkozáson.

Mennyi ideig tart a gyógyulás?

A plasztikai műtétek után rendszeres kontroll vizsgálatra kell járni, így ez a szemhéjkorrekció után is így van. "Az abszorbens sebészeti varratot a szem belsejében lévő rögzítő öltésekhez használjuk, de a külső területen futó varratot 5-7 nap múlva eltávolítjuk"-folytatta a szakember. Ennyi idő szükséges, hogy a bőr bezáródjon és a varratokat ki lehessen szedni. Az első orvosi vizsgálatot egy hét múlva, a varratszedés időpontjában végezzük el. A következő hathetes kontroll idején a külső és belső hegesedés folyamata már előrehaladott, az eredmény már 90 százalékban látható. A szemhéjplasztika gyógyulási ideje körülbelül hat hónap, hogy az érintett terület szövetei ellazuljanak és visszatérjenek az szemhéjplasztika műtét előtti állapotba. ”

A szemhéjplasztika beavatkozások mellett egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk a Mellnagyobbítás beavatkozás, amely történhet implantátum beültetéssel vagy saját zsír betöltéssel. Olvassák el a részleteket a Mellplasztika oldalunkon.

 

Tovább a Szemhéjplasztika részletek oldalra a Gyógyulási folyamat blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Szemhéjplasztika tanácsok blog oldalról >