Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Pasarét Klinika blog - Zsírleszívás kombinálva hasplasztikával

2020.12.13 20:46
Pasarét Klinika blog - Zsírleszívás kombinálva hasplasztikával

Zsírleszívás kombinálva hasplasztika bevatkozással

Sokan azt hiszik, hoÉgy a hasi zsírleszívás megegyező beavatkozás a hasplasztikával. Ez a feltételezés téves, ugyan a hasplasztikát olykor célszerű zsírleszívással kombinálni.

Az esetek többségében ugyanis nem csupán a hasfali bőr megereszkedésének korrigálásáról kell beszélni, hanem az emellett esetlegesen kialakuló jelentősebb felesleges zsírszövet eltávolításáról is. Ilyen esetekben célszerű először zsírleszívást végezni, majd következő lépésként hasplasztikát alkalmazni. A szakemberek többsége a két beavatkozást rögtön egymás után végzi, így elkerülhető az újbóli altatás és a páciensnek sem kell kétszer átélnie a műtét utáni lábadozást.

A zsírleszívással az aktuális zsírsejtek távolíthatóak el, amelyek a későbbiekben nem fognak „visszanőni”, hiszen a felnőtté válás után zsírsejtjeink száma nem változik, csak méretük. Így a körülhatárolt, a test formáját, kontúrját zavaró zsírpárnák viszonylag egyszerű módon megszüntethetőek.

Az életmódváltás azonban semmiképp sem elhanyagolható, hiszen a beavatkozás ellenére a megmaradt zsírsejtek növekedhetnek. Sem a zsírleszívás, sem a hasplasztika magában nem helyettesíti a hosszú távú egészséges életmódot, a diétát, és nem alkalmazható általánosságban véve testsúlycsökkentő eljárásként sem.

A legalkalmasabb jelöltek hasplasztikára így azok a nők és férfiak, akik jó általános állapotban vannak, de egy szöveti felesleggel társult meggyengült, megereszkedett hasfallal rendelkeznek. Nők esetében ez például tipikus következménye lehet az egy vagy többszöri terhességnek, látványos testsúlyingadozásnak, amelyek után a bőr már nem tud kellőképpen visszaalakulni, a testmozgás, a diéták ellenére sem

Tovább a Hasplasztika oldalra a zsírleszívás blog oldalról  >